Deceuninck-Quick-Step rekent in Lombardije op Alaphilippe, Evenepoel en Almeida

donderdag 7 oktober 2021 om 14:06
Deceuninck-Quick-Step rekent in Lombardije op Alaphilippe, Evenepoel en Almeida

foto: Cor Vos

Wereldkampioen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en João Almeida zijn de vooruitgeschoven pionnen van Deceuninck-Quick-Step voor de Ronde van Lombardije. Alaphilippe werd vier jaar geleden al eens tweede in Lombardije, maar wist de herfstklassieker nog niet te winnen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Alaphilippe werd eind vorige maand voor de tweede keer wereldkampioen op de weg en gaf vervolgens de voorkeur aan een korte rustperiode. Woensdag maakte hij zijn rentree in Milaan-Turijn, maar voelde hij zich na een periode van ziekte nog niet opperbest en dus besloot de Fransman zich op te offeren voor zijn Portugese ploeggenoot Almeida. Alaphilippe hoopt zaterdag op betere benen en zo een gooi te doen naar de zege in de laatste monumentale klassieker van 2021.

Zijn werkgever Deceuninck-Quick-Step heeft echter nog twee ijzers in het vuur. Evenepoel liet in aanloop naar Il Lombardia al zijn goede benen spreken. In de Giro dell’Emilia werd de jonge Belg vijfde na een zeer aanvallende wedstrijd, in een verregende Coppa Bernocchi won hij op indrukwekkende wijze na een fraaie solo. “Het deelnemersveld is sterk en een pak renners is nog gemotiveerd. Eenvoudig wordt het niet”, liet Evenepoel weten na zijn zege in de Coppa Bernocchi.

Ook Almeida, die volgend jaar zal uitkomen voor UAE Emirates, is een renner om in de gaten te houden. De Portugese klimmer verzamelde de voorbije week podiumplaatsen in de Giro dell’Emilia en Milaan-Turijn. Andrea Bagioli, Fausto Masnada (derde in Bernocchi en achtste in Milaan-Turijn), Dries Devenyns en Pieter Serry vervolledigen de selectie.

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor flag-it Ronde van Lombardije (zaterdag 9 oktober) 
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-pt João Almeida
flag-it Andrea Bagioli
flag-be Dries Devenyns
flag-be Remco Evenepoel
flag-it Fausto Masnada
flag-be Pieter Serry

Dit artikel delen:

10 Reacties

Amio1998 7 oktober 2021 om 14:22

Bagioli en Masnada zijn anders ook geen hele slechte renners. Wat een ploeg.

0
de adelaar 7 oktober 2021 om 15:09

Sterk blok

0
Bontempi 7 oktober 2021 om 15:24

Prima ploegje inderdaad. Evenepoel van ver laten gaan. Alaphillipe op het laatste kaske. En Almeida overhouden voor de eventuele eindsprint.
Je kan bijna niet verliezen met zo een team:-).

0
Innsbruck 7 oktober 2021 om 15:35

Denk dat je Almeida moet laten gaan want die legt het 1tege1 momenteel af tegen Roglic. Alaphilippe maakt kans.

0
Melkzuur 7 oktober 2021 om 15:52

Iedereen verwacht dat Evenepoel van ver zal aangaan. Daarom zal hij door meerdere ploegen worden geschaduwd, waardoor het erg moeilijk wordt om weg te raken. Daarom moeten ze op de verrassing spelen, en die rol aan Almeida laten. De kans is groot dat ze hem wel (een beetje?) ruimte geven, en vanaf dan zitten zowel Alaphilippe als Evenepoel in de spreekwoordelijke zetel.

0
Panache 7 oktober 2021 om 16:40

Alaphilippe zit dan inderdaad in een zetel, maar Evenepoel niet (die zit dan opgesloten).

0
Melkzuur 7 oktober 2021 om 17:16

Om te kunnen winnen, moet Evenepoel durven verliezen. De kans is groot dat Roglic/Pogacar/Yates in dat geval op een bepaald moment zelf zullen versnellen om de kloof met Almeida te dichten, en dan moet hij "gewoon" volgen. Indien ze terug komen aansluiten, is het aan hem om vol te gaan.
Als Alaphilippe er dan ook nog zou aanhangen, zou het helemaal perfect zijn.

0
Michelangelo 7 oktober 2021 om 19:11

ik denk dat melkzuur gelijk heeft.

Evenepoel moet ervoor waken dat hij niet voorspelbaar wordt in zijn onvoorspelbaarheid. Bovendien, in echt grote wedstrijden heeft hij nog geen enkele vroege ontsnapping met succes kunnen afronden. Hij heeft 1 ‘grote’ wedstrijd gewonnen (san sebastian), maar dat was nog voordat iemand echt wist wie hij was. Winst door onderschatting als je het mij vraagt.

Ik denk dat hij meer kans gaat hebben als hij zijn kruit langer droog houdt. Zelfs tot in de diepe finale. Klimmen meerijden, zorgen dat Flip en Almeida nog aan boord zijn, en dan proberen weg te komen door slag om slinger te demarreren. En als Flip goed is met hem alles op de eindsprint.

De straffe nummertjes kan hij beter bewaren voor de B of C koerskes. Want ik denk niet dat die nummertjes de route naar succes zijn op de grote afspraken. Daar komt hij gewoon niet zo makkelijk alleen weg, en als ie al weg zou komen houden ze hem binnen schot.

Hij moet stoppen met het fietsen voor de prijs van de strijdlust, en proberen eindelijk een keer een deftige koers te winnen.

0
Jean Dumas 7 oktober 2021 om 16:47

Remco maakt hier meer kans dan in Como. Wel demarreren na de afdaling van de Ganda.

0
WoutMathieu 7 oktober 2021 om 19:47

Kan Alaphilippe mooie knechten voor Evenepoel, in ruil voor het WK …

0

Headlines

Populair

Materiaalzone