DESTIL-Parkhotel Valkenburg en Orange Babies slaan handen in elkaar

DESTIL-Parkhotel Valkenburg en Orange Babies slaan handen in elkaar

foto: Topcompetitie/Léon van Bon

dinsdag 6 november 2018 om 16:41

DESTIL-Parkhotel Valkenburg gaat volgend jaar verder onder de vlag van ZZPR.nl -HanClean-Orange Babies, zo blijkt uit een persbericht. De gefuseerde ploeg komt onder leiding te staan van Frank Groenendaal, de huidige teammanager van DESTIL-Parkhotel Valkenburg. De formatie zal hierdoor niet langer de continentale status dragen.

Een week geleden werd duidelijk dat de toekomst van DESTIL-Parkhotel Valkenburg onzeker was. Het teammanagement van de Nederlandse Continentale ploeg had nog geen handtekeningen gezet onder de sponsorcontracten voor 2019. “Ik heb de handtekeningen nog niet op papier, dat heb ik gezegd tegen de renners”, zo liet Groenendaal weten aan WielerFlits.

“Ik hoop het deze week rond te krijgen. Het is niet eenvoudig om een afspraak te plannen met drukbezette zakenmensen.” In afwachting van de benodigde handtekeningen, gaven Groenendaal en technisch manager Frank Pennings wel toestemming aan hun renners om te kijken naar een andere ploeg.

Dit laatste is nu niet meer nodig, nu DESTIL-Parkhotel Valkenburg en ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies de handen in elkaar slaan. De afgelopen jaren was er al een nauwe samenwerking tussen beide teams. Nu Stichting Business Cycling – waar DESTIL-Parkhotel Valkenburg onder valt – zal verdwijnen, zal de samenwerking nog intensiever worden.

Op de weg én in het veld 
Groenendaal is erg blij met het nieuws. “Wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, is iets om door te zetten. We hebben zeer talentvolle belofterenners, die zich het afgelopen seizoen goed hebben laten zien. Door een samenwerking met Orange Babies krijgen we nu de mogelijkheid om een vol programma af te werken, zowel op de weg als in het veld.” Het gaat om een samenwerking van drie seizoenen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 6 november 2018 om 16:56

Maar geen ct meer als ik het goed begrijp.

Tom Rey 6 november 2018 om 19:02

Dus nu wordt het een clubteam??

storm-biker 6 november 2018 om 21:30

Hoe je slecht nieuws als goed nieuws kan brengen…. Betekend dus dat ze verder gaan als club, diep triest.

Headlines

Materiaalzone

Populair