Rosa soleert naar ritzege, Kelderman verliest geel aan Henao

vrijdag 8 april 2016 om 17:16
Rosa soleert naar ritzege, Kelderman verliest geel aan Henao

foto: © 2016 Zikliamatore

Diego Rosa heeft in de Ronde van het Baskenland de koninginnenrit naar Arrate gewonnen. De Italiaan van Astana wist een lange solo van 125 kilometer succesvol af te ronden. Sergio Henao eindigde enkele minuten later als tweede en neemt de leiderstrui over van Wilco Kelderman.

Vroege vlucht
Het peloton kreeg een dag voor het einde maar liefst acht beklimmingen voorgeschoteld. Na 33 kilometer reden vijftien renners weg uit het peloton. Tijdens de tweede beklimming van de dag ging Rosa alleen op avontuur. Hij slaagde erin om enkele minuten voorsprong te veroveren.

Op de steile zesde beklimming van de dag moest Gesink vanwege de kou het groepje met zijn kopman Kelderman laten gaan, waardoor de klassementsleider zonder ploeggenoten kwam te zitten. Kelderman kwam vervolgens in de problemen, maar wist op eigen tempo terug te komen in de groep der favorieten.

Rosa houdt stand
Rosa reed ondertussen nog steeds vooraan. Sander Armée en Maxime Monfort reden op enkele minuten achterstand in de achtervolging. Mikel Landa ging op jacht naar de leiderstrui en koos samen met landgenoot David Lopez voor de aanval. De twee wisten aansluiting te vinden bij enkele renners uit de vroege vlucht.

Kelderman verliest leiderstrui
Op de 5,4 kilometer lange slotklim naar Arrate plaatste Alberto Contador met nog vier kilometer te gaan een versnelling. Hij kreeg Sergio Henao met zich mee. De twee reden al snel Landa voorbij. Rosa was echter al te ver weg en werd niet meer bijgehaald. De Italiaan kon als eerste de streep passeren. Drie minuten later volgden Henao en Contador. Kelderman volgde op nog een minuut extra en moet na één dag zijn leiderstrui alweer inleveren.

Contador en Henao staan op pole position voor eindwinst - foto: © 2016 Zikliamatore

Contador en Henao staan op pole position voor eindwinst – foto: © 2016 Zikliamatore

Heano start weer als leider in de afsluitende tijdrit - foto: © 2016 Zikliamatore

Heano start weer als leider in de afsluitende tijdrit – foto: © 2016 Zikliamatore

Dit artikel delen:

119 Reacties

Romāns Vainšteins 8 april 2016 om 19:39

Nee. Gewoon netjes taalgebruik met juiste intonatie en zonder mijn eigen mening erin te verweven, een rol als aangever zoals Schotte / Dijkstra / voila Genee zou me het beste liggen en er zwermen er hier op het forum meer dan genoeg rond die de specialist uit kunnen hangen.

EDE# 8 april 2016 om 19:48

Hugenholz: +10

achtpuntzes 8 april 2016 om 20:06

@ RV:

Quote:
Ik hoop op tranen van geluk en verdriet, weemoed, wisseling van de wacht tussen oude krijgers en des jongstens zoons gods. Bonkende heldenharten leep over stenen dokkerend knokkend voor de ene kei alwaar generaties elkaar opvolgen en uit het wiel kletsen

als je maar niet zo met de uitzending begint, anders zap ik alsnog naar Been. ;)

Purito 8 april 2016 om 20:17
Quote:
Nee. Gewoon netjes taalgebruik met juiste intonatie en zonder mijn eigen mening erin te verweven, een rol als aangever zoals Schotte / Dijkstra / voila Genee zou me het beste liggen en er zwermen er hier op het forum meer dan genoeg rond die de specialist uit kunnen hangen.

Dan heb je echt nog nooit naar VI gekeken. Want als er iets is , dat Genee steevast doet, is zijn eigen mening erin gooien :)

Ik kan ook gewoon de rol van aangever én expert om me nemen. Dat scheelt ook weer een extra mannetje, en bijbehorende kosten, in deze tijd van crisis ;)

achtpuntzes 8 april 2016 om 20:22

@ Purito:
hmm. ik zou als ik jou was even wachten met je carriere als wielercommentator totdat Purito daadwerkelijk zijn fiets aan de wilgen heeft gehangen. anders ben je net Wuyts vrees ik. ;)

Romāns Vainšteins 8 april 2016 om 20:26

En dan nog zijn er te veel koersen waar deze in ooit in rondreed,… Met name vuelta, Giro en LBL zouden dan pittig worden..

VI (oetbal) kijk ik niet nee maar TdJ vond ik hem goed, goede aangever.

robotour 8 april 2016 om 20:29

volgens mij was de koers vandaag niet bijster interessant;) en blijkt een vrouwelijke commentator het weer te moeten ontgelden:) is ook een vrouwonvriendelijke sport :):):)

Robs234 8 april 2016 om 20:33

@RV
Bij Tour du Jour had Genee zelf weinig idee van zaken. Bij voetbal heeft hij dat wel en kan hij het niet laten, zijn eigen mening erin te verwerven.

Jungle Man 8 april 2016 om 20:59

Vandaag leek het er een beetje op dat de jongens van de mannen zijn gescheiden. Mollema en Kelderman naar behoren aangeklampt. Als Gesink en vd Broeck nou eens een jaar hardheid zouden opdoen in Parijs Roubaix…….ipv mooi weer fietser te willen zijn

Manuel Beltran 8 april 2016 om 21:04

Kortom: weer een dag met een hoop commentaar op het commentaar, maar uiteindelijk niemand die het beter doet dan Jose. Althans: vooralsnog niemand die het aandurft om een filmpje up te loaden met zijn eigen commentaar eronder. Niet eens achteraf, laat staan live tijdens de koers.

Ideefiks 8 april 2016 om 21:22

Bah, wat een hoop gezeur hier vandaag weer. Als het resultaat achter blijft bij de eigen verwachtingen lijkt het alsof men behoefte heeft zijn frustratie af te reageren. Mijn advies: bespaar ons die ellende, haal het zadel van je fiets en ga een uurtje op de kasseien rijden….

Sportief gezien toch weer een gedenkwaardige dag !
Henao, Contador en Pinot toch de grote winnaars met het oog op de eindzege. En een gevoelig verlies voor Quintana. Sky wordt in de Tour weer de heel moeilijk te kloppen ploeg, Contador en Pinot lijken nu al de belangrijkste belagers van Froome te gaan worden.
Quintana liet de laatste Tour al zien dat hij te bang is om echt aanvallend risico te nemen. En nu ook hier weer. Dat gaat niet goed komen.

Lalsacien 8 april 2016 om 21:26

Pinot heeft vorig jaar drie keer op het podium gestaan voor een afsluitende tijdrit. Na die tijdrit duikelde hij iedere keer eraf!
Wat wordt het morgen?

Janjanssen98765 8 april 2016 om 21:26

@Manuel Beltran

Als er een wielerflitser gaat zitten en die houdt gewoon de hele uitzending zijn mond dicht dan is het al een verbetering.

De meeste mensen ergeren zich meer aan haar voortdurende gekakel en het constant onderbreken van de andere commentator.
Dat ze de meeste dingen opzoekt is nog niet zo erg vergeleken met de rest van haar gedrag.

Purito 8 april 2016 om 21:37

@8.6
Maar ik zou wel altijd Purito herkennen, zelfs in situaties waarin geen enkele andere wielerkenner dat zou kunnen. Dat is toch ook iets waard :) ;)

NDI22 8 april 2016 om 22:18

Mollema is vrij constant, ook al is hij niet goed in vorm rijd hij nog gemakkelijk top 20. Af en toe en toe wat uitschieters naar boven, prima renner. Maar Kelderman en Gesink zijn net jojo’s. Misschien ook maar eens overstappen naar een andere ploeg.

achtpuntzes 8 april 2016 om 22:38

voor wie de finish van Rosa gemist heeft
wat een manier om de streep te passeren!

Tommyking 9 april 2016 om 00:26

JVDB op een kwartier… :’)

mus van de maasstad 9 april 2016 om 07:20

@NDI22

Want bauke doet het inderdaad beter bij Trek -_-

Spinergy 9 april 2016 om 10:53

Kelme-achtige solo!

Headlines

Materiaalzone

Populair