De Ketele en De Pauw eerste leiders Zesdaagse van Gent

De Ketele en De Pauw eerste leiders Zesdaagse van Gent

foto: Marcel Koch (archief)

woensdag 15 november 2017 om 08:57

Na de eerste avond van de Zesdaagse van Gent staan topfavorieten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw aan de leiding. Het Belgische duo verzamelde 77 punten. Wereldkampioenen Ploegkoers Morgan Kneisky en Benjamin Thomas volgen op elf punten als tweede. Yoeri Havik en Wim Stroetinga staan derde met 54 punten.

Pikstart voor De Ketele-De Pauw
Al tijdens het eerste onderdeel van de avond schoten de Belgen met scherp. Tijdens de Puntenkoers gingen De Ketele en De Pauw direct met de zege aan de haal. Later op de avond wist het duo ook de Ploegafvalling en de Baanronde-tijdrit te winnen. Daardoor gingen de Belgen als leiders de eerste Ploegkoers in, maar die moesten zij laten aan Havik en Stroetinga.  Zij pakten bovendien een ronde.

Koplopers verstevigen positie
Ook de eerste Derny-reeks viel ten prooi aan De Ketele en De Pauw. Elia Viviani en Michele Scartezzini pakten de tweede reeks. Jonas Rickaert – die een koppel vormt met Roy Pieters – won de Supersprint en de Scratch, waarna De Ketele en De Pauw ook nog zegevierden op de 500 meter tijdrit. Tijdens de afsluitende Ploegkoers maakten wereldkampioenen Kneisky en Thomas hun status waar. Zij pakten daar de winst en zetten de rest van het veld op een ronde of meer.

flag-be Zesdaagse van Gent 2017 – Tussenstand na dag 1
1. flag-be / flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw – 77 punten
2. flag-fr / flag-fr Morgen Kneisky/Benjamin Thomas – 66 punten
3. flag-nl / flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga – 54 punten
4. flag-be / flag-be Lyndsay De Vylder/Robbe Ghys – 48 punten
5. flag-it / flag-it Michele Scartezzini/Elia Viviani – 37 punten + 1 ronde
Volledige tussenstand

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone