De la Cruz: “Dave Brailsford is de Steve Jobs van het wielrennen”

zondag 26 november 2017 om 11:13
De la Cruz: “Dave Brailsford is de Steve Jobs van het wielrennen”

Foto: ASO

David De la Cruz wil in 2018 in de kleuren van Sky een stap vooruit zetten. De 28-jarige Spanjaard beseft dat hij bij zijn nieuwe ploeg harder moet vechten voor zijn plek dan bij Quick-Step Floors. Maar als hij kansen krijgt, wil hij die pakken.

De la Cruz koos voor een nieuw avontuur omdat hij zich verder wil ontwikkelen. “Ik ben een klassementsrenner en de filosofie van Sky past meer bij mijn capaciteiten”, zegt hij tegen de Spaanse sportkrant Diario Sport. “Als ik een sprinter of klassieke renner was geweest, was ik nooit vertrokken bij Quick-Step Floors. Ik wil me verbeteren als renner.”

Mogelijk rijdt hij in juli de Tour de France in dienst van Chris Froome. “Als ik naar de Tour ga, is het logisch dat ik dan de renner ondersteun die al vier keer heeft gewonnen. Tegelijkertijd weet ik dat ik komend seizoen de ruimte ga krijgen en dan wil ik mijn kansen pakken. Sky weet namelijk hoe je moet omgaan met verschillende persoonlijkheden.”

Volgens de Spanjaard is Sky verder dan andere ploegen dankzij de wetenschappelijke benadering van de sport. “Deze ploeg staat dichter bij de mentaliteit van Formule 1- of MotoGP-teams dan de traditionele wielerploegen. Ze onderzoeken alles, van de tubes tot aan de truitjes.”

Steve Jobs
Manager Dave Brailsford omschrijft hij als de “Steve Jobs van het wielrennen”. “Hij is erg intelligent, hij blinkt uit in zijn leiderschap en de manier waarop hij communiceert. Hij heeft een aangeboren talent om zijn droom over te brengen en iedereen daarbij te betrekken. Daardoor geloof je dat de dingen die hij zegt, mogelijk zijn.”

“In 2010 zei hij dat hij met een Engelsman de Tour de France wilde winnen, met Bradley Wiggins, nota bene een baanwielrenner. Binnen zeven jaar won Brailsford vijf keer de belangrijkste koers in de wereld, maar zijn ambitie is niet afgenomen. Nu wil hij alle drie de Grote Rondes in één seizoen winnen, omdat dat nog nooit gepresteerd is.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

winningmood 29 november 2017 om 09:39

Brailsford die zwijgt en aanblijft na dubieuze pakje kan daarna toch nooit meer de transparante, oprechte, goed communicerende teammanager zijn.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone