De Plus blinkt uit als meesterknecht: “Heb een stap gezet”

dinsdag 26 februari 2019 om 18:37
De Plus blinkt uit als meesterknecht: “Heb een stap gezet”

foto: Cor Vos

Dat Primož Roglič nog steeds leider is in de UAE Tour, heeft hij mede te danken aan Laurens De Plus. De 23-jarige klimmer maakte vandaag indruk als laatste man voor de Sloveen. “Ik ben een completere renner geworden”, zo liet hij na afloop weten aan Het Nieuwsblad.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Richie Porte, Vincenzo Nibali, Roman Kreuziger… Het waren toch niet de minste renners die moesten passen onder het geweld van De Plus. De beloftevolle klimmer maakte als meesterknecht indruk op Jebel Hafeet. “We probeerden iedereen te versmachten, omdat we weten dat Roglič wereldtop is op zo’n lange klim.”

“We hebben de slotklim een beetje op zijn Sky’s aangepakt”, aldus De Plus. “Ik heb me op kop gezet, en uiteindelijk 25 minuten volle bak gereden. Vervolgens ging ik aan de kant, en hoorde ik dat Roglič wegreed.” De Belg verbaasde zichzelf niet op de slotklim. “Ik heb een goede voorbereiding gehad”, zo vertelt hij.

De Plus deelt kamer met Roglič
“Ik voel dat ik een stap heb gezet. Ik ben echt een completere renner geworden. Ik kan nu overal mijn mannetje staan: op het vlakke, in een tijdrit én bergop. Ik had misschien zelf wel top-10 kunnen rijden, maar dat is niet het doel. We gaan voor de winst met Roglič. Ik beleef daar evenveel plezier aan. Het is een hele dankbare gast. We delen ook een kamer, dus dat schept een band.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Tinus1984 26 februari 2019 om 18:44

Mooie woorden van een topper in wording. Die zichzelf nu ook durft weg te cijferen

0
Slayer772004 26 februari 2019 om 18:51

Met dank aan de pompoensoep !

0
josi 26 februari 2019 om 19:28

Maakte inderdaad een prima indruk. Dit lijkt me een mooie leerschool voor hem; over een paar jaar kan hij dan hopelijk zelf kopman gaan spelen.

0
Jandepandaman 26 februari 2019 om 20:22

Denk dat De Plus ook meer vrijheid gaat krijgen dan bij Quickstep. Benieuwd hoever hij kan groeien

0
kelderfan 26 februari 2019 om 20:36

Wat hij laat zien smaakt naar meer. Die Laurens De Plus blijkt echt van toegevoegde waarde voor TJV.

0
Luke 26 februari 2019 om 20:56

Jumbo begint een echt sterke ploeg te worden, ook bergop. Alles op Kruijswijk deze Tour!

0
mus van de maasstad 27 februari 2019 om 05:32

Train a Jumbo Vitesse

0

Headlines

Populair

Materiaalzone