Tour 2020: B&B Hotels-Vital Concept kondigt voorselectie, zonder Slagter, aan

dinsdag 2 juni 2020 om 14:49
Tour 2020: B&B Hotels-Vital Concept kondigt voorselectie, zonder Slagter, aan

Bryan Coquard - foto: Cor Vos (archief)

De Tour de France (29 augustus-20 september) begint pas over goed drie maanden in kuststad Nice, maar B&B Hotels-Vital Concept heeft nu al een voorselectie van tien renners op papier. Zo maken Bryan Coquard en Pierre Rolland kans op een uitverkiezing, de naam van Tom-Jelte Slagter ontbreekt dan weer.

Teammanager Jérôme Pineau liet in een videoboodschap weten dat tien renners kans maken op een plek in de Tourselectie. De oud-renner van onder meer Bouygues Telecom en Quick Step reed zelf dertien keer de Ronde van Frankrijk. “Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden, gezien de moeilijke situatie waar we nu in zitten.”

Het gaat om de volgende renners van B&B Hotels-Vital Concept: Coquard, Rolland, de Belgen Debusschere en Backaert, Cyril Barthe, Cyril Gautier, Quentin Pacher, Maxime Chevalier, Sebastian Schönberger en Kévin Reza. Er zullen binnenkort nog twee coureurs afvallen. De ploeg mag acht renners selecteren voor de aankomende Tour.

Geen Slagter en Vichot
Arthur Vichot en Tom-Jelte Slagter maken opvallend genoeg geen deel uit van de voorselectie voor de Franse ronde. Slagter koos na twee seizoenen bij Dimension Data voor een avontuur op ProContinentaal niveau. De 30-jarige puncheur reed dit jaar al drie rittenkoersen met de Saudi Tour, Tour de la Provence en Tour des Alpes Maritimes et du Var. Zijn beste resultaat is een vierde plek in de openingsrit van de Saudi Tour.

De 31-jarige Vichot werd twee jaar geleden aangetrokken en moest een van de speerpunten worden van de ploeg, maar de tweevoudig wegkampioen kreeg af te rekenen met fysieke problemen en een virale infectie. Vichot – in het verleden ook winnaar van de Tour du Haut Var en de Tour de l’Ain – wist hierdoor niet zijn gebruikelijke niveau te halen en ziet nu een achtste Tourdeelname aan zijn neus voorbij gaan.

Tom-Jelte Slagter zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

hartstikkebedankt 2 juni 2020 om 15:05

Een paar aardige renners, maar meer ook niet. Iemand als Rolland zie ik geen etappe meer winnen. Een aantal ontsnappingen van de dag en Coquard voor een klein handje top-10 noteringen, dat was het wel denk ik.

Slagter zien we dus niet in de Tour.

0
Sagan=hulk 2 juni 2020 om 15:05

Dat je intern met het management al zo'n voorselectie maakt dat valt helemaal te begrijpen en toont een duidelijke vorm van planning aan. Maar ik begrijp het echt niet waarom je dit al in de media moet smijten. De renners die niet in de lijst staan hebben zich nog niet kunnen bewijzen omdat er geen wedstrijden zijn en er is ook een grote kans dat ze minder gemotiveerd zullen rondrijden. Hele vreemde beslissing. Wat gaan ze doen als voor de Tour blijkt dat zo'n Vichot plots in een geweldige vorm zit?

Le Bon een beetje hetzelfde verhaal, was vroeger bij FDJ toch een behoorlijk talent en die zit nu zelfs hier niet in de voorselectie.

0
LB108 2 juni 2020 om 16:00

Open en eerlijkheid. De renners geen blaasjes wijsmaken.. je zal niet naar de tour gaan maar dan kan daarentegen je focussen op de andere koersen. Vind ik beter dan rond de pot draaien ja misschien kan je mee maar in het management al weten dat dit niet zal gebeuren. En door in het in de media te zeggen hoef je dus ook niet te vragen aan de renners om discretie en of dingen te verzwijgen naar fans etc toe

0
Verweggistan 2 juni 2020 om 17:24

Chevalier nog geen koers voor de ploeg gereden. Ik heb sowieso wel het idee dat Franse managers af en toe een soort kijk-mij-eens-durven selecties maken met vooral oogappeltjes of talenten die eigenlijk nog te jong en onervaren zijn. Schonberger is vanwege de sponsor. (Geen slechte coureur overigens)

0
Titaantje 2 juni 2020 om 17:26

Dat Slagter niet wordt geselecteerd is enkel in zijn voordeel. Heeft niet de motor voor 3 weken, valt altijd tegen in grote rondes en weet zelfs zelden in de vlucht te zitten. Kan zijn energie daarom beter richten op korte rittenkoersen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone