Remco Evenepoel met vertrouwen naar Il Lombardia: “Maar ben niet uit op revanche”

Remco Evenepoel met vertrouwen naar Il Lombardia: “Maar ben niet uit op revanche”

foto: Cor Vos

dinsdag 5 oktober 2021 om 18:41
Interview

Na zijn solo in de Coppa Bernocchi kan Remco Evenepoel met vertrouwen vooruitkijken naar zaterdag, wanneer hij zijn seizoen afsluit in de Ronde van Lombardije. Maar dat hij daar na zijn val iets recht te zetten heeft, wil de kopman van Deceuninck-Quick-Step niet gezegd hebben. “Als je met die ingesteldheid start, kan je alleen maar verliezen.”

“Hoe ik me voel na mijn overwinning van gisteren? Moe!”, begint Remco Evenepoel de persbabbel met een glimlach. “Het was slecht weer. Het was een zware inspanning, die veel energie heeft gekost. Dat vraagt toch een aantal dagen herstel. Anderzijds heb ik uiteraard extra vertrouwen getankt. Ik was al goed op het WK en in de Giro dell’Emilia, waar ik werkte voor João (Almeida, red). De finale paste meer bij zijn capaciteiten. Die solo in de Coppa Bernocchi, in dat weer, was vooral een bevestiging.”

Deceuninck-Quick-Step start in de Ronde van Lombardije met ook wereldkampioen Alaphilippe en Almeida, naast Evenepoel. “Wie de leider is? Dat gaan we zaterdag zien, maar we zijn alle drie in vorm. Dus moeten we zaterdag zien wie in de finale de beste benen heeft. Het zal kwestie zijn om eerlijk te zijn tegenover elkaar. Van mijn kant zeker geen probleem, ik veronderstel dat dat ook omgekeerd zo zal zijn.”

Geen terugkeer naar plaats des onheils
Evenepoel kondigde eerder aan de Muro di Sormano, waar hij in augustus vorig jaar zwaar ten val kwam, te gaan bezoeken. Maar dat gebeurt uiteindelijk niet. “Er zijn ploegmaats die moeten koersen, dus is het praktisch al bijzonder moeilijk te regelen. Het heeft ook weinig zin daar nog mee bezig te zijn.”

Evenepoel keert niet terug naar de plaats des onheils – foto: Cor Vos

Dat hij overigens ook niet het gevoel heeft daar in Lombardije iets te moeten bewijzen, voegt hij er nog aan toe. “Als je met deze mindset aan een wedstrijd begint, kan je alleen maar verliezen. Ik ben blij dat ik er weer bij ben, het gevoel is goed en we zien wel hoe het gaat. Het deelnemersveld is sterk en een pak renners is nog gemotiveerd. Eenvoudig wordt het niet. Maar van revanchegevoelens is absoluut geen sprake.”

Evenepoel keek zondag vanuit zijn luie zetel naar Parijs-Roubaix. “Eerlijk? Ik was blij om voor mijn tv te zitten”, grijnst hij. “En de anderen te zien afzien. Met het nodige respect, voor alle duidelijkheid, want dit was letterlijk echt de hel. Of het mij geïnspireerd heeft om er ooit zelf te rijden? Never say never, maar ik denk het niet. Eén keer (bij de junioren, red) is genoeg geweest.”

Dit artikel delen:

92 Reacties

doeme80 5 oktober 2021 om 18:50

Wat een leuke jongen!

Skipper 5 oktober 2021 om 19:31

Ik vind het dus ook echt zo’n aardige vent!

Dikke Vrouw 5 oktober 2021 om 19:57

Prachtgozer

Michelangelo 5 oktober 2021 om 20:00

Supergast!

klootje kriekeljon 5 oktober 2021 om 20:16

Alleen aan de top en toch zo gewoon gebleven ook.

Reiger 5 oktober 2021 om 21:56

Weten jullie al dat hij nog maar 21 is?

Marco 5 oktober 2021 om 23:31

En dat hij universitair opgeleid en heel erg knap is

Aart van Woud 6 oktober 2021 om 06:29

En hij was vroeger voetballer, wisten jullie dat al?

Barry Batsbak 6 oktober 2021 om 07:29

Is er geen leuke bijnaam te bedenken voor zo’n topper? Iets ludieks?

Marco 6 oktober 2021 om 11:29

Sir Remco 1703

S.t.B 6 oktober 2021 om 11:55

Onbegrijpelijk dat WF zo weinig aandacht aan deze jongen besteedt.

Klein Verzet 6 oktober 2021 om 11:56

Ja, heerlijk om zo open en eerlijk te wezen. Aan tafel bij Extra Time Koers in het bijzijn van Adri en Dirk vertelde hij nog onbekommerd dat hij REVANCHE ging nemen in de RvL. Adri, nog altijd scherp als een mes, riposteerde: “Revanche, revanche? Je gaat gewoon weer deelnemen.”

Afijn, hoeveel dubbele agenda’s Remco in zijn schooltas heeft, weet zelfs Nonkel Patriek niet. Maar dat bord NIET RIJDEN tijdens de WK sprak boekdelen. Gelukkig zal ie van dit soort borden tijdens de RvL geen last hebben.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2021 om 12:04

Jullie zijn net een stellet

djerkson 6 oktober 2021 om 13:59

@Klein Verzet: de presentator legt hem de woorden in de mond – “Zaterdag weerwraak nemen in Lombardije?”. Los van de mankelieke deontologie van Van Gucht en van de suggestieve vraag (hallo journalistieke objectiviteit) is er gewoon gezegd: ‘ik heb daar nog een rekening openstaan’ – wat klopt niet aan die zin?. Adri heeft bovendien meermaals zijn complimenten gegeven tijdens die aflevering én ook commentaar gegeven over een koers waar hij (Adri) zichzelf niet aan de afspraak had gehouden.

Panache 5 oktober 2021 om 19:04

Benieuwd naar de rolverdeling binnen DQS, want met deze drie speerpunten zijn er tactisch veel mogelijkheden. Indien Roglic (mijn favoriet) geïsoleerd zit met twee smurfen dan kan of Alaphilippe, of Evenepoel, of Almeida deze koers zomaar winnen.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2021 om 19:08

Almeida heeft in principe alle benodigde vaardigheden om deze koers te winnen maar bij zowel hem als Evenepoel is de afstand nog wel een vraagstuk lijkt me. Feitelijk hebben ze allebei nog geen 250+ finale gereden.

Panache 5 oktober 2021 om 19:24

Almeida is daarnaast ook goed in vorm en kan finishen. Om te slagen mag de onderlinge rivaliteit en bewijsdrang niet doorslaan in afgunst, want dan is 2+2 niet langer 5 maar slechts 3.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2021 om 20:45

Ik was me net een scenario aan het voorstellen waarbij de 3 a la PR 96 op veilige afstand la Citta Alto binnenrijden. Het zal dan schallen in de oortjes maar Joao gaat niet luisteren hoor, die is evenmin binnenboord.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2021 om 19:04

Zo hoor je ook een koers in te gaan wanneer je meerdere sterke mannen hebt. Zolang ze er maar niet als Guppie, gappert en gompie afgaan zoals het TREK trio afgelopen jaargang. Natuurlijk toevallig en op benen gebaseerd maar het zag er vet dom uit.

Marik 5 oktober 2021 om 19:11

Van revanchegevoelens is natuurlijk zeker wel sprake, dat lijkt me duidelijk.

Napoleon 5 oktober 2021 om 19:56

Dat zou heel goed kunnen, maar wat wint hij ermee door dat uit te spreken?

xistnc 5 oktober 2021 om 20:00

Geloofwaardigheid?

Pietspeed 5 oktober 2021 om 20:18

Revanche? Op zichzelf? Hij rijdt zelf dat ravijn in.

FrankyVercauteren 6 oktober 2021 om 11:02

@pietspeed: je hebt helemaal gelijk, geen medelijden met die vallende renners! Remco Evenepoel rijdt zelf opzettelijk het ravijn in. En Van Vleuten kwam zelf ten val. Eigen schuld, dikke bult!

Michelangelo 5 oktober 2021 om 19:45

Ik denk dat Evenepoel wel degelijk met revanchegevoelens of een bepaalde Lombardische bewijsdrang in zijn hoofd zit. En misschien niet eens zozeer vanwege zijn val vorig jaar, maar vooral om van het imago af te komen van veelwinnaar in kleine koersen. En ik denk ook een beetje vanwege de kritiek op zijn WK en het gedoe na afloop.

Dat neem ik hem overigens niet kwalijk. Sterker nog, wat mij betreft dikke prima. En hij zou dat ook gewoon mogen uitspreken. Dat zou een stuk geloofwaardiger over komen dan dit.

Voor de donkerblauwen hoop ik dat de samenwerking, communicatie en het volgen van de ploegtactiek een stuk beter verloopt dan twee weken terug met de lichtblauwen. Ze hebben met Almeida, Evenepoel en Flip op papier een ijzersterk trio met veel tactische mogelijkheden. Het zal vooral zaak zijn om elkaar in de kracht te zetten en niet de vernieling in te rijden. Dan hebben Almeida en Alaphillipe het voordeel van hun sprint. En op die momenten zal Evenepoel samen met zijn ploegleiders toch echt heel goed de afweging moeten maken tussen eigen bewijsdrang vs de kansen van een teamgenoot. En dan geef ik 1 van deze drie echt wel goede kansen.

djerkson 5 oktober 2021 om 19:58

Die kritiek van veelwinnaar in kleine koersen lezen we vooral hier en veelal van jouw hand. In België is er geen kat die twijfelt aan zijn capaciteiten, noch aan het feit dat hij grote koersen kan/zal winnen. 22 zeges en talloze podia op Ek’s/Wk’s op 21 jaar, voor een niet-sprinter, niet explosief-poef poef type, daar doen we hier ons petje voor af. Maar steeds nuanceren en daarna kleineren is ook een kunst. Dat lezen we hier maar al te vaak.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2021 om 20:04

Een zeer lokaal aangeluld imago is dat inderdaad, doorzichtige indoctrinatie die alleen op reeds bekeerden aanslaat.

Mooist zou zijn als hij middels een ziedende afdaling van de laatste klim en met goed bochtenwerk in Bergamo een ver weggereden groep koplopers achterhaalt en ze er slinks in de spurt oplegt, zijn we daar ook vanaf.

Panache 5 oktober 2021 om 20:04

Zullen we niet discussie deel 162 van Remco’s prestaties worden neergehaald, in perspectief gezet, of opgeblazen gaan starten djerkson?

Michelangelo 5 oktober 2021 om 20:53

@RV,
Ik neem aan dat jij net als de oplettende TV kijker gezien heeft dat ketje wel degelijk snelle afdalingen kan rijden. Zie het EK, zie gisteren. Dus ik sluit wegrijden in de afdaling niet uit gezien zijn bewijsdrang.

Aan lef ontbreekt het hem niet. ik denk alleen wel dat ketje daarbij dichter tegen zijn grenzen aan zit qua stuurvaardigheid dan de anderen. En dat er dus minder ruimte zit tussen ‘snelle afdaling’ en ‘uit de bocht vliegen’. En daar is de Ronde van Denemarken een perfect voorbeeld van. Daar nam de bewijsdrang de overhand tov zijn stuurmanskunsten.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2021 om 21:14

Dat surplus aan lef is even goed een wapen dat het verschil kan maken tussen een mooie uitslag rijden of een topkoers winnen, zeker in combinatie met het lef om te blijven gaan waar anderen blijven nadenken.

Echt een aanwinst voor de eendaagse koersen is het, ik sluit niet uit dat ook de Vlaamse koersen aan zijn jachtterrein toegevoegd gaan worden. Volgend jaar PN voor het AK een stevig voorjaar met Strade, MSR, GW, wellicht de ronde om te proeven, AGR, Roubaix vd TV en dan als laatste Luik. Grote koersen geen gelul.

Daarna bergtopzitten, ketonen vreten dat type bullshit en vervolgens voor een rit en misschien (proloog?) een gele trui naar de tour en op tijd afstappen. Verder nog niks plannen maar misschien de vuelta voorzichtig weer een kijken of er wat met een klassement kan.

Michelangelo 5 oktober 2021 om 21:29

Zowaar met je eens RV.

Zou ik een mooi programma vinden. Enkel bij MSR heb ik mijn twijfels, omdat die koers zo vast op slot lijkt te liggen dat ik denk dat zelfs Evenepoel hem niet open krijgt. Daar heeft hij denk ik meer te verliezen dan te winnen. Want ik zie hem niet loskomen op de Poggio, ik zie hem ook niet wegrijden in de afdaling (met het gevaar van zelfoverschatting) en ik zie hem ook niet winnen in de laatste km’s. Daar mag hij lekker wegblijven, dan inderdaad liever een keertje spelen in de RVV.

Derierre de la course 5 oktober 2021 om 21:43

Ook eens zou een mooi programma zijn voor volgend jaar. Daarna gun ik hem ook de overwinning in IL wel. Zou de kroon op zijn terugkeer zijn. Misschien brengt het rust in zijn relatie met de pers?

Panache 5 oktober 2021 om 21:44

Is ook jammer voor zijn ontwikkeling dat DQS geen Parijs Tours rijdt zondag en hem gewoon daar opstelt. Dat type koersen (onverharde stroken) onder de knie krijgen is echt een investering en als laatste koersdag van het jaar zijn de consequenties van een schuiver ook minder groot.

djerkson 5 oktober 2021 om 21:55

Welnee, want als hij Parijs-Tours zou rijden, zou de kritiek zijn dat hij de monumenten en de grote WT-koersen bewust mijdt. Hij kan nergens beter zijn dan in Lombardije nu zaterdag.
De Strade zie ik hem ook niet meteen rijden, zal enkel Parijs/Nice of Tirreno zijn in combinatie met de Waalse klassiekers en daarna de Giro (dat laatste is overigens al bevestigd – Tour pas in 2023).

Harrogate19 5 oktober 2021 om 22:52

"Een zeer lokaal aangeluld imago is dat inderdaad, doorzichtige indoctrinatie die alleen op reeds bekeerden aanslaat."

feilloos omschreven @Romans Vainsteins

"…. En op die momenten zal Evenepoel samen met zijn ploegleiders toch echt heel goed de afweging moeten maken tussen eigen bewijsdrang vs de kansen van een teamgenoot. E"

daar is helemaal geen tijd voor joh.

"Want ik zie hem niet loskomen op de Poggio"

Dacht niemand van die ouwe Nibali en die afdaling heeft lang niet het gevaar van die in de RvL.

@Panache
Lachwekkende suggestie. Hij wil hier lekker mee batteren voor een monument. Als hij onverhard wil oefenen kan dat deze winter in gecontroleerde omstandigheden op eigen tempo met een leuke Diverge op het parcours van het Hageland of doetie een keer de RVV. Beide op 30-40km van zijn deur. Voor hem, een mooi dagje uit.

Killco 5 oktober 2021 om 19:48

Denk dat hij professioneel genoeg is zich op het heden te richting. Neem aan dat hij niet op een forum als dit zit te lezen hoe kids hem revket noemen en voor alles en nog wat uitmaken. Ben benieuwd naar de koers!

lo squalo dello Stretto 5 oktober 2021 om 20:05

Iemand Revket noemen is hem toch niet uitmaken voor iets. Een “ket” is in het Brusselse iets positief. En de Rev zijn gewoon z’n initialen. Dat is zoals “Matgozer” tegen van der Poel zeggen; toch niks mis mee? Of “Pogiboy” tegen Pogacar. Zelf vind ik het allemaal niet klinken maar neerbuigend is het ook niet.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2021 om 20:08

Beter dan het lullige, betuttelende Matje. Uiteindelijk is dat gewoon een door de kapper vergeten, asociaal plukje nekhaar.

Murcia 5 oktober 2021 om 20:13

Ik vind Revket ook niet beledigend in wat voor vorm dan ook, het rare is zelfs dat buiten dit forum niemand deze bijnaam gebruikt. De arme Kooij die nu als Jachtluipaard van Numansdorp door het leven gaat heeft meer reden om zich te beklagen.

En natuurlijk heeft Remco revanche gevoelens, hij vond vorig jaar al dat hij de beste was van de kopgroep en nu gaat hij ook voor niks minder dan de overwinning maar is het begrijpelijk dat hij het tegenover de pers aan het downplayen is.

Panache 5 oktober 2021 om 20:19

Revket voor de Belgen (voor de genuanceerden Revkef) en de Nederlanders kunnen hem RemBo noemen (naar die ‘stoere’ tv-held voor de fans, koning van de b-koersen voor de genuanceerden). Zo is er voor ieder wat wils, een pizza quattro stagioni.

Maillot à Pois 5 oktober 2021 om 20:33

@panache
De geestelijke vader van de geuzennaam REVKET is nochtans Nederlander, net als een paar andere veelvuldige gebruikers ervan

En @killco, da’s zeker geen negatieve bijnaam. Alleszins genuanceerder dan wat Panache onder genuanceerd begrijpt ;-)

Michelangelo 5 oktober 2021 om 20:40

@Killco,
Hij wordt zelf ook graag ‘ketje’ genoemd. Kijk even de ‘alles voor goud’ terug, waarin Remco expliciet aan Sven en Serge vraagt om hem tijdens de tijdrit geen ‘remco’ te noemen maar aan te moedigen met ‘ketje’.

Blijkbaar heette de hond van zijn opa ‘Remco’ en heeft hij daar geen goede herinneringen aan of zo. of krijgt hij een noujajeweetwelletje bij het horen van zijn bijnaam…

lo squalo dello Stretto 5 oktober 2021 om 20:58

Natuurlijk wordt hij graag zo genoemd; voor Nederlanders is dat woord misschien onbekend maar in Brussel noemt de jeugd elkaar gewoon zo

Kopinkas 6 oktober 2021 om 19:50

@lo squalo
Die gozer heeft toch helemaal geen matje?
Coole naam wel…

jooprioolpijp 5 oktober 2021 om 21:15

Het gedroomde DQS scenario is Evenepoel op 30 km solo en in de achtervolgende groep een paar blauwe mannetjes die alles lam leggen door grijnzend in het wiel te zitten. Ik hoop het overigens niet, want dan krijgen we hier weer het gedoe dat hij alleen maar door z’n ploeg gewonnen heeft welles nietes.

Panache 5 oktober 2021 om 21:51

Wielrennen is een teamsport, dus zo winnen is gewoon prima. Devolder heeft ook De Ronde op zijn naam, met een verhaal, maar daarom niet minder waardevol. 80% van de wedstrijden hebben een verhaal dat het ook anders had kunnen lopen.

Harrogate19 5 oktober 2021 om 23:04

De Volder heeft 2 keer De Ronde op zijn naam staan doordat hij die dag crimineel goeie benen had.

forumridders verliezen het besef van wat er nodig is om een koers solo te winnen. Om een koers te winnen tout court. Win maar eens een koers.

VerstandOpNul 5 oktober 2021 om 21:57

Fysiek en mentaal lijkt hij me weer helemaal in orde (en gelukkig maar!)..

Maar waar ik nou benieuwd naar ben: dat sturen en dalen blijft een dingetje bij hem.. Hebben ze daar nu aan gewerkt met hem bij DQS?

vroege vlucht 5 oktober 2021 om 22:12

edit wf: niet doen

Wheely 5 oktober 2021 om 22:12

REVKET oftewel “Revanche kid”. Het zou toch heroisch zijn als hij hier weet af te rekenen met zijn demonen, daar hoeft hij niet eens voor te winnen. Hopelijk wordt het in ieder geval spannend, wie er ook aan het langste eind mag trekken.

Harrogate19 5 oktober 2021 om 22:21

Welke revanche moet hij nog nemen?

Iedereen inclusief hemzelf kunnen zien dat zijn oude niveau terug is. Er valt dus niks meer te "terug te pakken". Zijn conditie en resultaten heeft hij terug, ondanks de bekkenbreuk en nasleep dit voorjaar.

Wielrennen zit 'm in de kop en in het hart.

Focussen op dat soort pietluttigheden in een sport met 1001 variabelen is gewoon verloren energie.

Marik 6 oktober 2021 om 07:53

Kijk verderop even naar de reactie van Cochise en je ziet dat Remco zich wel degelijk bezighoudt met dat soort “pietluttigheden.” Wat zegt jou dat?

Maillot à Pois 6 oktober 2021 om 08:53

’t hangt er volgens mij allemaal van af van wat je onder ‘revanche’ begrijpt.

Het is nogal wiedes dat Evenepoel de negatieve herinnering aan de wedstrijd van vorig jaar wel uitwissen en wil vervangen door een positieve. Afrekenen met zijn demonen en angsten overwinnen. En daarvoor hoeft hij niet eens te winnen, zoals Wheely het hierboven zegt. Een overwinning van het team of gewoon een goeie wedstrijd volstaat. Je kan dat revanche op zichzelf of ‘het lot’, zo je wil, noemen.

Als je revanche interpreteert als weerwraak op criticasters (oh ja, ‘genuanceerden’), zichzelf bewijzen aan de buitenwereld, dan benoemt hij dat zelf als een negatieve mindset die nergens toe leidt.

Het een sluit het ander niet uit.

Panache 6 oktober 2021 om 09:09

Het een sluit het ander niet uit.
Het sluit ook niet uit, als protegé van Lefevere, dat hij diens wijze van communiceren kopieert. Dus vandaag waait de wind zo, morgen van de andere kant en in de tussentijd is deze ook nog eens negentig graden gedraaid. Als dan ook nog zaken als imago en taalbarrières een rol gaan spelen dan weet uiteindelijk niemand meer hoe de vork in de steel zit. Als voorbereiding op Lombardije maakt dat uiteraard niet zo veel uit, het is slechts iets dat mij opvalt.

Maillot à Pois 6 oktober 2021 om 10:30

Het gaat hier om het onder woorden brengen van een innerlijke motivatie, wat sowieso al niet zo makkelijk is én deels onderbewust. Dus give the guy a break.
Als je elke uitspraak constant onder een vergrootglas legt en kapot interpreteert, is het niet zo moeilijk om inconsequenties te vinden. Niet alleen bij Evenepoel.

Om maar een voorbeeld te geven:
na de kritiek op de ‘alles voor Wout’ koerstactiek van de Belgen op het WK is het discours van de bondscoach en Van Aert heel subtiel verschoven van ‘Van Aert is de enige kopman’ naar ‘Van Aert en Stuyven waren kopman’.
En ik wil daarmee niet aangeven dat Van Aert of Vanthourenhout onoprecht zouden zijn, dat heeft alles te maken met processen van zelfrechtvaardiging waarbij je je discours onbewust een beetje aanpast om het voor jezelf logisch te houden.

Panache 6 oktober 2021 om 10:42

Goed dat je het wk aanhaalt. Dat was een schoolvoorbeeld van communicatieve zwakte van Evenepoel. Bij selectie ‘alles voor Wout’, bij de bespreking zijn mond houden, daarna slecht slapen en slinks een rol als medekopman vragen (en niet krijgen), toch ontsnappen en de bordjes niet rijden negeren, daarna te vroeg en te hard op kop beuken met als klap op de vuurpijl in een talkshow de boel analyseren alsof hij een mede kopman was. Evenepoel is een steengoede hardrijder, dat heeft hij bewezen. Het bewijs van zijn nog niet tot ontwikkeling gebrachte tactische en communicatieve vaardigheden mag ook benoemd worden want het ligt er dik op. Maar dat zie je pas als je het doorhebt :)

Maillot à Pois 6 oktober 2021 om 11:27

Ik ben het er helemaal mee eens dat Evenepoel nog aan zijn communicatieve vaardigheden moet werken. Ik ben van mening dat het achteraf in vraag stellen van de wk tactiek oncollegiaal was en dat hij die kritiek minstens intern had moeten houden, lees er mijn reacties maar op na als je wilt.
Over dit onderwerp vind ik dat er niets mis is met zijn communicatie, behalve voor wie spijkers op laag water wenst te zoeken.
Wat vind je overigens over de subtiele verschuiving in het discours dat ik aanhaal bij Van Aert en Vanthourenhout? Daar ga je immers niet op in. Of ben je alleen ‘genuanceerd’ als het Evenepoel betreft?

Panache 6 oktober 2021 om 12:42

Ik zie eigenlijk niet de relevantie van die door jou genoemde verschuiving (die er niet eens is). Er is immers een groot verschil tussen zwak communiceren (iets niet kunnen) en niet in je kaarten laten kijken (iets niet doen).
Maar vooruit: vooraf wk is Stuyven meermaals naar voren geschoven als de tweede man, daar zijn ook veel bronnen van. Google maar eens op ‘Jasper Stuyven blikt met ROBtv vooruit op WK in thuisstad Leuven: “Zelf wereldkampioen worden of met ploeg staat op bucketlist”.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2021 om 12:45

Domme fout was dat ja, ze hadden gewoon met zowel Stuyven als REVKET in een vrije rol moeten spelen.

Maillot à Pois 6 oktober 2021 om 14:37

@panache
de relevantie is: als je goed genoeg zoekt en uitspraken onder een vergrootglas legt, kan je iedereen die vaak interviews geeft betrappen op inconsequenties in communicatie of ‘draaien met de wind’ zoals jij het noemt.

Dus in het geval van de WK tactiek: vergelijk jouw bron over de rol van Stuyven met:
https://www.wielerflits.nl/nieuws/belgisch-blok-op-een-lijn-we-zijn-hier-om-wout-wereldkampioen-te-maken-niet-om-elkaar-te-flikken/
Eerste alinea:
“Kan er zondag een Belg wereldkampioen worden die niet Wout van Aert heet, was de vraag die het zevental kreeg. “Nee”, antwoordde een droge Jasper Stuyven. De rest knikte stuk voor stuk.”

Marco 6 oktober 2021 om 14:41

Toch allemaal een beetje overkill dit. Elke grotere merk ploeg gaat met meer favorieten naar een 1 dags koers en al die ploegen hanteren normaal dezelfde strategie.

Je gaat naar een koers die belangrijk is met je sterkste team en je maakt een plan dat zich kan bijstellen aan de hand van de ontwikkelingen in de koers. Dat is logisch zegt Johan Cruijff dan.

Alleen een overspannen Belgische nationale ploeg krijgt het klaar om op deze manier zichzelf op te hangen.. Dit is een koersplan maken op basis van kranten en opmerkingen van oude mannen die op de dag zelf geen invloed hebben op de koers.

je kon heel simpel zeggen, Remco en Stuyven, je mag eventueel ook voor een kans gaan. Als er een snellere man meegaat Remco dan roepen we je terug want jij wint de sprint niet. Je kunt het proberen tot drie rondes voor het einde en daarna is het risico op een sprint te groot dus ga je voor Wout rijden.. iedereen blij want iedereen krijgt een eerlijke kans.. dus iedereen gemotiveerd… leuk pluspunt Remco zit er tot het einde bij omdat hij mss nog kon gaan.. de laatste drie ronden dient hij dus om de gaten dicht te rijden voor Wout.

Niemand maar dan ook niemand kan daarover klagen.. je kweekt een team en Wout had kunnen zeggen ik heb vandaag de benen niet.

Luistert Remco dan echt niet en flikt hij wat er op het EK gebeurde dan is hij definitief klaar in België ipv nu de bondscoach de clown is. Dan blijft van Aert niet te lang voor kopman zonder benen spelen en hebben ze mss nog een medaille die ze nu totaal niet hebben.

Kind kan de was doen… Zeeman weet het… Lefevere weet het tijdens het hebben van een hypo.. alleen Vanthourenhout was zijn cursusboek vergeten.

Ik kan mij niet voorstellen dat ze zaterdag tegen Vingegaard zeggen, je mag mee maar je mag in geen enkel geval rijden.. Alles op Roglic.

DQS met Alaphilippe, Almeida en Evenepoel > Almeida en Evenepoel je mag niet rijden.. Alles op Alaphilippe

Los van alles, de enige mogelijke kopman zijne hoogheid Wout omdat zelfs koning Eddy het gezegd heeft, die zo supersonisch is als velen hem hier zien, die had Flipje 1,5 ronden naar zijn achterwerk laten kijken en de sprint van kopaf gewonnen.

Panache 6 oktober 2021 om 15:00

Je hebt een vreemde manier van discussiëren Maillot à Pois. Je geeft aan dat er geen zwarte zwanen bestaan, ik geef je een link naar een zwarte zwaan en vervolgens link jij weer naar een witte zwaan als bewijs dat een zwarte niet zou bestaan. Dat is raar. Waar het om gaat is dat vooraf gewoon duidelijk was dat Van Aert de absolute kopman was, dat bij een sprint de kaart Van Aert zou worden getrokken en dat er voor Stuyven middels een vlucht kansen zouden liggen om zelf wereldkampioen te worden. Meerdere bronnen vooraf wk geven het aan. De zogenaamde ‘subtiele verschuiving in het discours’ zijn daarmee weerlegt.

Maillot à Pois 6 oktober 2021 om 15:29

Panache, ik heb het over inconsequentie in communicatie.
Als je het met zwanen uitgelegd wil, met mijn link naar een witte zwaan wil ik helemaal niet bewijzen dat zwarte zwanen niet bestaan, ik toon je gewoon aan dat er soms witte zwaan, soms zwarte zwaan werd gezegd.

Jij zegt dat het vooraf heel duidelijk was dat er kansen lagen voor Stuyven om wereldkampioen te worden (zwarte zwaan), op de persconferentie voorafgaand aan het WK werd toch exact het tegendeel gezegd (witte zwaan).
“Kan er zondag een Belg wereldkampioen worden die niet Wout van Aert heet, was de vraag die het zevental kreeg. “Nee”, antwoordde een droge Jasper Stuyven.”

Panache 6 oktober 2021 om 16:01

Om 10:30 suggereer je toch echt dat er een soort van achteraf redenering ontstaan is waarbij Stuyven ineens ook mede kopman werd. Ik heb aangetoond dat dit ook vooraf de situatie was.
In de F1 zegt Toto Wolf dat Mercedes voor Hamilton een motorwissel overweegt, of toch niet, of we kijken wel de motor is nog prima, of toch niet prima we wisselen in Turkije (mits de kwalificatie niet te goed is, of juist dan wel). Dat zijn geen miscommunicaties, dat is het bespelen van de tegenstander.
Zo is de Belgische persconferentie ook te zien. Het publiek en de tegenstand krijgen een verhaal. Maar wat in onze discussie interessant is, is het interne verhaal. Evenepoel, Stuyven en Van Aert wisten wat de tactiek en onderlinge rolverdeling was.

Maillot à Pois 6 oktober 2021 om 17:43

Onze discussie gaat wat mij betreft niet over wat de tactiek van de Belgen nu écht was. Daar is het me niet om te doen.
Ik geef aan dat het verhaal achteraf niet overeenstemt met het verhaal vooraf (op de persconferentie, maar hetzelfde verhaal is héél vaak herhaald, ook al zijn er inderdaad ook wat andere bronnen). Dat bedoel ik met de verschuiving in het discours.
Nu noem jij dat in dit geval ‘bespelen van het publiek en de tegenstander’, terwijl het in andere gevallen blijkbaar ‘draaien met de wind’ is en het je stoort niet meer te weten hoe de vork in de steel zit.

Michelangelo 6 oktober 2021 om 20:47

@Maillot,
Kijkend naar het koersverloop van het WK vorig jaar en de OS dit jaar, dan was er logischerwijs maar 1 rol voor Evenepoel weggelegd. Namelijk zorgen dat hij de knecht was die Van Aert in die finales in Imola en Tokyo tekort kwam.

En als Stuyven er nog zou zitten, dan zou hij als waakhond mee kunnen springen met groepjes in de finale om het dan hopelijk al sprintend af te maken.

De koers moest hard genoeg zijn om sprinters te lossen, maar gecontroleerd genoeg om geen chaos te hebben, dat speelt Wout niet in de kaart.

En natuurlijk was Wout de enige echte kopman, en het droomscenario zou een sprint zijn met een grotere groep maar zonder rassprinters. Alle andere verhalen zijn zandstrooierij.

Als je dit dan afzet tegen het feitelijke koersverloop, de comments van Evenepoel, de beelden van Alles voor Goud en de uitspraken van Wout in de Tribune, dan weet je meteen wie de dissonant is geweest in de ploeg.
En als ik Sven Vanthourenhout was, dan zou ik hem nu op dit moment al uitsluiten voor het volgende WK, als “beloning” voor het herhaaldelijk schenden van het vertrouwen.

Dikke Vrouw 5 oktober 2021 om 22:34

Prachtig toch wat Remco losmaakt, wat is hij toch een zegen voor deze sport. Zaterdag op nummer 1!

Marco 5 oktober 2021 om 23:33

Dikke Vrouw krijgt het er helemaal warm van ;)

poeskescherens 5 oktober 2021 om 22:45

Remco Evenepoel gaat nooit een momument winnen. Niet omdat hij geen heel goeie renner is, maar omdat hij simpelweg niet de wapens heeft om in deze tijd dit soort koersen te winnen. Sprint, stuurmanskunst, explosiviteit…..Er zal altijd iemand mee zijn die deze vaardigheden wel heeft en in zijn wiel gaat plakken. Jammer.

Quintenri 5 oktober 2021 om 23:02

Oke poeske, bedankt voor de informatie. Dan moet ik de komende jaren al niet meer naar de monumenten kijken waar Remco aan deelneemt! Welke monumenten gaan volgend jaar het meest de moeite waard zijn om te kijken? Dan weet ik welke ik zeker niet mag missen!

FrankyVercauteren 6 oktober 2021 om 10:55

En toch heeft hij op 21-jarige leeftijd al 22 wedstrijden gewonnen bij de profs …

Diegosi 6 oktober 2021 om 11:15

Je hebt helemaal gelijk, hij is een TGV en daar plakt een puncheur mooi zijn wagonnetje aan vast om er vervolgens overheen te knallen. En tegenwoordig laten ze deze TGV ook niet zomaar zelf rijden.

Cochise 5 oktober 2021 om 23:09

Grappig.

Hier: “Ik ben niet uit op revanche”

Op cn: “I want to wipe out the bad memory from last year. That crash took a lot of things away from me, but now is the time to look ahead and take my revenge,” Evenepoel said, according to La Gazzetta dello Sport.

Murcia 5 oktober 2021 om 23:22

En hier heb je de werkelijke motivatie van Remco, alles draait natuurlijk om revanche en dit moet DQS dan ook goed gaan managen zaterdag. Prioriteit moet zijn dat de Wolfpack wint, is het Remco schitterend maar als hij de kansen van Julian en Almeida om zeep helpt moet hij verdomd zeker zijn dat er geen Roglic of Pogacar in zijn wiel zit. In Emilia was die laatste aanval een cadeautje voor Roglic en zeker geen knechtendienst voor Almeida. Voor mij telt welke van de drie sterkste blokken een overtal kan creëren want dan wordt de opgave simpeler. Kan DQS alle drie in de finale krijgen, heeft Roglic zijn gedroomde opvolger Vingegaard mee en wat kan Bennett en heeft Poga de steun van Formolo,Ulissi of Hirschi.

Marco 5 oktober 2021 om 23:35

Ik heb zomaar het idee dat ze bij DQS niet echt meer voor Almeida gaan….

Murcia 5 oktober 2021 om 23:53

@Marco
Kan zijn maar het lijkt me niet al te slim om een renner van dit kaliber tegen de haren in te strijken. Je kunt hem beter niet gaan vernederen zoals Lefevere deed met die camion opmerking eerder bij de Giro. Deze man is goed genoeg om zelf te winnen maar als vertrekkende renner kan hij als je hem kleineert in de aanloop er ook voor zorgen dat je als ploeg niet wint. En dan krijgt Poga een extra knecht een kwartaal eerder dan de bedoeling was.

Hendrik Bonten 6 oktober 2021 om 06:58

Stop eens met die afkortingen en bijnamen.

Marik 6 oktober 2021 om 07:43

Je hebt gelijk Bontje.

Barry Batsbak 6 oktober 2021 om 08:12

Driekus houdt daar niet van?

Tollpatscher 6 oktober 2021 om 07:29

“Ik heb niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb”
Ofwel hij liegt weer, ofwel het is wensdenken.
Als iemand meent iets bewijzen te moeten, met woorden danwel daden, dan is het wel die ene ……

Melkzuur 6 oktober 2021 om 08:30

Voor Evenepoel is elke verklaring in de pers tegenwoordig een catch 22. Als hij de dingen zegt zoals hij ze aanvoelt, is hij een patser die dringend een lesje moet worden geleerd. Doet hij dat niet, dan krijg je zulke reacties…

VerstandOpNul 6 oktober 2021 om 08:47

Is het al tijd voor een Nederlandse fanclub van Evenepoel?

Mystieke_Monnik 6 oktober 2021 om 08:51

Weer die foto van Lombardije vorig jaar, het blijft een dramatische foto, zo’n jonge jongen nog, in het ravijn geflikkerd…

Innsbruck 6 oktober 2021 om 20:45

op een haar na van nooit meer lopen

De Siepel 6 oktober 2021 om 09:14

Komt er binnenkort een aparte Evenepoelflits? Ik word een beetje moe van de dagelijkse kost over dit jonge ventje.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2021 om 09:16

Masochisten schijnen ook moe te worden van zweepslagen.

Klein Verzet 6 oktober 2021 om 12:01

Ik hoop dat het zeikt van de regen en dat Nibali hem geraffineerd een poepie laat ruiken.

Romāns Vainšteins 6 oktober 2021 om 12:13

Te Bernocchi maakte ie Gnocchi van de concurrentie in de regen.

boomcie 6 oktober 2021 om 15:04

Oprecht leuk rijmpje, maar Bernocchi is een persoon, geen plaatsnaam.

Hendrik Bonten 6 oktober 2021 om 20:26

Stop eens met die afkortingen

Hendrik Bonten 6 oktober 2021 om 20:27

Stop eens met die domme afkortingen aub

Kelder is de Man 6 oktober 2021 om 20:29

Alstublieft..

Headlines

Materiaalzone

Populair