Degenkolb verkozen tot Duits wielrenner van het jaar

vrijdag 18 december 2015 om 08:43
Degenkolb verkozen tot Duits wielrenner van het jaar

John Degenkolb is verkozen tot Duits wielrenner van het jaar in de door het magazine Radsport georganiseerde verkiezing. Degenkolb bleef André Greipel en Tony Martin ruim voor. Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar Kristina Vogel.

Degenkolb kende een fenomenaal voorjaar en werd de eerste Duitse winnaar van Parijs-Roubaix, nadat hij eerder ook al Milaan-San Remo op zijn naam schreef. Ondanks het miserabele jaar van Marcel Kittel, was de concurrentie voor Degenkolb in de verkiezing bepaald niet mals. Met name Greipel kende eveneens een zeer sterk jaar, met vier ritzeges in de Tour de France.

Ook Tony Martin mocht dit jaar enkele keren de bloemen in ontvangst nemen, met een ritzege in de vierde etappe van de Tour en de gele trui die daarmee gepaard ging. In etappe zes ging de renner van Etixx-Quick-Step echter onderuit en moest hij de koers verlaten.

Kristina Vogel boekte haar successen op de baan en won dit jaar meerdere nationale titels. Het is de derde keer dat ze deze onderscheiding krijgt.

Dit artikel delen:

3 Reacties

de nijs 18 december 2015 om 09:28

Er staat me bij dat ze in het voorjaar een andere Duitser naar boven haalden die lang geleden ook al eens Parijs – Roubaix had gewonnen, of was dat ergens anders van?

0
Marakus 18 december 2015 om 09:39

Klopt de nijs dat was Josef Fischer in 1896 maar toen nog onder het oude Duitsland, het Duitse Keizerrijk.

Degenkolb is de terechte winnaar in mijn ogen, super voorjaar alleen jammer dat hij het in de Tour niet heeft kunnen afmaken.

0
Wilkers 18 december 2015 om 09:41

Josef Fischer in 1896, inderdaad al aardig tijdje terug.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone