Debusschere ziet Coquard als kanshebber op groen in Tour

vrijdag 3 juli 2020 om 19:54
Debusschere ziet Coquard als kanshebber op groen in Tour

foto: Cor Vos (archief)

Bryan Coquard is een van de kandidaten om de groene trui te winnen in de aankomende Tour de France. Dat zegt zijn ploeggenoot Jens Debusschere tegen Sporza. “Hij is met zijn 58 kilogram in het voordeel tegenover andere sprinters”, denkt Debusschere.

Bij wildcardploeg B&B Hotels-Vital Concept is Bryan Coquard de aangewezen kopman voor de sprints in de Tour, en het lijkt erop dat hij een Belgische loods mee krijgt. “Als ik gezond en wel blijf, zal ik er normaal wel bij zijn in Frankrijk”, aldus Debusschere, die in aanloop naar de Ronde van Frankrijk aan de start verschijnt in de Route d’Occitanie (1-4 augustus) en de Ronde van Wallonië (16-19 augustus).

Meestrijden in het puntenklassement
“Ik zal in die koersen aan de zijde rijden van Bryan Coquard. We maken allebei deel uit van de tienkoppige voorselectie voor de Tour”, vertelt de West-Vlaamse sprinter. “Coquard klimt momenteel heel goed, maar hij is nog altijd een sprinter. In de Tour is hij met zijn 58 kilogram in het voordeel tegenover andere sprinters die meestrijden voor de groene trui.”

Dat de Tour verplaatst is naar augustus en september, kan in het voordeel van Debusschere spelen. “Ik ben wel benieuwd hoe het zal zijn om in september de Tour te rijden. September is altijd al een beetje ‘mijn’ maand geweest. Dat was al zo van bij de jeugd”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Titaantje 3 juli 2020 om 20:13

Sagan is nagenoeg onklopbaar voor groen. De realiteit is dat hij in vlakke massasprints nagenoeg continu top 3 rijdt, wat zelfs de snelste jongens (Ewan, Groenewegen, Viviani) niet op dezelfde consistente basis lukt, en dan is Sagan ook nog een betere klimmer dan 95% van de sprinters dus hij zit er in de lastigere ritten ook bij, EN hij durft en kan aanvallen waarmee hij nog extra punten scoort.

Als Sagan uitvalt is het speelveld anders, maar zelfs dan zie ik Coquard het niet doen. Dan zal eerder een pure sprinter als Ewan hem pakken, of zelfs een Colbrelli is meer allround dan Coquard.

De Brigadier 3 juli 2020 om 20:33

Zie de tuin van Debusschere na de corontaine: bezaaid met capsules lachgas en lege heroïnespuiten.

hartstikkebedankt 3 juli 2020 om 20:49

Haha hier moet ik echt hartelijk om lachen, je verwoordt precies wat ik dacht bij het lezen van dit bericht. Coquard is best een goede renner maar in het sprintgeweld van tegenwoordig mag hij blij zijn met een keer of 3 aan de achterkant van de top-10 in een etappe. Ik denk niet dat hij het beter gaat doen dan een Laporte en Bonifazio, en dan zijn er nog een stuk of 8 betere sprinters dan die.

Etio 3 juli 2020 om 21:23

Ik denk wel dat hij in sommige (sprint)ritten wel Top 5 kan rijden, misschien zelfs wel beter. Voor het groen komt hij denk ik echt tekort, tenzij hij vaak in overgangsritten ook in de ontsnapping probeert mee te zitten. Maar wat de rest al aangaf, Sagan is bijna niet te kloppen. Alleen Matthews zie ik het misschien doen, maar die gaat naar de Giro.

Rawolf 3 juli 2020 om 22:05

Inprincipe denk ik dat Ewan of Bennett het meeste kans maakt tegen Sagan, net als Kittel 4 vlakke ritten winnen dan ben je al een eind. Zijn ook allebei niet heel zwaar, kunnen iets sprokkelen. Matthews zou Sagan op zijn eigen terrein moeten verslaan en dan schat ik Sagan toch altijd hoger in in goede doen.

Rebellin 3 juli 2020 om 20:45

Er is altijd kans. Voor Coquard wel een hele kleine: Dan zouden 175 renners moeten uitvallen deze tour.

Rawolf 3 juli 2020 om 20:52

Ik geef Kruijswijk meer kans

josi 3 juli 2020 om 21:32

De groene trui win je vooral in de bergen, dus een laag gewicht is inderdaad een flink voordeel. Dat je dan in de sprints op het vlakke tekort komt tegen de mannen met wat meer body maakt niet zoveel uit. Daar zijn de punten toch niet echt te halen. Voor de bolletjestrui tip ik dan weer een wat zwaardere renner die zijn power goed kwijt kan in een sprint bergop, een type Sagan. Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.

Groningen 3 juli 2020 om 22:22

Zonder het parcours of tegenstand goed bekeken te hebben geef ik hem best een kans. Tuurlijk, Sagan is bijna onklopbaar, maar daarom verwacht ik de topsprinters die ritten hopen te winnen niet bij de tussensprints. Coquard zal daar wel voor gaan en zal in overgangsritten in de ontsnapping zitten. Of dat genoeg zal zijn om Sagan te verslaan? Waarschijnlijk niet, maar het is misschien wel een klein gokje waard

Etio 3 juli 2020 om 22:50

Helemaal mee eens ja.

skylimit 4 juli 2020 om 08:18

Kanshebber voor het groen ? Ja, in principe is iedere wielrenner die deelneemt aan de Tour de France een kanshebber. Bij de een is dat meer realistisch dan bij de ander, zo ook bij Coquard.
Tenzij hij zich tijdens de corona-pauze sterk heeft ontwikkeld, zie ik hem niet mee doen voor de groene trui. Hij is niet constant genoeg en Parijs is vaak te ver voor hem.

S. Morgenstern 4 juli 2020 om 08:49

Coquard reed drie keer de Tour de France en hem ook drie keer uit, steeds eindigend in Parijs.

Lay On 4 juli 2020 om 10:28

Zo ver dat hij vaak niet eens aan de start stond dus.

Coquard had een jaar of 8 geleden een grote toekomst voor zich, maar heeft zich na zijn sterke debuut niet meer echt ontwikkeld. Zal een nachtkaarsje worden…

wielrenner 4 juli 2020 om 10:15

Eerst maar eens afwachten of Sagan in vorm is.

VerstandOpNul 4 juli 2020 om 11:33

Als Cocquard de groene trui wint, dan weten we dat we deze Corona-editie van de Tour snel mogen vergeten..

Kosmonaut 4 juli 2020 om 19:08

Ik zie Debusschere als kanshebber voor de oudejaarsconference.

Headlines

Materiaalzone

Populair