Degenkolb gestart met een scheurtje in bilspier
donderdag 10 juli 2014 om 13:17

Degenkolb gestart met een scheurtje in bilspier

John Degenkolb kampt met een blessure aan zijn achterwerk. Volgens ploegleider Christian Guiberteau heeft de Duitser een scheurtje in een bilspier. “Maar hij liep vanochtend al gemakkelijker dan gisterenavond. Eigenlijk moet John rusten, maar hij wil niet opgeven”, tekent de organisatie op uit de mond van de Franse ploegleider van Giant-Shimano.

“John heeft een scheurtje van twee centimeter in zijn bilspier”, verklaart Guiberteau. “Maar hij liep vanochtend al gemakkelijker dan gisterenavond. Zijn vertrouwen is daarentegen wel wat aangetast. Hij gaat vandaag van start, maar we moeten bekijken hoe dat gaat. Normaal gesproken moet een dergelijk letsel behandeld worden door te rusten, maar John wil niet stoppen.”

Laatste kans op ritwinst Kittel
Ook kopman Marcel Kittel kwam in de kasseienrit van woensdag twee keer ten val. “Hij lijdt niet aan de gevolgen van zijn twee crashes van gisteren. Hij heeft enkel wat last van zijn dij, maar dat belet hem niet van sprinten vandaag. We zullen ons best doen om opnieuw te zorgen voor een massasprint. Het is voor Marcel namelijk de laatste mogelijkheid om te winnen in de komende etappes. De finale van morgen in Nancy is namelijk te moeilijk voor hem. Die aankomst was ideaal voor John, maar dat valt nu te bezien”, sluit Guiberteau af.

RIDE Magazine