Degenkolb sprint naar de bloemen in Frankfurt (+beeld)

zondag 1 mei 2011 om 16:38

John Degenkolb heeft zich de zege toegeëigend in de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (1.HC). Na zo’n 200 kilometer was de Duitse neo-prof van HTC-Higroad de sterkste in een licht oplopende sprint met een uitgedund peloton. Jérôme Baugnies (Topsport Vlaanderen) sprintte naar plek twee, Michael Matthews (Rabobank) zat lichtjes ingesloten in de spurt en werd derde.

Een vroege vlucht van zes, met onder andere Johnny Hoogerland en Tom Jelte Slagter, werd nog voor de finale gegrepen. Daarna volgde de ene aanval na de andere, waarbij zowel Rabobank als Vacansoleil voortdurend attent meekoersten. Het tot zo’n 70 renners gedecimeerde peloton – onder meer Mark Cavendish had op het lastige parcours de rol moeten lossen – kwam echter steeds terug.

Nadat een laatste poging van Hoogerland en Paul Martens geneutraliseerd was, keerde de rust weer. Wat volgde waren nog enkele solo-pogingen, onder meer van een sterk voor de dag komende Slagter, maar op de korte lokale omloop in hartje Frankfurt hield het peloton iedereen binnen schot en was wegblijven onmogelijk. In de onvermijdelijke sprint gaf Degenkolb iedereen het nakijken.

Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (207,7 km – 1.HC)
1. John Degenkolb (Duitsland/HTC-Highroad) 4u50m49s
2. Jérôme Baugnies (BelgiëTopsport Vlaanderen-Mercator)
3. Michael Matthews (Australië/Rabobank)
4. Davy Commeyne (België/Landbouwkrediet)
5. Laurent Pichon (Frankrijk/Bretagne-Schuller)
6. Marco Marcato (Italië/Vacansoleil-DCM)
7. Laurent Mangel (Frankrijk/Saur-Sojasun)
8. Simon Geschke (Duitsland/Skil-Shimano)
9. Andreas Dietziker (Zwitserland/Team NetApp)
10. Danilo Hondo (Duitsland/Lampre)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair