Broertje David Haverdings ook naar ZZPR.nl-Orange Babies

woensdag 8 december 2021 om 15:50
Broertje David Haverdings ook naar ZZPR.nl-Orange Babies

foto: Cor Vos (archief)

De wielerploeg van ZZPR.nl-Orange Babies heeft de 15-jarige Floris Haverdings aangetrokken. Vanaf 1 januari 2022 wordt de tweedejaars nieuweling onderdeel van het team waarin ook zijn broer David Haverdings rijdt.

De 17-jarige David Haverdings maakt dit seizoen indruk in de juniorencategorie, met acht overwinningen in elf wedstrijden. Maar bij een Haverdings blijft het niet, want ZZPR.nl-Orange Babies kan in 2022 ook beschikken over de diensten van broertje Floris. Hij werd op het laatste NK veldrijden bij de jeugd in zijn categorie tweede. Deze winter won Floris Haverdings al nieuwelingencrossen in Heerde, Oisterwijk en Hoogeveen.

“Ik hoefde niet lang na te denken toen ik deze kans kreeg”, aldus Floris, die ook op de mountainbike actief zal zijn. “Omdat David al bij de ploeg zit, weet ik hoe goed het daar is geregeld qua begeleiding en training. Dat is echt van topniveau, en ook de sfeer in het team is heel goed. Ik weet zeker dat ik me hier verder kan ontwikkelen.”

ZZPR.nl-Orange Babies wordt geleid door Frank Groenendaal, die eerder ook Ryan Kamp, Puck Pieterse en Inge van der Heijden opleidde.

Lees ook: David Haverdings wil Mathieu van der Poel achterna: “Drie disciplines op topniveau”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Ton van Wieringen 14 december 2021 om 15:03

Ik zag Floris onlangs in Leiden winnen op een selectief, zeer modderig parcours met hoogteverschillen. Niemand kon aan zijn wiel blijven. Een groot talent. Op deze Leidse Bult is men van plan een internationale veldrit te organiseren. Het parcours is er uitstekend geschikt voor! Andere talenten bij de nieuwelingen zijn de piepjonge Cas Timmermans die 2e werd in Woerden en Michiel Mouris die er al 8 won.

0
Pjotr26 18 december 2021 om 11:16

Ton, ik vind het mooi om te zien hoeveel jij weet over aanstormend talent, weet jij ook of er aanwas is op de weg? ik heb t gevoel dat er heel weinig aankomt ivm het veld, baan .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone