De Plus tankt vertrouwen: “Je ziet Thomas echt groeien in deze Giro”
foto: Cor Vos
woensdag 24 mei 2023 om 09:52

De Plus tankt vertrouwen: “Je ziet Thomas echt groeien in deze Giro”

Geraint Thomas heeft na zestien etappes de beste papieren om de Giro d’Italia te winnen. De Brit deelde dinsdag, in de bergrit naar de Monte Bondone, een eerste tik uit aan een van zijn grootste concurrenten Primož Roglič. “We kunnen hier vertrouwen uit putten”, is Laurens De Plus, een ploeggenoot van Thomas, van mening.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De Belg zag in de rit van dinsdag een sterke Thomas aan het werk. “Het was voor onze ploeg een zeer solide dag. De rit werd aan een hoog tempo afgewerkt en Jumbo-Visma ontwikkelde op de slotklim een strak tempo. Rohan Dennis was sterk en daarna namen de mannen van UAE Emirates het over”, laat De Plus weten op de social media-kanalen van zijn Britse werkgever.

“Het werd vervolgens een man tegen mangevecht en G (de bijnaam van Thomas, red.) deed het heel erg goed. We kunnen hier vertrouwen uit putten. We zitten inmiddels in de derde week en je ziet Thomas echt groeien. Ik kijk uit naar de komende dagen. Hoe ik me voel? Moe, natuurlijk. Het is nu een kwestie van rusten en zo goed mogelijk herstellen”, aldus De Plus.

Thomas greep dinsdag net naast de ritzege, maar zal vandaag wel weer in de roze trui rondfietsen. In het algemeen klassement heeft de Brit, die morgen zijn 37ste verjaardag viert, een voorsprong van 18 seconden op João Almeida. Primož Roglič is nu derde, op 29 tellen van de roze man.

De Plus staat er zelf ook nog altijd goed voor in de algemene rangschikking. De 27-jarige Belg is voorlopig tiende, op 4:32 van zijn Britse ploeggenoot.

 
10 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2023
Waarom heeft Thomas de beste papieren om de Giro te winnen? Almeida was gisteren erg sterk en heeft meer ploeggenoten over. Zou zeggen dat het 50-50 is
Als hij nog 1 stappie weet te zetten tov gisteren gaat hij hem winnen. Als het zijn beste dag was kan hij verslagen worden door zowel Almeida als Roglic. Zie hem zowel feitelijk (heeft roze en wat tijd) als gevoelswaardig (was denk ik de krachtigste) als topfavoriet. Echter vind ik hem verre van de gewiekste en handigste, echt een Froomevolgeling die vast zit in het ploegdenken en afhankelijkheid daarvan. De vroegvolwassen Almeida en atypische Roglic vind ik daarin verder staan. Heerlijk dat de strijd zo open ligt!
  En je weet het nooit, maar ik denk dat Hart deze week het beste van dit alles had kunnen combineren en de Giro naar z’n hand had gezet. Maar dat zullen we nooit weten …
  Volg ik je in. Hart leek gevoelswaardig in staat om REVKET te pakken, maar ja, ze zijn er niet meer.
24 mei 2023
Moet toch ongelooflijk deugd doen voor De Plus om daar na al die jaren terug op een 10e plaats te staan diep in de 3e week. Staat nu wel op een kruispunt in z'n carrière. Benieuwd voor welke rol en welke ploeg hij kiest.
  24 mei 2023
  de plus zie ik als renner die meer kan schitteren als helper in grote rondes dan als (schaduw)kopman
24 mei 2023
G bewijst maar weer eens dat hij perfect kan pieken naar zijn doel. Had er totaal geen vertrouwen in als je naar zijn uitslagen keek tot de Giro, maar niks is minder waar. Benieuwd naar zijn plannen voor de rest van het seizoen. Tour zal hij niet rijden en volgens mij is hij niet echt fan van de Vuelta. Blijven dan weinig wedstrijden over waar hij echt kan scoren.
24 mei 2023
Het is wat gek dat zo wel plus als thymen blijven rijden voor die top 10 plek terwijl de jumbo en uae knechten gewoon uit bollen als de kopman voor op is
  24 mei 2023
  Als het moet zullen ze wel iemand opofferen, maar als ze zoals gisteren gewoon in de wielen kunnen hangen van Jumbo en UAE en zo dicht mogelijk bij Thomas kunnen blijven tot ze zelf moeten lossen is er helemaal geen noodzaak om die laatste paar kilometers de remmen vol dicht te knijpen en die twee mooie plekken in het klassement opzettelijk weg te geven.
  24 mei 2023
  ze hebben ook wel het geluk dat heel veel renners die vanaf plek 5 staan, gewoon al heel blij zijn dat ze meedoen voor top 10. als je gaat kijken naar de sterren die hier werden uitgedeeld vóór de giro, dan staan er daar maar 4 van in de top 10. al zal armirail nog wel wegzakken en carthy zich er nog tussen wringen, dan zijn het er 5. maar voor arensman en de plus zijn dunbar, kamna, leknessund, rubio, buitrago, van wilder en co nu ook weer niet de zwaarste tegenstanders, zelfs als ze zelf wat uitbollen

Reacties zijn gesloten.