Degenkolb mikt op podium in Milaan-San Remo

zaterdag 21 maart 2015 om 13:54
Degenkolb mikt op podium in Milaan-San Remo

Foto: Sirotti

John Degenkolb kijkt met vertrouwen uit naar Milaan-San Remo. “We gaan voor een podiumplaats”, zegt de Duitser in een persbericht. “Ik ben tevreden over mijn vorm en heb zin in de koers.”

De voorbereiding verloopt voor zijn ploeg Giant-Alpecin niet ideaal. Simon Geschke (sleutelbeenbreuk) en Nikias Arndt (ziekte) kunnen niet meedoen. Zij worden vervangen door Chad Haga en Bert De Backer. “Het is zonde dat Simon en Nikias de wedstrijd moeten missen, maar we hebben een sterk team met iedereen in vorm.” Degenkolb zelf was aan het begin van de week een beetje verkouden. “Maar ik voel me inmiddels weer goed.”

Zijn ploegmaat Roy Curvers kijkt eveneens uit naar de wedstrijd. “We gaan naar San Remo met één duidelijk doel, en dat is John zo fris mogelijk in de finale brengen. Het ziet ernaar uit dat we zondag regen krijgen, maar na de laatste twee jaar zijn we gewend aan slecht weer en zal het ons niet stoppen. We zullen er klaar voor zijn.”

De selectie wordt gecompleteerd door Tom Dumoulin, Albert Timmer, Koen de Kort en Zico Waeytens.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Moosje07 21 maart 2015 om 14:39

De Kort en Dumoulin zullen lang bij hem moeten kunnen blijven, de rest zie ik geen rol meer spelen na de cipressa, hij heeft denk ik echt dumoulin na de Poggio nodig om deze wedstrijd te winnen.

schipperaar 21 maart 2015 om 15:46

Samen zou nog mooier zijn, allebei op de mm af.

Romāns Vainšteins 21 maart 2015 om 21:40

DeBacker niet te onderschatten hoor.

schipperaar 21 maart 2015 om 21:59

Neem aan dat Degenkolb hem aan Dumoulin zou laten indien samen aankomend, een groot sportman als hij die al een redelijke palmares heeft, alles betaalt zich terug, zie vanmiddag.

ti-raleigh 21 maart 2015 om 22:18

Zou kunnen, maar andersom ook natuurlijk, want ik heb zo’n vermoeden dat Dumoulin één hoofddoel heeft dit jaar en dat is de gele trui.

xistnc 21 maart 2015 om 22:27

Een Duitser in een nieuwe Duitse ploeg in een periode waarin de Duitse media teruggewonnen moet worden voor het wielrennen… Die gaat in een zo’n hypothetische situatie natuurlijk geen zege in een Monument weggeven.

Romāns Vainšteins 21 maart 2015 om 23:54

Doet gewoon pijn aan ogen en visueel voorstellingsvermogen zo’n scenario. Zie 10 kleuren braakemmers voorbijkomen..

Wheely 22 maart 2015 om 00:09

@ti-raleigh
Dan gaat ie toch voor LottoNLJumbo rijden. ;)

ti-raleigh 22 maart 2015 om 00:57

@ RV
??? Want… ?
@ Wheely
Dan moet hij zich eerst aanpassen aan het niveau :-)

albertooo 22 maart 2015 om 10:36

@schipperaar, ti-raleigh
Milaan-San Remo is geen simpel rondje om de kerk. Degenkolb zou aan niemand zijn eerste zege in een monument opgeven; ze zullen er samen om sprinten als ze met zijn tweeën vooruit liggen, met de gekende winnaar. Dumoulin zal ook wel willen winnen als de kans zich voordoet, ook al is zijn grootste doel de proloog van de Tour.

schipperaar 22 maart 2015 om 13:34

@albertoo
Degenkolb zn marktwaarde gaat niet drastisch omhoog als ie wint, die van Tom wel drastisch lijkt mij. Als je weet dat je kan winnen is het veel mooier hem aan een “knecht”te laten, kijk naar Terpstra, bouwt alleen maar meer krediet op door zn maatje te laten winnen. Vind wel dat de Primavera erg overgewaardeerd wordt, van echt klimmen kunnen we niet spreken, t’is eigenlijk alleen de Poggio die voor scherprechter speelt, geef mij de Amstel Gold maar, veel intensiever, zelden vlak.

vlek 22 maart 2015 om 13:41

Degenkolb heeft Sanremo minder nodig voor zijn palmares, dan de krediet bij zijn ploeggenoten die het 'weggeven' van Sanremo zou opleveren? Nee.

schipperaar 22 maart 2015 om 14:01

@vlek
Duitsers kunnen goed relativeren, t blijft een sprint van 200m tussen veelal 5 man na 7 uur fietsen. Bovenop de Cauberg winnen heeft iets meer voor mij, maar ja Primavera klinkt mooier geef ik toe.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair