Deceuninck-Quick-Step organiseert in Spanje derde en laatste voorjaarsstage

dinsdag 16 februari 2021 om 09:26
Deceuninck-Quick-Step organiseert in Spanje derde en laatste voorjaarsstage

foto: Deceuninck-Quick-Step Cycling Team/Wout Beel

Heel wat renners van Deceuninck-Quick-Step zijn begin deze week vertrokken naar het noordoosten van Spanje. De Belgische formatie organiseert in de buurt van Gerona, in de regio Catalonië, namelijk een derde en laatste voorjaarsstage.

De Belgische formatie van manager Patrick Lefevere houdt in twee verschillende hotels een derde en laatste stage met het oog op het voorjaar. “Op zo’n dertig kilometer afstand van elkaar”, benadrukt ploegleider Wilfried Peeters in gesprek met Het Nieuwsblad. “Normaal zaten we nu met een kern in de Ronde van de Algarve.”

De organisatie van de Portugese rittenkoers heeft echter besloten om de wedstrijd uit te stellen. Peeters: “Dit is het alternatief. Ook al omdat het bij ons in België te slecht weer is om te trainen. Vanaf volgende week is dat anders. In totaal hebben we een zeventiental renners. Zonder Remco Evenepoel, die blijft voorlopig thuis op de rollen rijden.”

Logistieke uitdagingen 
“Het is doorlopend schuiven”, aldus Peeters. “De volgende dagen evalueren we in functie van het openingsweekend de voorbije koersen. Woensdag vertrekt een ploeg met onder meer Sam Bennett en Iljo Keisse naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar op 21 februari de WorldTour (met de UAE Tour, red.) begint.”

“Qua logistiek is het echt uitkijken. Neem nu de Strade Bianche van een week na Omloop Het Nieuwsblad. Het vliegverkeer is danig miniem dat je desnoods twee dagen eerder moet vertrekken om tijdig ter plaatse te zijn. Het is allemaal niet zo evident in coronatijden. Ik denk dat er de eerste maanden nog veel met de auto zal gereisd worden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

lo squalo dello Stretto 16 februari 2021 om 10:35

Lijkt me interessant om eens een artikel te posten met al die logistieke rompslomp die zo’n WT-team met zich meebrengt. Wie houdt zich daarmee bezig en hoe ziet zo’n job er uit, welke problemen geeft dit,…

Derrick 16 februari 2021 om 10:56

Inderdaad, en hierbij ook de impact op het klimaat. Ik heb onlangs gelezen dat verschillende ploegen hier mee bezig zijn. Ook Lefevre meen ik mij te herinneren.

Polleke 16 februari 2021 om 12:10

Impact op het klimaat…per ploeg/per wedstrijd min. 1 vrachtwagen, 1 bus, 5 auto’s… (Ineos doet het met dubbel zoveel) , mannetje of 10 met het vliegtuig naar bv Almeria voor 1 dag…

Wheely 16 februari 2021 om 13:48

Eigenlijk zouden alle wedstrijden en trainingen qua locatie nog meer op elkaar afgestemd moeten worden. Het peloton zou als een nomaden karavaan door Europa kunnen trekken, zoveel mogelijk op de fiets natuurlijk. :)

Kan best, hoeven we de kalender maar een klein beetje om te gooien.

Derrick 16 februari 2021 om 12:22

Movistar is al overgeschakeld op een elektrisch wagenpark meen ik gelezen te hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair