Démare over strijd met Groenewegen: “Lig nog een beetje achter”
Een teleurgestelde Démare wordt tweede in K-B-K - foto: Sirotti
maandag 26 februari 2018 om 13:27

Démare over strijd met Groenewegen: “Lig nog een beetje achter”

Arnaud Démare moest gisteren wederom zijn meerdere erkennen in Dylan Groenewegen. “Hij is in goede vorm momenteel en slaat zijn slag in al zijn koersen”, zei Démare na afloop over de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Dat de Fransman momenteel niet mee kan met Groenewegen baart hem nog weinig zorgen. “Ik lig nog een beetje achter, maar ik hoop op een goede periode in maart en april”, stelt Démare strijdvaardig. Zondag was het een gebrek aan geduld wat ervoor zorgde dat Démare te vroeg begon aan zijn sprint. “Ik was bang dat Vermote weg zou blijven en dat we voor een tweede plaats zouden gaan sprinten. Hij (Groenewegen, red.) zat goed gepositioneerd in mijn wiel en maakte het netjes af”, concludeert de Fransman zijn analyse.

Toch kan Démare spreken van een prima openingsweekend met een negende plaats in Omloop Het Nieuwsblad en een tweede plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Al denkt de Fransman het zijne over zijn uitslag van zondag. “Het is zeker een teleurstelling”, stelt Démare. “Het gebeurt niet vaak dat je nog vier á vijf teamgenoten hebt in Kuurne,” gaat hij verder. Toch ziet de ex-winnaar van Milaan-San Remo ook het positieve hiervan in. “Elk jaar zit ik min of meer geïsoleerd, dus het is wel goed om met zoveel nog vooraan te zijn”, complimenteert de Frans kampioen zijn ploeg.

Liefde voor kasseien
Ondanks dat Démare een meer dan verdienstelijke sprinter is, heeft hij een grote voorliefde voor de Vlaamse klassiekers. “Dat een finale van een koers al begint op honderd kilometer van de finish, daar houd ik van”, legt hij uit. “Ik houd ervan om aanvallend te koersen, ondanks dat ik een sprinter ben.”

“Ik houd van de Omloop Het Nieuwsblad. Ik houd van Kuurne.” De Fransman van FDJ voelt zich thuis op de met kasseien geplaveide hellingen en macadamwegen met bitumineuze voegvullingsmassa. Démare wil zich dan ook blijven verbeteren. “Ik hoop elk jaar weer beter te worden”, zegt de ambitieuze Fransman.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
26 februari 2018 13:39
Démare was inderdaad bijvde betere op de kasseistroken. Ik zeg niet schrijf hem op voor de Ronde maar het is een interessante figuur om erbij te hebben
26 februari 2018 13:42
Blijft toch een renner voor de 200 km-grens. Tegen topsprinters moet alles goed zitten, eigenlijk net als bij Dylan.
26 februari 2018 13:45
Sanremo gewonnen aan de klink
26 februari 2018 13:48
Je ziet vooral die twee jaar die Demare ouder is terug...
26 februari 2018 13:49
Mooiste overwinning was toch die Parijs Nice etappe van vorig jaar. Ik was toen al fan maar toen al helemaal. Jammer dat het lijkt dat hij maar 1 dag echt goed kan zijn van een ronde of rondje.
26 februari 2018 14:00
macadamwegen met bitumineuze voegvullingsmassa wie is er niet groot mee geworden. (=teergebonden macadam =tar-bound macadam =tarmac). Maar ligt dat er nog veel in Vlaanderen? daar heeft de komst van asfalt het tarmac toch ook verdreven?
26 februari 2018 14:15
@Jean Dumas
200 km-grens? San Remo winnaar?
26 februari 2018 14:19
Hele sterke renner en nog maar 26 jaar, niet altijd een pure snelheidssprinter (vaak ook wel, zie TdF vorig jaar dus hij kan het zeker wel) maar vorig jaar ook al 6e in P-R, goed in de Omloop en KBK dit jaar en eerder in Gent-Wevelgem dus het voorjaarswerk ligt hem ook goed. En San Remo op vroege leeftijd al in de tas natuurlijk.
26 februari 2018 14:53
Demare is vergelijkbaar met Degenkolb denk ik. Iets minder kasseienspecialist als John in zijn hoogtijdagen, maar met een sterkere sprint.
26 februari 2018 14:53
@ WC EendT,

Staat al vast dat hij San Remo bereikte op eigen kracht? ;-)
26 februari 2018 15:06
Voor een fransoos lijkt demare me wel een enigszins toffe gast. #gunfactor
26 februari 2018 15:31
Prima gezegd van Demare , alleen is hij het woordje veel na beetje vergeten .
26 februari 2018 15:34
@TVM

Ik zet 'm dan ook in het rijtje met Kristoff. Ook zo'n renner.
26 februari 2018 15:51
Macadamwegen met bitumineuze voegvulling? Heeft Démare dat gezegd? Met die woordengroep tover je ieder artikel om tot een spuuglelijk stukje proza. En zo te lezen nog verwarrend ook voor sommige lezers. Dus misschien maar weer gewoon met beide voetjes op de grond als je het volgende stukje van cyclingnews plukt?
26 februari 2018 16:50
Ik vond hem gisteren iets te gretig, wel begrijpelijk maar achteraf niet zo slim. Op dit moment is Groenewegen gewoon wat sterker.
Hoort zeker bij de outsiders in de Ronde en in PR heeft ie al laten zien erbij te horen. MsR reed ie gewoon erg slim :)!
26 februari 2018 17:33
Sinds ik Demare aan het werk heb gezien in Parijs Roubaix waar hij om de tien km lek reed of viel en telkens weer terugkwam staat hij standaard in mijn klassieker poule.
27 februari 2018 08:27
Sterker en Sneller is natuurlijk ook niet hetzelfde.

Reacties zijn gesloten.