De la Cruz: “Dave Brailsford is de Steve Jobs van het wielrennen”

zondag 26 november 2017 om 11:13
De la Cruz: “Dave Brailsford is de Steve Jobs van het wielrennen”

Foto: ASO

David De la Cruz wil in 2018 in de kleuren van Sky een stap vooruit zetten. De 28-jarige Spanjaard beseft dat hij bij zijn nieuwe ploeg harder moet vechten voor zijn plek dan bij Quick-Step Floors. Maar als hij kansen krijgt, wil hij die pakken.

De la Cruz koos voor een nieuw avontuur omdat hij zich verder wil ontwikkelen. “Ik ben een klassementsrenner en de filosofie van Sky past meer bij mijn capaciteiten”, zegt hij tegen de Spaanse sportkrant Diario Sport. “Als ik een sprinter of klassieke renner was geweest, was ik nooit vertrokken bij Quick-Step Floors. Ik wil me verbeteren als renner.”

Mogelijk rijdt hij in juli de Tour de France in dienst van Chris Froome. “Als ik naar de Tour ga, is het logisch dat ik dan de renner ondersteun die al vier keer heeft gewonnen. Tegelijkertijd weet ik dat ik komend seizoen de ruimte ga krijgen en dan wil ik mijn kansen pakken. Sky weet namelijk hoe je moet omgaan met verschillende persoonlijkheden.”

Volgens de Spanjaard is Sky verder dan andere ploegen dankzij de wetenschappelijke benadering van de sport. “Deze ploeg staat dichter bij de mentaliteit van Formule 1- of MotoGP-teams dan de traditionele wielerploegen. Ze onderzoeken alles, van de tubes tot aan de truitjes.”

Steve Jobs
Manager Dave Brailsford omschrijft hij als de “Steve Jobs van het wielrennen”. “Hij is erg intelligent, hij blinkt uit in zijn leiderschap en de manier waarop hij communiceert. Hij heeft een aangeboren talent om zijn droom over te brengen en iedereen daarbij te betrekken. Daardoor geloof je dat de dingen die hij zegt, mogelijk zijn.”

“In 2010 zei hij dat hij met een Engelsman de Tour de France wilde winnen, met Bradley Wiggins, nota bene een baanwielrenner. Binnen zeven jaar won Brailsford vijf keer de belangrijkste koers in de wereld, maar zijn ambitie is niet afgenomen. Nu wil hij alle drie de Grote Rondes in één seizoen winnen, omdat dat nog nooit gepresteerd is.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

vevie 26 november 2017 om 11:17

Ben je opeens Dave’s pr-agent, David? Ik hoop voor jou dat je niet teleurgesteld afdruipt volgend jaar. Ik zie niet waar je zelf kansen zult krijgen. Misschien in rondjes van een week. De Giro is voor Thomas en de Tour en Vuelta voor Froome. Zonde dat je hebt getekend voor Sky, David.

0
Chrys 26 november 2017 om 11:23

Dave blinkt zeker uit in de manier waarop hij communiceert lol

0
WernerFranke 26 november 2017 om 11:26

In 2010 zeggen dat je de Tour wil winnen met een renner die in 2009 bij een andere ploeg 3e werd. Wat een onwaarschijnlijk gewaagde uitspraak.

0
schipperaar 26 november 2017 om 11:38

Had nog nooit van Steve Jobs gehoord waarschijnlijk, interview heeft een volledig Engels tintje en die ruimte kan ie ook wel vergeten tenzij ie een space shuttle voor zn verjaardag krijgt.

0
achtpuntzes 26 november 2017 om 11:44

what the fudge lol
'ze staan dichter bij formule1 en moto-gp dan bij t wielrennen….'. ah, dus toch motortjes in de fietsen.
zijn omschrijving van Brailsford is natuurlijk van de gekke met alle recentelijke schandaaltjes in het achterhoofd…
verder lijkt het me dat deze renner bijzonder laag in de rangorde der klassementsrenners komt te staan, en ik zie geen enkele kans voor hem om zelf voor een klassement te gaan.

0
IlPirata 26 november 2017 om 11:57

David wil ergens als kopman starten? Of is hij fulltime 'bruinwerker'.

0
FondriestTF3 26 november 2017 om 11:57

Mijn god.

0
Viking 26 november 2017 om 12:14

Als ik Brailsford met iemand zou moeten veegelijken is het eerder met Bruyneel. Als ploegleider ook met 2 renners de tour gewonnen gedurende een lange periode. Uiteindelijk hebben we geleerd waarom bij Armstrong. Wellicht horen we in de toekomst ook nog meer over Contador, buiten het al bekende zero-zero verhaal en dat geldt ook voor Brailsford met z’n pakketjes voor Wiggins. Froome’s prestaties vind ik net zo geloofwaardig als Armstrong, die heeft zich ook lang achter veel getest op doping kunnen verschuilen, dus ook hier zal de toekomst leren hoe we op Froome terug zullen kijken. Met doping is het ook dat de opsporing altijd achter zal lopen op de realiteit, maar uiteindelijk is het met terugwerkende kracht wel te vinden als men dat wil.

Het enige dat wel echt als credits aan Brailsford en het project Team Sky meegegeven moet worden, zij hebben het wielrennen wel echt op de kaart gezet in England. En van een land van baanwielrenners is het een echt volwaardig wielerland geworden de afgelopen jaren. De sport leeft er flink, zeker in tegenstelling tot een 10-15 jaar terug.

0
123poetertjes 26 november 2017 om 12:16

Brailsford heeft blijkbaar de intelligentie van iemand die al zes jaar dood is.

0
ikbenprocycling 26 november 2017 om 12:21

Die bruine neus heeft Cruz niet van een zonovergoten hoogtestage

0
UrbanSteel 26 november 2017 om 12:23
Quote:
Manager Dave Brailsford omschrijft hij als de “Steve Jobs van het wielrennen”. “Hij is erg intelligent, hij blinkt uit in zijn leiderschap en de manier waarop hij communiceert

David De la Cruz schijnt dus Steve Jobs helemaal niet te kennen, Jobs stond nu niet bepaald hoog aan geschreven met zijn communicatie vermogen. De heer Jobs eiste gewoon van zijn ondergeschikten ik wil dit en dat zo in elkaar , maakt niet uit hoe als het maar gebeurt zoals ik het wil zien. Verder zijn er verhalen ( ik weet niet of dat broodje aap verhalen zijn ) dat als je de pech had om samen met de heer Jobs een de lift te gebruiken je de vraag kon krijgen “wat doe je precies hier?” als het antwoord niet bevredigend was kon je je jas aantrekken.
Mogelijk doelt David De la Cruz hier met een uitspraak van Jobs “maakt niet uit hoe maar ik wil het” hoe het reilt en zeilt bij Sky , (Manager Dave Brailsford ) maakt niet uit hoe maar ik wil dat we winnen , verder hoef ik niks te weten.
Vul verder alles maar zelf in.

0
Chaba 26 november 2017 om 13:20

Los van zijn Steve Jobs reactie is hij zeer duidelijk wat het beste voor zijn ontwikkeling is. QS of Sky ligt vooral aan het type renner en gezien zijn kwaliteiten past hij daar beter. Goede keuze van hem. Nu Landa weg is zal hij in de meeste Spaanse koersen zijn kans wel krijgen.

0
leegloper 26 november 2017 om 14:31

Apple medewerkers moesten volgens mij ook Steve Jobs ophemelen.

0
Ivanoviclover 26 november 2017 om 14:41

Wat een ridicuul artikel. Getekend voor het geld want hij gaat zijn palmares echt niet verbeteren bij de Apple ploeg. Integendeel. Aparte kerels toch, die renners.

0
Romāns Vainšteins 26 november 2017 om 15:38

‘Als ik Brailsford met iemand zou moeten veegelijken is het eerder met Bruyneel’

Voila

0
Japsie 26 november 2017 om 16:06

“Nu wil hij alle drie de Grote Rondes in één seizoen winnen, omdat dat nog nooit gepresteerd is.”
Hoe dan?

0
Lennimator 26 november 2017 om 17:30

Is die gast al 28?

0
limburgia 26 november 2017 om 17:52

Brailsford doet het toch maar . de beste wielerploeg van de wereld samen
te stellen en dat met renners die vrijwel allemaal beter zijn geworden.
Sky is een hele goed in elkaar gestoken wielerploeg die ook nog eens
heel gedisciplineerd koerst .

0
Stenalic 26 november 2017 om 17:54

Niet bepaald een compliment volgens mij. Of Dave moet het leuk vinden om als narcistische autist te worden bestempeld. Verder een vrij groot BS-gehalte in dit artikel.

0
markd 26 november 2017 om 18:06

mooi zo ; Lefevere zou De la Cruz verliezen ( heeft met Mas een meer dan een volwaardig alternatief), Kittel , die paranoïd werd van Gavaria , vertrok en Lefevere wou Viviani al heel lang en dan ging de zee open : De la Cruz naar SKY en Viviani naar Quickstep. En nu is Brailsford de grote manager….

0
De Brigadier 26 november 2017 om 20:01

Gewemel voor de bühne.

0
rahimns 26 november 2017 om 20:51

@Limburgia daar zal het budget van 32 miljoen zeker aan meegedragen hebben ;)

0
Amsterdam2028 26 november 2017 om 23:13

Coaches winnen niet. Renners winnen.

0
Mwielerfan 27 november 2017 om 00:08

Allemaal beter bij sky? Kwiatkowski was zelf 11de in de tour wk en kon al goed tijdrijden. Kyrienka had al etappe in grote ronde. Landa al 3 in giro. Poels al 2de op angliru. Niet had ook al top10 in gt.
Thomas heeft altijd bij sky gereden dus die is inderdaad beter geworden bij hun. Anderen worden beter ingezet dan als ze zelf met mollema voor plek 7 zouden strijden. Maar om nou te zeggen dat ze zoveel beter zijn?

0
west 27 november 2017 om 16:25

Als je niet Froome of Thomas heet ga je bij sky nooit meer dan een goedbetaalde knecht worden in een grote ronde.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone