Devolder: “Ik had een ploeg zoals deze hard nodig”

zaterdag 21 januari 2017 om 11:05
Devolder: “Ik had een ploeg zoals deze hard nodig”

foto: Sirotti

Stijn Devolder is dit seizoen niet langer in het shirt van Trek-Segafredo te bewonderen. De Belg koerst voortaan voor het ProContinentale Veranda’s Willems-Crelan. “Ik had een ploeg zoals Crelan hard nodig”, stelt hij tegenover HLN

“Dit is een nieuwe start voor mij”, vervolgt Devolder. ” Ik was de laatste jaren wat koersmoe aan het raken. Op het eind van vorig jaar ging ik van koers naar koers en had ik het gevoel: ‘Wil ik dat wel nog volgend jaar?'”

Die twijfels zijn nu weg. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen kijkt uit naar het voorjaar. “Ik heb enkele koersen nodig waar ik heel diep moet gaan om in topvorm te raken. Maar de periode van Waregem tot de Ronde van Vlaanderen, dan wil ik presteren. Ik heb nog heel veel ambitie. Winnen is nooit gemakkelijk, maar ik heb in het verleden bewezen dat ik het kan. Dat vertrouwen in mezelf heb ik.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Arry1337 21 januari 2017 om 11:19

Fijn dat hij het vertrouwen nog wel heeft …

reusjen 21 januari 2017 om 11:33

Ik wacht nog steeds tot hij de Tour de France gaat winnen..

roadrider 21 januari 2017 om 12:01

Jammer dat hij op dit niveau nog verder aanmoddert. Het is voor velen blijkbaar toch moeilijk om in schoonheid te eindigen.

DeGroteMolen 21 januari 2017 om 12:12

De volgende – zelfbenoemde – revival van Stein. Zou een bak zijn als hij wat goede uitslagen gaat rijden dit voorjaar, maar vrees van niet.

lorenzvdg 21 januari 2017 om 12:18

Hij is nooit meer op niveau geweest van toen hij 2 jaar de RVV won maar hij reed de laatste seizoenen ook niet compleet nutteloos rond. Hij heeft zelf weinig uitslagen gereden maar was in de klassiekers toch zeker van waarde voor Cancellara.

En Bloc 21 januari 2017 om 13:10

Er is altijd veel te weinig respect voor deze renner geweest. Als je tweemaal de Ronde wint dan kan ben je meer dan een ééndagsvlieg. In 2015 was Devolder overigens nog ijzersterk in de Ronde. Jammer genoeg moest hij in dienst rijden van Cancellara. Ik geloof nog in een toekomstige straffe stoot van hem. Zijn grootste nadeel blijft zijn plaatsing in het peloton op de cruciale momenten. Niet omdat Stijn niet gemakkelijk vooraan kan zitten, hij is soms gewoon te nonchalant. Althans zo zie ik het.

limburgia 21 januari 2017 om 13:29

Af en toe een (dikke ) uitschieter en dan de rest van het seizoen vrijwel
niets meer presteren is wat Devolder altijd gedaan heeft de laatste jaren .
Nooit een constant seizoen goede uitslagen fietsen maakt je echt geen
kopman .

Sebas 21 januari 2017 om 13:33

Ik hoor tijdens de voorjaarscampagne inderdaad vrij vaak dat Devolder een wedstrijd in de wedstrijd rijdt, maar hij blijft een waardevolle pion voor dat werk. Aangezien Van Aert de grote klassiekers nog niet gaat rijden dit jaar, hebben ze met Devolder en Dupont twee hele interessante speerpunten.

schipperaar 21 januari 2017 om 14:06

Van koers naar koers geldt voor velen met een job van 8 tot 5, wat de veranda ploeg daar aan toe gaat voegen lijkt weer meer op een ingestudeerd prtje.

RRobson 21 januari 2017 om 14:58

Devolder dat is alles of niets. Waarschijnlijk niets dit jaar, maar als er iemand is die iedereen kan verrassen is hij het wel.

fringale 21 januari 2017 om 17:52

Blablabla, jaar in jaar uit dezelfde blaaskakerij. Jammer dat die twee zeges in RVV die hij van Boonen gestolen heeft, hem nog steeds de publiciteit opleveren waardoor er toch weer een ploeg bereid is tot een ongeloofelijke miskoop. Hij is een kat in de zak, de VDB van den Aldi. Ik heb al 7 jaar een weddenschap lopen dat hij nooit nog een koers met naam zal winnen. Ik voeg daar vol vertrouwen de grote prijs Poeske Scherens aan toe, Nokere koerse, een rit in de Tour des Flords en alle criteria ter lande.

marehoek 21 januari 2017 om 18:52

Als hij maar blijft hopen , waarop ?????????????

F e r o x 21 januari 2017 om 20:55

Devolder zal nog eens uitpakken. Je zag dat er nog wel wat inzat afgelopen seizoenen, maar ging er dan telkens bij liggen of liep een blessure op. Hij was en zal nooit een veelwinnaar zijn, maar wanneer hij goed is, is hij echt goed.

lenn17(devolderfan) 23 januari 2017 om 13:07

Het is zeer makkelijk van velen om devolder altijd af te schieten. Je kan 1 keer met geluk de ronde winnen maar geen 2 keer. De zever dat hij die van Boonen afgepakt heeft blijft ook maar duren. De eerste keer dat hij won had hij zelf al gewerkt voor Boonen voor hij vertrok. Velen vergeten ook dat hij al 37 is, kijk naar de ouderen van het peloton. Het is logisch dat je op die leeftijd je hoogste niveau niet meer haalt, maar hij kan wel nog meedoen in finales en van aert de weg wijzen. Laat hem maar gewoon zijn ding doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair