De La Cruz soleert naar zege in San Sebastián

woensdag 5 april 2017 om 17:25
De La Cruz soleert naar zege in San Sebastián

Foto: ©Tim De Waele

David De La Cruz heeft Quick-Step Floors de tweede overwinning van de dag bezorgd. De Spanjaard won in de Ronde van het Baskenland de 160,5 kilometer lange etappe naar San Sebastián, nadat hij op de laatste beklimming van de dag uit het peloton ontsnapt was. De La Cruz neemt de gele leiderstrui over van Michael Matthews.

Negen vluchters
De derde etappe werd gekleurd door een vlucht van aanvankelijk zes renners. Alessandro De Marchi (BMC), Stephane Rossetto (Cofidis), Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana), Sergio Pardilla (Caja Rural) en Arnaud Courteille (FDJ) kregen onderweg gezelschap van Antonio Nibali (Bahrein-Merida), Alex Howes (Cannondale-Drapac) en Eros Capecchi (Quick-Step Floors), waardoor er een kopgroep van negen man ontstond. Ondanks een maximale voorsprong van 4,5 minuut zou de vlucht het niet tot het einde volhouden. Op 22 kilometer van het einde werden De Marchi en Fuglsang als laatste vluchters ingelopen.

Moedige De La Cruz wordt beloond
Tijdens de laatste beklimming van de dag ging Mickaël Chérel in de aanval, maar een tegenaanval van De La Cruz had meer succes. De Spanjaard kwam als eerste over de top van Puerto de Mendizorrotz en wist in de afdaling zijn voorsprong van ongeveer tien seconden met succes te verdedigen. In de straten van San Sebastián slaagde hij erin het jagende peloton voor te blijven, waardoor hij solo als eerste de finish kon passeren. Michal Kwiatkowski won enkele seconden later de sprint van het peloton.

Dit artikel delen:

46 Reacties

hardfietser 5 april 2017 om 19:04

Tja je kunt niet alles hebben bij Quick Step op een mooie voorjaarswoensdag begin april. Hoop dat Alaflip nog wat kan uitrichten de komende 3 etappes anders is het wachten op de heuvelklassiekers…

0
schipperaar 5 april 2017 om 19:05

Pracht coureur die Sam, altijd kort achter zijn kopman, trouwe knechten bestaan nog. Waar die Ibarg zijn uren gemaakt heeft is moeilijk te zeggen maar vast niet op college, the Godfather valt erbij in het niet.

0
Pedalo 5 april 2017 om 19:15

edit redactie: ontopic svp

0
dark-knight 5 april 2017 om 19:28

Wat rijdt die De la Cruz sterk dit jaar, mooie etappe!

0
pjam4 5 april 2017 om 19:34

@dark-knight
Twee etappes winnen en verder helemaal niets, om dat gelijk een sterk jaar te noemen gaat mij wel erg ver!

0
miguelon 5 april 2017 om 19:40

@ Blaudzun, ik veronderstel dat je geen hulp nodig hebt om de spijkers te vinden, het is nogal ondiep daar waar je zoekt…
On topic : overwinning nummer 23 intussen, schitterend toch!!! En zo sterk hoeft het ook weer niet te verbazen, dat is intussen alweer de achtste keer in de voorbije 14 jaar dat ze met een gelijkaardig aantal overwinningen op kop staan in de Winstranking tussen teams begin april (makkelijk op te zoeken via procyclingstats). In welke mate het doktertje er voor iets tussen zit? Ik weet het niet, hoe lang is hij er al dokter? Maar dit is dan natuurlijk waar jij en die andere specialisten zoals ah-ja erbij komen, dé autoriteiten op het vlak van dopingbestrijding!! Jammer dat jullie dit forum​ komen verzieken. Als er bewijzen of veroordelingen zijn, ok, maar met jullie insinuaties verziek je de boel voor wie hier komt om de koers te becommentariëren, aan de redactie om dit te verhinderen..

0
brecht_vdk 5 april 2017 om 19:44

miguelon = held

0
Janjanssen98765 5 april 2017 om 19:50

@miquelom

Een beetje triest om mensen die er een andere kijk op hebben gelijk als sfeerverziekers neer te zetten.

Als sky weer eens wordt aangepakt dan horen wij jou niet.

0
miguelon 5 april 2017 om 19:57

@janjanssenmetdenummers, welgemeende excuses van mij aan jou, dat is inderdaad net hetzelfde. Ik beloof je dat ik er een volgende keer ook op zal reageren als iemand iets durft te zeggen over Sky… Verwittig jij me als het zover is?
Het gaat jóu blijkbaar om personen/ploegen/nationaliteiten​… weet ik veel… Maar ik ben er voor je, roepen hee!!!

0
flashke 5 april 2017 om 20:12

edit redactie: ontopic svp

0
Martin van den Bosch 5 april 2017 om 20:14

Vanaf hier weer ontopic over de koers van vandaag
Off-topic kan besproken worden in
Topic der verdachte renners
Mening over wielercommentaar

0
markd 5 april 2017 om 20:40

Dit forum is uniek in de lage landen , waarvoor hartelijk dank. Laten we het dan ook proper houden aub. De la Cruz wint een ritje in de ronde van het Baskenland…

0
teunster 5 april 2017 om 20:40

Slecht commentaar over alleen maar verdachte renners vandaag!

0
robotour 5 april 2017 om 20:44

Slim gedaan en goed volgehouden van De La Cruz.

@redactie volgens mij ging eerst Cherel van AG2R met De La Cruz in het wiel, waarna De La Cruz er op een steil stukje alleen vandoor ging. Pas later poogde Vuillermoz weg te komen uit de groep, maar die werd gecounterd. Oomen en Barguil wisten waarschijnlijk niet hoever Matthews acher hen zat, want die voerden het tempo in de groep met hun acties aardig op.

0
Panter 5 april 2017 om 21:34

Wat een sprint van die mccarthy!! Bijna reed ie valverde in de nadar. Goed dat hij inhield anders was er denk ik weer zo een jalabert val in de maak!!

0
Ideefiks 5 april 2017 om 22:00

Het rijden van Sunweb vandaag was niet aan iedereen uit te leggen. Misschien ligt Bling niet zo goed in de ploeg ?
Ook Lotto Soudal reed zich vandaag goed in de picture. Maar liefst vijf man van de ploeg reden zich ongans om de vluchtgroep terug te halen. Nadat dat (bijna) gelukt was lieten hun kopmannen zich afzakken naar een geruststellende achterstand. Maar toch een man in de toptien !
Ook Fuglsang was bezig met zijn eigen slag in de Javazee. Voorafgaande aan de ronde leek hij toch een goede kandidaat voor een mooie klassering. Na de kansloze aanval van vandaag is dat over. Het was btoch overduidelijk dat dit peloton hem geen ruimte zou geven ?
Rare dag zo alles bijeen.

0
AZH 5 april 2017 om 22:17

Tripodboom: De Tier komt met een sprinter over de finish. Niks bijzonders aan.

0
kelderfan 5 april 2017 om 22:24

@AZH
Bedoel je Haimar Zubeldia.

0
LukasvdK 6 april 2017 om 01:28

De sfeer zoals in QS is nergens te vinden. Nog niet gesproken over de toppers die voor elkaar willen rijden, je moet het toch maar doen.

0
bertjefred 6 april 2017 om 07:39

Mooie overwinning van De La Cruz, die jongen zit er al jaren aan te komen. Geen verrassing dit dus. Gewoon leuk.

0
assen 6 april 2017 om 09:10

Met Yates en Alaphillipe op achterstand, en een verder relatief (!) mager deelnemersveld, zijn er voor TLJ en Sunweb top10 plaatsen of zelfs meer te behalen in het AK.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone