De la Cruz, Sunweb, Gilbert

zaterdag 17 maart 2018 om 20:00
De la Cruz, Sunweb, Gilbert

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de programmawijziging van David de la Cruz, Sunweb, Gilbert.

De la Cruz gooit programma om in aanloop naar de Giro d’Italia

David de la Cruz heeft in extremis een verandering aangebracht in zijn koersprogramma. De 28-jarige Catalaan leek aanvankelijk zijn opwachting te zullen maken in de Ronde van Catalonië, die maandag van start gaat. In een interview met Rádio Sabadell laat de Sky-renner echter weten zijn thuiskoers te laten schieten ter faveure van de Ronde van het Baskenland (2-7 april).

De Giro d’Italia (4-27 mei) vormt hét grote doel van De la Cruz in de eerste seizoenshelft. Door nu te opteren voor een extra rustperiode, verwacht de klimmer zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Italiaanse ronde. Vorig jaar gaf hij ook de voorkeur aan de Baskische rittenkoers. Hij wist toen een succesvolle week af te sluiten met een ritzege én een vierde plaats in de eindstand.


Sunweb: “Moeten blij zijn met het resultaat”

Tom Dumoulin en Michael Matthews maakten vandaag hun rentree in het peloton na valpartijen in de Tirreno-Adriatico en de Omloop het Nieuwsblad. Met een zevende plaats voor Matthews kan de ploeg alleen maar tevreden zijn. Althans, dat zegt ploegleider Marc Reef in een bericht op de website.

“Dumoulin aarzelde een beetje toen Nibali aanviel op de Poggio, maar daarna hebben we er alles aangedaan om het gat te dichten. In de sprint ging Matthews iets te vroeg aan, waardoor er nog vijf man overheen kwamen. Zevende in San Remo is echter niet slecht.”

Dit bevestigt ook Matthews: “Het was een goede dag. Ik ben blij dat het weer goed gaat met mijn schouder, in tegenstelling tot de voorgaande dagen. Ik ging de sprint misschien iets te vroeg aan, maar uiteindelijk heb ik een goede koers gereden en had een goed gevoel de hele dag. Ik kijk uit naar de volgende koersen.”


Gilbert na 75ste plaats in Milaan-San Remo: “Zat steeds te ver”

Gilbert toonde zich na afloop van Milaan-San Remo teleurgesteld tegenover Sporza over zijn 75ste plaats: “Ik had meer ambitie dan dit, maar ik zat steeds te ver. Ik moest bij de val van Cavendish in de remmen en toen verloor ik contact met de eerste groep. Dit is een ontgoocheling.”

De kou was een van de redenen voor het slechte gevoel van de kopman van Quick-Step Floors: “Ik heb het koud gehad in het begin van de koers, maar ook daarna bleven mijn spieren koud, dus in de finale werd ik niet echt beter.”

Strijdvaardig toonde de 35-jarige Belg zich wel: “Of dit nu een gemiste kans is? Dat is het altijd. Dit was niet de beste situatie voor mij. Maar er komen nog mooie koersen voor Roubaix. Elke koers is nu belangrijk.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

LutsenkoFan 17 maart 2018 om 20:33

Gilbert vond ik vorig jaar rond deze periode echt velen malen beter. Toen was hij in Parijs Nice al erg goed.

0
wielerfan95 17 maart 2018 om 20:35

“Dumoulin aarzelde een beetje” Het lijkt mij toch evident dat als Nibali op de Poggio gaat, je als aanvaller altijd mee moet zijn? Maar goed, Tom zal ook de benen wel niet hebben gehad.

0
Arry1337 17 maart 2018 om 20:51

@wielerfan
Ik heb het idee dat je hier een foute aanname doet, want voor zover ik wist was de rol van Tom niet om aan te vallen. Het aarzelen was naar mijn idee juist het te lang wachten met tempo maken.

0
Romāns Vainšteins 17 maart 2018 om 22:26

Erg knap van Matthews dat hij er minimaal voorbereid nog zo scherp bij zat, die gaan we zeker nog zien in de ardennen

0
Mwielerfan 17 maart 2018 om 23:19

Dumoulin had natuurlijk steady tempo zoals vorig jaar moeten maken. Dan had nibali 5 seconden minder gehad en hadden ze hem teruggepakt. Bovendien had dan matthews 2 concurrenten minder in de sprint. Snap niet waarom ze dit scenario niet doorgesproken zouden hebben met de ploeg. Zoveel scenario’s zijn er niet in msr en het is echt niet de eerste keer dat een relatief langzaam iemand eerder dan de laatste 500m van de poggio aanvalt.

0
hartstikkebedankt 17 maart 2018 om 23:55

Matthews met slechts een paar kilometer Omloop in de benen naar de 7e plek, dat is toch wel klasse

0
Sebas 18 maart 2018 om 09:30

Schijnt ie vaker te doen. Heeft het vermogen er direct te staan. Twee jaar terug won Matthews vers van de pers de proloog in P-N.

Wat Gilbert vorig jaar liet zien was ook wel errug indrukwekkend qua [email protected] .. Gilbert lijkt mij opzich in prima conditie. Hij moet slechts nog beginnen met winnen en dat gaat toch zeker wel gebeuren dit jaar.

0
Ribbedebie 18 maart 2018 om 10:29

De Giro als het grote doel voor De la Cruz? Als knecht van Froome dan toch, of denkt hij hier voor eigen kansen te kunnen rijden?

0
HoofdIsVrij 18 maart 2018 om 15:14

QS wel de verliezer van de dag.

0
Pietgat 19 maart 2018 om 07:06

@HoofdIsVrij
Klopt. Samen met alle andere ploegen behalve Bahrain-Merida.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone