Deschacht-Hens-Maes bevestigt vertrek Vincent Baestaens

donderdag 13 januari 2022 om 08:39
Deschacht-Hens-Maes bevestigt vertrek Vincent Baestaens

foto: Cor Vos

Vincent Baestaens moet opzoek naar een nieuwe ploeg. De 32-jarige Belg kent een goede winter in het veld, maar kreeg voor aanvang van het huidige seizoen al te horen dat hij na afloop niet zou kunnen blijven bij Deschacht-Hens-Maes. In een bericht op haar sociale media bevestigt het team nu dat dit besluit niet herzien wordt.

“Soms is een verhaal geschreven en moet je het durven afsluiten…”, luidt het begin van het bericht. “Reeds in mei 2021 hebben wij Vincent ingelicht dat zijn huidige contract niet meer zou verlengd worden in februari 2022. De redenen hiervoor zijn intern besproken en in samenspraak met Vincent wensen wij hier geen verdere uitspraken over te doen in de media/pers.”

“Graag willen wij iedereen eraan herinneren dat het initiële doel van de oprichting van het huidige team in eerste instantie bedoeld was om Vincent terug te brengen naar het niveau waar hij thuishoort … als volwaardig profrenner”, klinkt het vervolgens. “Wij denken wel te mogen zeggen dat we dit doel samen met glans behaald hebben.”

Baestaens, die dus nog geen nieuw team heeft, eindigde afgelopen seizoen in de meeste veldritten waar hij startte in de top-10 en dwong zo een plaats af in de Belgische selectie voor het WK in Fayetteville. “Een grote verdienste van Vincent zelf, maar als team mogen wij wel zeggen dat we hier ook een mooi steentje aan bijgedragen hebben. Wij kunnen hiermee dan ook een mooie periode van 4 jaar afsluiten en onze gemeenschappelijke doelstellingen afvinken!”, zijn de woorden van de ploeg.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Gebruikersnaam 13 januari 2022 om 09:18
Quote:
De redenen hiervoor zijn intern besproken en in samenspraak met Vincent wensen wij hier geen verdere uitspraken over te doen in de media/pers

Het lijkt wel alsof ze smeken om erover te speculeren.

0
sooike 13 januari 2022 om 10:14

Hoe kun je de deur naar speculaties nog verder open zetten? Geef gewoon aan waar het is misgegaan en iedereen gaat daarna over tot de orde van de dag. Misschien de opengevallen plek opvullen met iemand die echt verstand heeft van communicatie !

0
platteprijs 13 januari 2022 om 12:22

Sooike, je bent terug!!

0
Gangmaker 13 januari 2022 om 13:15

De ploeg is enkele jaren door enkele sponsors en het huidige team management toen speciaal opgericht voor Vincent Baestaens. Het eerste jaar enkel met Baestaens, volgende jaren werd deze ploeg toch verder uitgebreid. Om redenen welke wij niet kennen en niet uitgebreid over gecomminiceerd word is er blijkbaar vertrouwensbreuk gekomen tussen sponsors/renner of managment/ renner. Spijtig net nu deze kleine ploeg naar haar beste prestaties in haar bestaan toegroeit

0
Gangmaker 13 januari 2022 om 13:17

Misschien volgend jaar Laurens Sweeck, die daar uit de buurt is, op de vrijgekomen plaats in deze ploeg ?

0
Staf V 13 januari 2022 om 16:58

Is daar in de VS geen probleempje geweest, iets met handtastelijkheden in al dan niet dronken toestand en vervolgens een aanhouding en mss een rechtszaak? of heb ik dat niet goed gehoord op tv tijdens de cross in de VS?

0
Arie den Blanken 13 januari 2022 om 17:52

Het gaat om de sportieve prestaties maar om iets wat jij suggereert. En daar hebben wij buitenstaanders niets mee te maken en dus betrokkenen volledig gelijk daar niet mee naar buiten te komen.

0
Murcia 13 januari 2022 om 18:06

@Staf V
Dat was volgens mij al jaren geleden gebeurd of is hij voor een tweede keer in de VS in de fout gegaan? Ik moet eerlijk bekennen dat ik verder mij niet echt bezig houdt met Vincent.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone