‘Deventer in beeld voor nieuwe ploegentijdrit voor merkenteams’

zaterdag 29 september 2018 om 09:54
‘Deventer in beeld voor nieuwe ploegentijdrit voor merkenteams’

foto: Sirotti

Deventer is in de race voor een nieuwe wielerkoers van mondiaal niveau. Volgens de regionale krant De Stentor is de Overijsselse stad één van de gegadigden voor een ploegentijdrit voor merkenteams, nadat deze discipline in zijn huidige opzet onlangs de laatste editie beleefde op het WK-toneel.

Het initiatief voor de nieuwe wedstrijd zou afkomstig zijn van de AIGCP, de belangenvereniging voor professionele wielerteams. De plannen zouden zich nog in een vroege fase vinden, maar volgens de krant is er door de lokale politiek achter gesloten deuren al overleg geweest over het binnenhalen van de koers.

Voor de locatie Deventer lijkt niet willekeurig gekozen; Team Sunweb is er immers gevestigd en de ploeg bouwt er momenteel een nieuw bedrijfspand langs snelweg A1. Manager Iwan Spekenbrink van Sunweb is tevens voorzitter van de AIGCP. “Een groot, iconisch topsportevenement in de regio zou fenomenaal zijn”, meldde Spekenbrink aan de krant, maar verder kon en wilde hij niet reageren.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Thijs E 29 september 2018 om 09:59

Ik dacht dat de teams geen zin meer hadden in een ploegentijdrit

0
Grobbel 29 september 2018 om 10:30

Dat ging vooral over de centen dacht ik?

0
platteprijs 29 september 2018 om 11:24

Goed nieuws als het doorgaat. Weer eens een profwedstrijd in Nederland erbij. Meestal is het nieuws dat een wedstrijd niet meer georganiseerd kan worden.
Volgens mij hebben veel profploegen in de buurt van Nederland een materiaaldepot, dus ze komen makkelijk en zonder veel kosten aan de start.

0
xistnc 29 september 2018 om 11:51

Waarom moet je als wielerploeg een bedrijfspand bouwen?

0
Viktrodriguez 29 september 2018 om 11:59

Waarschijnlijk dezelfde reden als dat ploegen ergens een opslagpunt voor fietsen, ander materiaal, auto’s, ploegbussen en zo hebben, gecombineerd met een kantoor voor administratie en management. Daarvoor is ook niet direct ieder pand geschikt en ook niet iedere locatie, aangezien het wel een beetje strategisch moet liggen.

Sunweb kennende zullen er ook wel noviteiten worden toegevoegd aan het pand.

0
rahimns 29 september 2018 om 15:15

Wel apart inderdaad, wie betaald de bouw van dat bedrijfspand dan en wat als de ploeg ooit op houdt te bestaan. TLJ huurt gewoon een pand op een bedrijventerrein, wat zeer geschikt is. Er gaat blijkbaar genoeg geld om bij Sunweb.

0
Alto 29 september 2018 om 17:36

Waarom niet combineren met het NCK?

0
Jacco van Stierop 29 september 2018 om 17:52

Want die wedstrijd in Eindhoven destijds was zo’n groot succes? Niet aan beginnen, steek je energie ergens anders in.

0
chasse patat 3 oktober 2018 om 16:41

Ook een mooie kans voor ASO om hier in te stappen. Kunnen ze samen weer een stukje van de UCI overnemen. Samen met AIGCP tegen de UCI. Is dit politiek of sportief georiënteerd?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone