Degenkolb sluit seizoen in stijl af met winst in Parijs-Tours

Door
zondag 13 oktober 2013 om 16:04

foto: Sirotti

John Degenkolb heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. Onze landgenoot Jetse Bol leek even op weg naar de zege in de Franse herfstklassieker, maar werd in extremis verschalkt door de Duitse sprinter. Morkov moest genoegen nemen met een tweede stek, Démare werd derde.

Het dappere viertal Julien Duval (Roubaix-Lille Métropole), Yannick Martinez (La Pomme Marseille), Aleksejs Saramotins (IAM Cycling en Sebastian Lander (BMC) bracht kleur in het grauwe herfstweer. Hun voorsprong liep zelfs op tot boven de elf minuten, maar toen de spurtersploegen tempo begonnen te maken vlogen de minuten eraf. De Let Saramotins probeerde het nog even alleen in de heuvelzone, maar ook hij moest zich op een goede tien kilometer van de meet gewonnen geven.

De winnaar van vorig jaar, Marco Marcato, voelde zich wederom in zijn sas in het Franse herfstweer en plaatste een vinnige versnelling. De sterke Italiaan kreeg in eerste instantie Sep Vanmarcke en het Duitse krachtmens John Degenkolb mee. Even verderop vonden ook nog Arnaud Démare, Sylvain Chavanel, Michael Morkov en de verrassend goede Jetse Bol aansluiting bij de kop van de koers. Op het moment dat deze groep werd ingelopen waagde onze jonge landgenoot Bol zijn kans.

De Belkin-coureur reed de tijdrit van zijn leven en leek even te profiteren van het naar elkaar kijken daarachter. In de laatste rechte lijn moest de dappere Bol echter toch het hoofd buigen. Degenkolb wist de chaotische spurt in zijn voordeel te beslechten en sloot zijn sterke najaar zo in stijl af. De Deen Morkov eindigde op gepaste afstand als tweede. De Fransman Démare maakte het podium compleet door als derde te finishen.

107e Parijs-Tours (1.HC)
Authon-du-Perche – Tours (235 km.)
1. John Degenkolb (Duitsland/Argos-Shimano)
2. Michael Morkov (Denemarken/Saxo-Tinkoff) allen z.t.
3. Arnaud Démare (Frankrijk/FDJ)
4. Tyler Farrar (Verenigde Staten/Garmin-Sharp)
5. Michael Van Staeyen (België/Topsport Vlaanderen-Baloise)
6. Heinrich Haussler (Australië/IAM Cycling)
7. Samuel Dumoulin (Frankrijk/AG2R-La Mondiale)
8. Jon Aberasturi (Spanje/Euskaltel-Euskadi)
9. Ioannis Tamouridis (Griekenland/Euskaltel-Euskadi)
10. Niki Terpstra (Nederland/Omega Pharma-Quickstep)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone