Dennis: “Denk dat ik ook van Dumoulin had gewonnen zonder pech”

Dennis: “Denk dat ik ook van Dumoulin had gewonnen zonder pech”

foto: LaPresse

zaterdag 24 februari 2018 om 13:37

Rohan Dennis sloeg vandaag een dubbelslag in de Abu Dhabi Tour. De 27-jarige Australiër haspelde de 12,6 kilometer lange tijdrit als snelste af, en versloeg onder meer een met malheur kampende Tom Dumoulin. “Toch denk ik dat ik ook zonder pech van hem de tijdrit had gewonnen”, zo stelt de BMC-renner na afloop in het flashinterview.

Dumoulin bleek aan het tussenpunt één seconde sneller dan zijn Australische rivaal, maar door een fietswissel eindigde hij uiteindelijk op meer dan een halve minuut. Toch denkt Dennis dat zijn tijd überhaupt buiten schot zou zijn gebleven. “Een fietswissel kost maximaal een halve minuut. Ik denk kortom dat ik ook onder gelijke omstandigheden zou hebben gewonnen.”

“Het is nooit leuk om op deze manier te winnen. Ik weet wat Tom nu voelt, want ik heb ook mijn portie pech gehad in tijdritten.” Dennis doelt hiermee op het WK tijdrijden van vorig jaar in het Noorse Bergen en de Olympische tijdrit in Rio de Janeiro, toen hij in kansrijke positie respectievelijk onderuit ging en kreeg af te rekenen met materiaalpech.

Door zijn tijdritzege neemt Dennis – die aanvankelijk niet gepland stond voor de Abu Dhabi Tour – ook de leiderstrui over van Elia Viviani. Met nog een afsluitende bergrit naar Jebel Hafeet voor de boeg, kent hij een voorgift van 16 en 24 seconden op concurrenten Wilco Kelderman en Alejandro Valverde. Vooral van de Spanjaard verwacht Dennis veel. “Tom blijft een gevaarlijke klant, maar ik dien vooral Valverde in de gaten te houden. Die heeft dit seizoen al getoond zeer goed in vorm te zijn.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

schipperaar 24 februari 2018 om 17:15

@xistnc
Discussie van Dennis lijkt zinlozer op het eerste gezicht maar er moet er een beginnen, bedankt voor je uitleg.

Djoop 24 februari 2018 om 18:01

Boeiuh. Mooi voor Dennis, jammer voor Tom. Liever hier dan in een GC moet ie maar denken.

Spruch 24 februari 2018 om 22:33

Geen slimme quote van Dennis. Had zich beter op zichzelf kunnen richten dan op Dumoulin. Zijn reactie komt nu een tikkie sneu over, alsof hij het gevoel heeft dat hij zich moet verdedigen voor een gestolen overwinning, wat waarschijnlijk ook zo is.

tetedelacourse 25 februari 2018 om 00:23

RD heeft gewonnen onder deze omstandigheden. En hij lag een seconde achter voor Dumoulin pech kreeg. De rest doet er niet toe.

Stukje bluf van Dennis. Ik zou ook liever dit geloven als ik won.

Mwielerfan 25 februari 2018 om 09:18

Hij heeft gewonnen en winnaar heeft altijd gelijk. Als dumoulin graag had willen bewijzen dat hij had kunnen winnen had hij max door moeten gaan en risico’s in bochten moeten nemen. Doet hij niet en dus terecht dat Dennis benoemd dat er meer verschil was dan bij een standaard fiets wissel.

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone