De Vries en Asselman voorlopig aan de kant na crash in België
Berden de Vries - Foto: Sirotti
dinsdag 31 mei 2016 om 19:15

De Vries en Asselman voorlopig aan de kant na crash in België

Berden de Vries en Jesper Asselman komen voorlopig niet in actie. De renners van Roompot Oranje Peloton behoorden tot de slachtoffers van de zware val zaterdag in de Ronde van België, die werd veroorzaakt door twee motards. De Vries liep daarbij een enkelblessure op, Asselman heeft een hersenschudding en rugklachten.

De ploeg benadrukt dat beide renners er relatief goed vanaf zijn gekomen, zeker gezien de zware verwondingen die Lotto Soudal-renner Stig Broeckx aan het nare incident overhield. De Vries heeft zijn enkelbanden verrekt, maar hoopt later deze week de training te kunnen hervatten. Asselman houdt na overleg met de teamarts voorlopig rust.

Ook Reus en De Maar in lappenmand
Ook voor Kai Reus en Marc de Maar staat het licht voorlopig op rood. Reus, die ten val kwam in de Vierdaagse van Duinkerke, kampt met de naweeën van een hersenschudding en heeft last van zijn sleutelbeen. De kans is klein dat hij in de maand juni in actie kan komen.

De Maar werd vorig jaar tweede in de Ronde van Luxemburg, maar moet die koers deze keer aan zich voorbij laten gaan. Het herstel van een knieblessure verloopt veel trager dan gehoopt. Er is een vochtophoping ontstaan, waardoor de renner nog niet durft te voorspellen wanneer hij weer op de fiets kan stappen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2016 19:35
Dat is slecht nieuws voor Roompot, zijn toch twee van de betere renners van Roompot.
Benieuwd wie er nu voor Roompot in de ronde van Zwitserland gaan starten naast Weening
31 mei 2016 19:37
Maar het waren wel heel ervaren motards...

Sterkte Berden en Jasper!
31 mei 2016 20:16
Veel pech zeg voor Roompot, al is het allemaal wel relatief natuurlijk
31 mei 2016 21:34
Hersenschudding voor Reus lijkt me niet best gezien zijn vorige blessure.

Reacties zijn gesloten.