Demi Vollering: “Als gisteren anders was gelopen, had ik klassement Vuelta ook gewonnen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 mei 2023 om 16:11

Demi Vollering: “Als gisteren anders was gelopen, had ik klassement Vuelta ook gewonnen”

Negen seconden scheidden Demi Vollering van de eindzege in La Vuelta Femenina. Nadat ze zaterdag door een veelbesproken plaspauze meer dan een minuut verloor op Annemiek van Vleuten, sloeg de kopvrouw van SD Worx op Lagos de Covadonga terug. Ze won de rit, maar het was niet genoeg om Van Vleuten uit het rood te rijden. “Ik ben heel blij dat ik hier kon winnen”, vertelde ze.

“De ploeg heeft er heel hard voor gevochten, want we moesten iets goedmaken na gisteren”, aldus Vollering, verwijzend naar de plaspauze die veel consternatie opleverde omdat Movistar precies op dat moment een waaier trok en aanviel. Daarom was ze getergd om na de vijfde etappe ook de zevende rit te winnen.

“Twee ritzeges met de ploeg is heel mooi. De strijd om het klassement was heel close, maar als het gisteren anders was gelopen, hadden we die ook gewonnen”, is ze zeker. “Het is jammer dat ik gisteren niet kon strijden tegen de besten. Maar vandaag heb ik laten zien wat we waard zijn en ik ben heel blij met de strijd die we vandaag geleverd hebben.”

 
65 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2023
Als mijn oma wielen had gehad, was ze een fiets geweest.
  7 mei 2023
  Dankjewel, ik heb direct weer even Gino op repeat gezet haha!
  7 mei 2023
  Eerder een oldtimer
  7 mei 2023
  Pas maar op, voor je t weet is ze gecrankt
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.reddit.com/r/funny/comments/ecukw4/if_my_grandmother_had_wheels_she_would_have_been/&ved=2ahUKEwjJu5vb0ub-AhXyMewKHXN7AqEQo7QBegQIDRAB&usg=AOvVaw0KO95NJ1dt5YX12eWuBgpc
7 mei 2023
Vollering verliest de Vuelta niet met haar plaspauze, maar uiteindelijk met haar keuzes (en die van haar ploeg) in de laatste 10 km van de etappe van gisteren. Als Reuser vol was blijven rijden, en ook Vollering gewoon kop over kop had meegereden met Reuser, dan hadden ze denk ik het gat nog bijna dicht gekregen. Maar in plaats daarvan gaat ze bondgenoten zoeken bij andere ploegen, terwijl het overduidelijk was wiens beurt het was om te rijden. Nu komt ze 10 seconden te kort, en die heeft ze niet vandaag laten liggen maar gisteren. En eerlijk gezegd vind ik het helemaal prima zo.
  7 mei 2023
  Mee eens, maar de naam is Marlen Reusser.
Als Annemiek een piemel had had Demi ook gewonnen. Volgende keer weer een kans, ze zal nog zat winnen, ik ben blij dat van Vleuten nog een ronde heeft kunnen winnen in haar afscheidsjaar. Hoewel ik geen fan ben van beiden toch een topvuelta gezien die Vollering door haar eigen fout heeft verloren, hopelijk beetje zelfreflectie binnen de ploeg. Vandaag versnelde Vollering overigens ook toen van Vleuten van fiets probeerde te wisselen, dus dat gejank over sportiviteit moet Vollering ook niet mee aan komen.
  7 mei 2023
  Alleen neemt Vollering op geen enkel moment het woord onsportief in de mond.
  Vollering gisteren veelal alleen op kop en vandaag ook. Dan ben je ondanks het plasfoutje toch wel de baas. Ben benieuwd van wie jij wel fan bent.
  @dutch smartle, voor de Nederlanders was ik eigenlijk het meest fan van Anna van der Breggen, die was enorm sympathiek, jammer dat ze het (in mijn ogen) niet heeft overgebracht op Vollering. Sinds die is gestopt ben ik fan de jonkies met van Anrooij, Puck en Fem.
  7 mei 2023
  Precies. Ik kan er niks aan doen maar vind vollering een jankerd
7 mei 2023
Gisteren heeft Vollering ook tegen de besten gestreden. Van Vleuten was gisteren gewoon sterker dan Vollering. Als Vollering gisteren meer kopwerk had gedaan in de achtervolgende groep had ze ook gewonnen, maar daar voelde ze zich als kopvrouw waarschijnlijk te goed voor. Duo-achtervolging met Reuser ipv anderen te smeken om hulp had haar zeker de eindzege opgeleverd
  Volgens mij heb je gisteren niet gekeken.
  7 mei 2023
  Jawel hoor, na de laatste klim was ze vooral druk met smeken om hulp. Op de klim zelf moeten de toppers het toch zelf doen.
  7 mei 2023
  Precies. Die energie had ze beter in fietsen gestoken, had zomaar 10 seconden kunnen opleveren. ;)
  7 mei 2023
  Wat een flauwekul. Vollering heeft energie moeten steken in achtervolgen. (Wat haar eigen schuld was). Dan ga je forceren en ga je in het rood. Van Vleuten was daar mee niet perse sterker.
7 mei 2023
Alleen verliezers hebben het over “als”.
Als je niet zo had zitten zeiken, letterlijk, had je ook gewonnen.
7 mei 2023
Vollering is een groot coureur en wordt alleen maar beter. Het zou haar sieren als ze ook wat zelfkritischer zou worden. En hou op met dat gejank na elke koers! Daar knapt niemand van op.
  7 mei 2023
  Emotie na de koers is prima. REV jankte ook na een koers. Verwijten maken na een koers is minder sympathiek als je het mij vraagt. Dat heeft ze wel wat gedaan, maar dat viel eigenlijk nog mee.
  7 mei 2023
  @assen Vollering zegt in feite dat Annemiek van Vleuten een leugenaar is. Dat vind ik absoluut niet meevallen. Anderzijds, voor iemand die haar eigen ploeggenote (Lotte Kopecky) voor lopende camera voor ‘kutwijf’ uitmaakt (Strade Bianche 2023), valt het misschien nog mee. Toch lijkt het me niet onverstandig als iemand van de ploeg eens een babbeltje zou maken met Vollering over fatsoen en fatsoensnormen.
Niet mekkeren Vollering. Je hebt de Strade Bianchi en de Amstel al gekregen. Je kan niet alles hebben.
  8 mei 2023
  Onzinnig! In de Strade hebben twee ploeggenoten (op grote voorsprong) er juist gewoon om gestreden. Als één van de twee had ingehouden had de ander de overwinning gekregen! (De reactie in afwachting van de uitslag was inderdaad wat vreemd, maar gekregen was het juist niet.) In de Amstel speelde er wat tactiek mee (áls Kopecky als eerste was gegaan had zij wellicht gewonnen), maar ook hier is 'gekregen' niet van toepassing!
7 mei 2023
As is verbrande turf.
7 mei 2023
Demi Vollering is the ‘next big thing’ in het dameswielrennen na Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten en ik hoop dat ze nog jaren kan domineren; ik geniet ook van die prachtige stijl van haar
7 mei 2023
Wordt weer een geweldig team op het WK…
  7 mei 2023
  Toch typisch dat het iedere keer te doen is rond van Vleuten.....
  7 mei 2023
  Hee, dat was precies mijn gedachte. Maar als volwassen vrouwen moeten ze zich hier overheen kunnen zetten.
7 mei 2023
Hopelijk neemt ze in de evaluatie van de Vuelta ook mee dat ze in een dergelijke situatie niet om zich heen moet kijken, maar met de oogkleppen op zo hard mogelijk moet doorrijden. Want als ze dat samen met Reusser gisteren had gedaan dan had ze de Vuelta ook gewonnen.
Je zou er pissig van worden...
7 mei 2023
Aan “als” heb je niets in de sport.
7 mei 2023
Al gehuild?
  Yep, na de finish was het weer raak. Ze is nog erger dan Susanne Schulting. Sport is emotie maar overdrijven is niet nodig
  7 mei 2023
  Gelukkig kennen jullie Demi goed..... Weten we überhaupt wat er in haar omgaat? En in Schulting? Die meiden staan onder grote druk, hebben mentale coaching en uiten hun emoties. Wat is daar mis mee?
  7 mei 2023
  Inderdaad. Dat constante gejank. Je wordt er schijtziek van
7 mei 2023
Helaas is het een zuurpruim…. Kijk naar jezelf en leer van je fouten( of die van je ploegleiding) je gaat niet en masse even voor het eventueel op de kant gaat plassen. Door dit gezever achteraf wordt demi een zeikerd( haar naam zegt het al; halfvol)
  7 mei 2023
  Makkelijk he afgeven op een platform als dit...... Die meid zit in haar emotie. Verliest net een top koers. Mag ze?
Ik snap beide kampen wel. Tuurlijk voelt Vollering zich wat genaaid ook met die lulkoekverklaring van van Vleuten achteraf maar even goed begrijp ik dat je alles wat maar kan aanpakt om zo’n dominant team te slopen. Persoonlijk had ik ook geen enkele moeite hoe Quintana de belangrijkste stap richting zijn giro zege pakte. Wanneer er geen regels zijn schrijf je ze zelf. Dat is wielrennen.
  7 mei 2023
  Romans, binnen peloton was al bekend dat Movistar iets vroegs ging proberen. En als je dan voor een op de kant stuk gaat plassen maak je gewoon een grove inschattingsfout. Iedereen wist het bij de start al (van een renster uit peloton gehoord) alleen wist SD dat dus niet.. redelijke blunder van de ploeg
  7 mei 2023
  @Aanklampen, prima maar alsnog klopt het wat RV stelt. Van Vleuten praat flauwekul na afloop. Vollering naïef.
  7 mei 2023
  Wow ... Spaanse wedstrijd, Spaans team. Wat verwacht je nog meer? En hoe naïef ben je dan om te gaan plassen op 35km van de finish en ... Naja we weten hoe t is afgelopen. Hopelijk heeft Demi haar lesje geleerd en houdt ze het bij een volgende nederlaag bij zichzelf....
  7 mei 2023
  Waarom lulkoek, zolang ik de vuelta volg sinds casero en heras, maken Spaanse ploegen waaiers. Die zijn daar in eigen land minstens zo goed in als Nederlandse ploegen. Een Nederlandse ploegleiding had dit toch altijd voor moeten zijn? Heel veel ploegen bedenken de voorspelbare punten van te voren, dus dat er een plan is lijkt me heel voorspelbaar. Het zou pas wat zijn als de ploegen van de twee grootste kanshebbers niet in beeld hebben waar er waaiers komen, en het niet eens willen proberen. Kennelijk ontbreekt het bij sd workx aan inzicht en ervaring en ook aan creativiteit. Je zou denken dat ze met een sterke ploeg met ook een tijdrijder als reusser juist zelf waaiers gaan trekken
7 mei 2023
TD heeft in de giro die hij verloor aan Froome ook teveel gerekend op andere ploegen dan zelf gewoon door te rijden.
  7 mei 2023
  Achteraf is het gemakkelijk wonen, maar dat gaf hij laatst ook toe
7 mei 2023
Heb zo het idee dat Van Vleuten niet veel meer gaat winnen als Vollering aan de start staat in dezelfde wedstrijd.
7 mei 2023
Ik vind veel van de commentaren hier vrij respectloos, eerlijk gezegd. Emoties tonen mag en kan. Ook nog even de wetenschappelijke noot, er is geen gedrag waarop mannen en vrouwen zoveel op verschillen als huilen. Op de variabele "frequentie huilen" is het verschil bijna 2 SD, en de ongeveer de helft van de mannen huilt nagenoeg nooit. Kortom, dat vrouwen vaak hun emotie tonen na de koers met huilen hoort er NOG MEER bij dan bij mannen. Niks mis mee! Huilen is een vorm van communicatie, en mannen zijn niet zo goed in die vorm van communicatie blijkbaar ;-)
  7 mei 2023
  Helemaal eens.
  7 mei 2023
  Emoties en huilen, helemaal voor. Janken dat iemand je iets aandoet als je zelf slechtere dingen doet en bovendien het vooral je eigen fout is, mwah
  Respect moet je verdienen...
7 mei 2023
Precies haha
Ze was gewoon de beste
7 mei 2023
Dat had Realini ook kunnen zeggen na de waaierrit
7 mei 2023
Slechte verliezer. Na het voorjaar kwam de sympathie terug, maar nu weer mooi om zeep geholpen. Haar ploegleiding maakt grote fouten door 1 niet te verkennen, 2 haar niet te waarschuwen voor waaiers, 3 reusser niet te laten wachten. Eén van die drie zaken had haar de eindoverwinning geschonken. Dat ze het eigen enigszins sneue gedrag van haar ploeg, aanvallen bij pech van van Vleuten vorig jaar, wegwuift en dan hier een Spaanse ploeg in eigen land op een voorspelbaar waaier stuk verwijt dat ze waaiers maken, echt triest. Begrijp me niet verkeerd, ik juich het toe dat ze vorig jaar probeerde om van Vleuten te pakken waar het kon. Maar dan zelf gaan janken als er iets terug wordt gedaan dat ook nog vele malen minder verwijtbaar is? Dat is wel heel kinderachtig.
  8 mei 2023
  Je bent ook nog het Omloop van 2022 vergeten, waar ze 15 K.M. in het wiel zit bij Vleutje zit en dan weer jankend over de meet komt.
Die geplande plaspauze was ingelast om de waaierstrook te "neutraliseren". SD Works heeft gewoon gegokt en verloren. Wel een typische Anna van der Breggen actie.

Reacties zijn gesloten.