Denise Betsema triomfeert in Waaslandcross

zaterdag 20 februari 2021 om 14:30
Denise Betsema triomfeert in Waaslandcross

foto: Cor Vos

Denise Betsema heeft de Waaslandcross op haar naam geschreven. De renster van Pauwels Sauzen won de voorlaatste internationale veldrit van het seizoen door halverwege de wedstrijd afstand te nemen van Annemarie Worst (tweede) en Sanne Cant (derde), met wie ze in het eerste deel van de wedstrijd op sjouw was gegaan.

Starcasino-renster Eva Lechner nam in de eerste ronde wat afstand van het pak, maar lang mocht het niet duren. Een groep van maar liefst twaalf rensters dook voor de eerste keer het zand in op het recreationeel domein De Ster. Hier begon Sanne Cant de groep uit te dunnen. Mede dankzij een foutje van Anna Kay was de viervoudig winnares een paar seconden los aan het einde van de openingsronde.

Annemarie Worst en Denise Betsema vonden al vrij snel weer aansluiting bij de Belgisch kampioene. En voor de Texelse ging het blijkbaar nog niet hard genoeg: zij besloot er aan het water vandoor te gaan. Haar versnelling werd vrij snel beantwoord door Worst, maar Cant had meer moeite om terug aan te sluiten. Ze bleef nog even binnen schootsafstand, maar het werd nog maar eens een Nederlandse die zou winnen.

De zandstroken vlak voor de finish waren duidelijk in het voordeel van Betsema. Halverwege de wedstrijd nam ze weer enkele tellen afstand op het strandje, en nu bleek ze definitief het verschil te hebben gemaakt. De Pauwels Sauzen-Bingoal-renster reed weg van haar concurrentes, terwijl haar collega Fem van Empel vanuit de achtergrond sterk kwam opzetten. Zij kwam even aansluiten bij Cant, die niet meer mee kon met het Nederlandse duo vooraan.

De 777-renster bleef Betsema in het restant van de cross onder druk bleef zetten. Worst kon bij wijze van spreken op bepaalde momenten de zweetdruppels van Betsema van het parcours oprapen, maar de verwoede pogingen brachten Worst niet haar tweede overwinning van het seizoen. Betsema bleef foutloos en kon zodoende haar zevende seizoenszege bijschrijven.

Ethias Cross 2020-2021
Uitslag vrouwen – flag-be Sint-Niklaas
1. flag-nl Denise Betsema in 44m31s
2. flag-nl Annemarie Worst op 22s
3. flag-be Sanne Cant op 40s
4. flag-nl Fem van Empel op 57s
5. flag-gb Anna Kay op 1m44s
6. flag-nl Manon Bakker op 1m44s
7. flag-it Eva Lechner op 2m17s
8. flag-nl Aniek van Alphen op 2m51s
9. flag-be Ellen Van Loy op 3m03s
10. flag-be Alicia Franck op 3m12s

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dolfy 20 februari 2021 om 14:44

Mooie strijd van Betsema en Worst. Cant wist zich in het begin nog ermee te bemoeien, maar in het tweede deel kreeg ze Van Empel op haar nek. Jammer dat die lek reed, anders nog zien of Cant 3e wordt hier. Maar wel mooi voor Cant weer eens podium. Ze moest wel lachen om de suggestieve vragen tijdens het interview. Ook leuk eens dat te zien.

0
Franco Ballerini 20 februari 2021 om 14:49

Betsema oppermachtig. Worst heeft gelukkig de weg omhoog weer gevonden. Hopelijk doet ze volgend seizoen weer wekelijks mee om het podium. Helaas geen podium voor van Empel door fietswissel, anders was het een geheel NL podium geweest (zoals het hoort)

0
Arie den Blanken 20 februari 2021 om 17:56

De vrouwencross was vandaag zowel qua spankracht als niveau toch van heel wat beter gehalte dan de mannen.

0
Gilberto 21 februari 2021 om 03:50

Nog een keer

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone