Derde plek Roosen ‘mooie opsteker’ voor LottoNL-Jumbo

vrijdag 9 februari 2018 om 13:40

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Timo Roosen eindigde eerder vandaag in de vierde etappe van de Dubai Tour knap als derde. De 25-jarige renner van LottoNL-Jumbo hield op de korte maar pittige slotklim in aankomstplaats Hatta onder anderen Europees kampioen Alexander Kristoff achter zich. In het klassement schoof hij op naar de zevende plaats.


“Aangezien Dylan Groenewegen na de etappe van gisteren geen kans meer maakte op een goede eindklassering, kon Timo Roosen vandaag voor zijn eigen kansen rijden”, verklaarde ploegleider Jan Boven de tactiek. “Zijn ploeggenoten hebben hem goed afgezet en een sterke prestatie geleverd. Dat Timo na een lastige rit naar een derde plaats rijdt, is een mooie opsteker voor ons.”

Morgen krijgt Groenewegen weer de kans in de slotrit door de straten van Dubai-Stad. In het puntenklassement staat hij tweede op vier punten achterstand van leider Elia Viviani. “Toch focussen we in eerste instantie op etappewinst met Dylan. Op die manier zouden we de wrange nasmaak van de derde etappe kunnen wegspoelen”, aldus Boven.

16 Reacties

Patat Lefevre 9 februari 2018 om 13:44

Goede start van het seizoen voor de ploeg.

kelderfan 9 februari 2018 om 13:46

Groenewegen gaf zelf al aan, dat hij voor de laatste sprint gaat. Dus ’t is goed, dat Timo Roosen en Amund Jansen ’t geprobeerd hebben met een geweldige 3e. en 17e. plek in de uitslag. Dat is zeker een mooie opsteker voor TLJ.

horsm 9 februari 2018 om 13:47

Pff… de ploeg legt wel heel veel nadruk op de ‘wrange nasmaak.’ Iets meer tevredenheid mag best.

west 9 februari 2018 om 13:48

Moet Groenewegen em morgen maar aantrekken voor Roosen, met oog op het klassement ;)

Romāns Vainšteins 9 februari 2018 om 14:34

Bij dit type renner heb ik eerder zo’n gevoel dat hij eens in vluchten moet zorgen dat hij meezit ipv op zijn eigen sprint te gokken. Dikke motor + sterk eindschot, op een goede dag doe je dan mee voor etappewinst in een grote ronde.

horsm 9 februari 2018 om 14:47

@Romans, in de jaren zeventig wel, maar hoe vaak haalt een groepje het nou in een grote ronde? Dan heeft Roosen meer nut als lead out. Want massasprints zijn er geheid.

maurits1972 9 februari 2018 om 14:53

Elke ronde heeft ook daarvoor zijn kansen. De Vuelta zeker.

En als iedereen denkt, je hebt toch geen kans, dan maak je ook geen kans. Veel renners/ploegen zouden beter eens wat avontuurlijker kunnen fietsen. Dan een hele sprinttrein op de rails zetten voor een 3e plek met de hoop op beter.

Romāns Vainšteins 9 februari 2018 om 14:54

Klopt maar ik ga er maar even van uit dat hij zelfs eens een leuke rit wil winnen. Zoals Backstedt zijn grootste zeges binnen heeft gehaald, dat zou zo’n Roosen toch enorm moeten aanspreken ?

Wheely 9 februari 2018 om 15:10

Die gaat nog wel een mooie koers kunnen winnen hoor. Kan zomaar in een situatie terechtkomen waar hij vooruit rijdt in het voorjaar en een Van Poppel of Groenewegen in de achtervolgende groep zitten.

Jansen trouwens netjes 17e geworden. Die heeft ook wel potentie.

ifor 9 februari 2018 om 15:39

Backstedt zijn grootste overwinning is toch zeker PR?

Romāns Vainšteins 9 februari 2018 om 17:11

Sowieso, maar eveneens een geweldige touretappe met 4 vooruit op zeer jonge leeftijd binnengehaald.

vlek 9 februari 2018 om 17:21

Helaas heb je tegenwoordig nog amper van die Tour de France ritten waarin een klein groepje van dit soort renners om de overwinning rijdt. De laatste vrijdag is vaak nog wel zo'n dag. Roosen zou vorig jaar een perfecte renner zijn geweest voor die rit, was hij niet ziek geworden.

Col du Bramont 9 februari 2018 om 17:26

Ben benieuwd wat voor programma Roosen in het voorjaar gaat rijden, vorig jaar wel de omloop, dwars door Vlaanderen maar niet de grote (Vlaamse) klassiekers.
Neem aan dat ie weer de Tour gaat rijden dit jaar. Jonge vent nog met de nodige potentie die meer kan dan alleen maar de sprint aantrekken.

Tour vorig jaar in de proloog plaats 26 op 34s van de winnaar, niet slecht.

vlek 9 februari 2018 om 17:32

Vorig jaar werd hij ziek na/tijdens Parijs-Nice.

Col du Bramont 9 februari 2018 om 17:59

Helder. Ik zie trouwens dat ie vorig jaar wel voor Parijs Roubaix stond opgesteld maar door een val in de Schelde Prijs daar niet startte.
https://sportnieuws.nl/wielrennen/castelijns-vervangt-timo-roosen-parijs-roubaix/

Neem aan dat we hem dit jaar wel in bv de Ronde en/of Parijs Roubaix zullen zien met wie weet wat meer vrijheid in de wat kleinere Vlaamse voorjaarsklassiekers.
NB in 2016 reed ie de Ronde en PR ook al dus dat zal dit jaar dan ook wel gebeuren.

sukhoruchenkov 9 februari 2018 om 18:15

Roosen zag ik vorig jaar in de Tour in een bergetappe ook lang in de groep met favorieten meerijden. Het is dus een allround renner die zijn mogelijkheden wellicht nog niet volledig heeft ontdekt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.