Deceuninck Quick-Step is klaar voor de komende kasseikoersen

dinsdag 26 maart 2019 om 18:34
Deceuninck Quick-Step is klaar voor de komende kasseikoersen

foto: Cor Vos

Deceuninck Quick-Step lijkt dit seizoen onklopbaar in de klassiekers. De Belgische WorldTour-ploeg hoopt zijn ongeslagen status te behouden in de aankomende kasseikoersen. En als we kijken naar de verschillende selecties, dan is dat laatste zeker niet onmogelijk.

Het kan bijna niet, maar Deceuninck-Quick Step is dit seizoen succesvoller dan ooit. De sterrenformatie van manager Patrick Lefevere won tot nu toe alle eendagskoersen op WorldTour-niveau. Elia Viviani en Zdeněk Štybar wonnen respectievelijk de Cadel Evans Great Ocean Road Race én Omloop Het Nieuwsblad.

Julian Alaphilippe is dé grote slokop binnen de ploeg, aangezien de Fransman al zegevierde in Strade Bianche én Milaan-San Remo. Daarnaast won Bob Jungels met Kuurne-Brussel-Kuurne ook die andere grote eendagswedstrijd. En kijk niet vreemd op mocht Deceuninck Quick-Step deze week opnieuw winnen.

Štybar is een van de kopmannen voor de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem – foto: Cor Vos

Meerdere kopmannen 
In de Driedaagse Brugge-De Panne rekent de ploeg namelijk op titelverdediger Viviani. Daarnaast heeft het met Fabio Jakobsen nog een snelle man in huis. In de E3 BinckBank Classic én Gent-Wevelgem start de formatie met meerdere kopmannen.

Zo kunnen in de eerste klassieker Jungels, Štybar, Philippe Gilbert en Yves Lampaert worden uitgespeeld. In Gent-Wevelgem rekent Deceuninck Quick-Step eveneens op Gilbert, Lampaert en Štybar, maar ook op Viviani. De Italiaan finishte vorig jaar nog als tweede in de West-Vlaamse klassieker.

Selecties flag-be Deceuninck Quick-Step 

flag-be Driedaagse Brugge-De Panne (27 maart)
flag-dk Kasper Asgreen
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-dk Michael Mørkøv
flag-fr Florian Sénéchal
flag-it Elia Viviani

flag-be E3 BinckBank Classic (29 maart)
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-lu Bob Jungels
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

flag-be Gent-Wevelgem (31 maart)
flag-be Philippe Gilbert
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-it Elia Viviani

Dit artikel delen:

7 Reacties

koos verrek 26 maart 2019 om 19:50

3 op 3? Ik zie het wel gebeuren

0
leegloper 26 maart 2019 om 20:02

Ik lees wel eens dat mensen verveeld raken van weer een DQS overwinning, maar ik zie ze graag de koers vroeg openen zoals de E3 van vorig jaar. (En dan nu hopelijk zonder te profiteren van een grote valpartij.) Ze zorgen vaak voor koers. In de E3 hebben ze een mooie opstelling daarvoor.

0
Mwielerfan 26 maart 2019 om 20:13

En veel verschillende renners en tactieken. Het is puur scorebord kijken van degene die verveeld raken, waarschijnlijk worden ze verveeld van de uitslag en verwarren ze dat met de koers. Alsof een wedstrijd de uitslag is

0
aardappeljager 26 maart 2019 om 21:01

De overwinning van Sénéchal in Le Samyn niet vergeten natuurlijk!

0
aardappeljager 26 maart 2019 om 21:02

Ik weet het geen WT, maar KBK werd ook genoemd

0
Melkzuur 27 maart 2019 om 09:15

Ze maken zich toch een klein beetje zorgen bij DQS blijkbaar. Ze vrezen dat de topform er te vroeg is/was, en dat hun renners tegen de RvV over hun top zullen zijn.

0
lt86 27 maart 2019 om 11:26

Gilbert en Lampaert groeien sowieso nog naar het absolute topvorm toe. Dus die zijn zeker nog niet over hun top. Stybar zal ook nog wel in orde zijn de komende weken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone