Degenkolb: “Afgelasting Rund um den Finanzplatz een schok”

vrijdag 1 mei 2015 om 08:52
Degenkolb: “Afgelasting Rund um den Finanzplatz een schok”

John Degenkolb heeft op zijn Facebookpagina zijn steun uitgesproken voor de autoriteiten, na het afgelasten van de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. De Duitse koers zou vandaag (vrijdag) plaatsvinden, maar werd geannuleerd nadat de politie op donderdag een aanslag wist te verijdelen.

“De afgelasting van de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt heeft ons volledig uit het lood geslagen”, aldus Degenkolb. “We kunnen niet geloven dat we dit hebben meegemaakt. We waren volledig gericht op een koers en dan wordt plotseling gezegd dat het niet doorgaat. Dat is een enorme klap en ik ben geschokt.”

“Het is beangstigend om te zien dat een kleine groep personen een dermate grote machtspositie heeft, dat dit soort maatregelen genomen moeten worden. Ik wil de politie een groot compliment geven, omdat ze de verantwoordelijkheid genomen heeft. Voor hen was het ook niet eenvoudig, omdat het nog niet zeker was of deze locatie nu wél veilig zou zijn voor een groot publiek. Het is mooi om in een land te leven waar inderdaad veel gedebatteerd wordt over privacy, maar waar ook gegevens over mensen worden verzameld om ze tegen terreur te beschermen.”

“Ik hoop dat deze koers een toekomst heeft. Het werk van de organisatoren zal dit jaar geen beloning kennen, maar het gaat weer door. Daar ben ik zeker van.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Romāns Vainšteins 1 mei 2015 om 09:38

De afgelasting is niet zozeer een schok als dat een explosie onderwijl de koers dat geweest zou zijn. Overigens denk ik eerder dat we de reden in de datum (1mei) en de functie van de stad Frankfurt (kapitalistisch centrum vd Westerse economie) moeten zoeken dan dat iemand zonodig het wielrennen te grazen wil nemen.

Michel Pollentier 1 mei 2015 om 09:42

Gezien het fanatisme van vele nieuwe bewoners van Europa vrees ik dat het hier niet bij blijft. Een koers als PR is al niet eens te beveiligen voor de TGV dus laat staan voor een bomgordel, bermbom of zuuraanval. En vergeet ook volle voetbalstadions niet of de Champs Elysee.. Al jaren vraag ik me af waarom gezond verstand populisme wordt genoemd en politiek correcte media en politici talloze feiten toedekken om aan hun eigen policor standaard te kunnen voldoen. Maar goed, hier gaat het over fietsen. En ja: jammer dat ook onze sport nu getergd wordt door islamieten.

Polleke 1 mei 2015 om 09:50

John is nog steeds een beetje politieman….

joowii 1 mei 2015 om 10:01

@ m pollentier
‘populisme gezond verstand’ LOL

maar het gaat hier over fietsen inderdaad…
mafkezen heb je altijd en overal en de wielersport is moeilijk te beveiligen, maar dat hebben ze hier toch mooi voor elkaar zou je zeggen. Ik geloof niet dat de sport zich als geheel zorgen hoeft te maken, zoals RV zegt.

wielerman 1 mei 2015 om 10:09

Michel pollentier een voetbalstadion is makkelijker te beveiligen dan een wielerwedstrijd.

Romans Vainsteins, de wielerkoers word misbruikt om een grote schok te creeeren dus het gevaar bij een wielerkoers blijft nu zeker op de loer liggen, je brengt nu andere idioot op gedachten.

hiddenz 1 mei 2015 om 10:21

@wielerman,
Wat verandert er nu aan dat gevaar? Als dat gevaar er nu is was dat gevaar er voorheen ook al. Elke plek waar veel mensen bij elkaar komen is en was al een potentieel doelwit. Dat het nu wielrennen is, is 'toeval'. In boston is het ze wel gelukt, maar is er daarna minder hardgelopen?

Fritsie 1 mei 2015 om 11:49

@michel, ik vind het storend dat je meteen islamieten aanwijst terwijl nergens in dit artikel of in het vorige (waarin je ook dezelfde beschuldigingen maakte) sprake is van de etniciteit van de terroristen.

xistnc 1 mei 2015 om 11:53
Quote:
Fritsie – 1 mei 2015 om 11:49
@michel, ik vind het storend dat je meteen islamieten aanwijst terwijl nergens in dit artikel of in het vorige (waarin je ook dezelfde beschuldigingen maakte) sprake is van de etniciteit van de terroristen.
Quote van artikel gisteren:
De twee verdachten zouden contacten hebben bij een salafistische beweging (een fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam) in Frankfurt en met het terroristische netwerk Al-Qaida.

@Fritsie
Ik vind het storend dat jij bewust wegkijkt dan wel je kop in het zand steekt. Wat heeft etniciteit overigens te maken met een geloofsovertuiging?

hiddenz 1 mei 2015 om 12:01

@xistnc, best veel, hoewel het niet het enige kenmerk van etniciteit is

Viking 1 mei 2015 om 12:08

@Fritsie: wat een zuur persoon ben jij om zo (ik vind het storend dat..) te reageren. Dit is een forum over wielrennen en je komt hier met een slecht onderbouwde (zie bericht van xistnc) politieke non-statement aanzetten. Misschien tijd om een rondje te gaan fietsen, daar ontspan je van?!

Fritsie 1 mei 2015 om 12:36

Nou oke ik heb toevallig dat bericht waaruit je citeert niet gelezen (wel dit) dus dan was mijn opmerking niet helemaal gegrond. Overigens, wat heeft iets storend vinden met bewust wegkijken dan wel de kop in het zand steken te maken?

@viking, het is inderdaad een forum over wielrennen en daar hoort geen rechts/populistisch propaganda thuis lijkt me. Als ik dat hier blijf lezen dan ga ik inderdaad liever een stukje fietsen dan mn tijd verdoen aan het lezen van onnozelheden.

nasibal 1 mei 2015 om 13:29

@Fritsie

Dit is inderdaad een forum over wielrennen. Wielerfans komen denk ik uit alle facetten uit de bevolking. Stellen dat meningen (of propaganda, zoals jij het noemt) vanuit een specifiek facet van de bevolking hier niet thuishoren vind ik persoonlijk wat ongepast. Zelf hou ik eigenlijk niet van dat eeuwige linkse rode “gelul”, maar meningen vanuit die kant zijn wat mij betreft hier net zo welkom als elke andere mening. De enige voorwaarden zijn wat mij betreft dat uitspraken onderbouwd zijn en gerelateerd aan wielrennen of aan zaken die aan wielrennen gerelateerd zijn.

ikbenprocycling 1 mei 2015 om 13:51

Hmm, islam-extremisme en wielrennen hebben nu een bizarre relatie.

Rijdt er overigens een moslim in het wt peloton ? Bouhanni neem ik even aan ? Die zal wel ontzettend pissig zijn vanwege het misbruik van zijn religie.

xistnc 1 mei 2015 om 13:54
Quote:
Fritsie – 1 mei 2015 om 12:36
Nou oke ik heb toevallig dat bericht waaruit je citeert niet gelezen dus dan was mijn opmerking niet helemaal niet gegrond.

Fixed.

nafnikleb 1 mei 2015 om 14:01

@Michel Pollentier,
Hoeveel aanslagen zijn er verijdeld? Hoeveel zijn er gelukt? Hoeveel slachtoffers hebben ze gemaakt? Hoeveel angst is er hierdoor ontstaan?
De antwoorden zijn weinig, weinig, weinig (naar verhouding, hoe triest en nodeloos ook) en veel. Juist die laatste wordt gevoed door jou gezonde verstand populisme, samen met onze matige, angstzaaiende populistische media.

Maar goed, deze wielersite is denk ik niet echt de plaats voor een dergelijke discussie… Ik denk dat Degenkobl hem anders had gewonnen, jij?

klootje kriekeljon 1 mei 2015 om 14:17

Een tsunami van bekrompen denken bedreigt wielerflits ;)

nasibal 1 mei 2015 om 16:26

@Klootje

Is bekrompen denken niet simpelweg volkssport nummer één?

ikbenprocycling 1 mei 2015 om 17:42

Het is makkelijk als een salonsocialist ruim te denken zolang er geen directe geliefde wordt opgeblazen of gehandicapt door freaks

nasibal 1 mei 2015 om 17:47

Dat geldt denk ik voor iedereen. Zolang je er zelf niet bij betrokken bent is ruimdenken erg makkelijk. Wanneer je er zelf wel bij betrokken bent is ruimdenken zeer lastig. Gevalletje gulden middenweg.

Fritsie 2 mei 2015 om 00:08

Misschien een wijze uitspraak om dit topic mee af te sluiten: je hoeft niet links of salonsocialist (wat dat ook moge zijn) te zijn om je tegen generalisering van bevolkingsgroepen uit te spreken. Freaks heb je namelijk in elke bevolkingsgroep

xistnc 2 mei 2015 om 00:16

Deze specifieke en concrete dreiging kwam niet vanuit ‘elke bevolkingsgroep’. En het benoemen van de herkomst van een dreiging is niet hetzelfde als generaliseren. Daar waar de term islam voorbij komt, zie ik verwijzingen naar fanaten, extremisten etc.

En om af te sluiten: ik heb je nog niet op een wijze uitspraak kunnen betrappen.

sven241 2 mei 2015 om 00:32

xistnc +1 en zo is het maar net

Fritsie 2 mei 2015 om 00:42

Vanwaar die nare toon in je berichten jegens mij, xistnc?

Headlines

Materiaalzone

Populair