De Ketele en De Pauw blijven leiden in Zesdaagse Rotterdam

zaterdag 6 januari 2018 om 00:51
De Ketele en De Pauw blijven leiden in Zesdaagse Rotterdam

Foto: Marcel Koch

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw lieten op de tweede dag van de 36e Wooning Zesdaagse van Rotterdam opnieuw geen steken vallen, integendeel. De Belgische koplopers smeerden namelijk hun naaste belagers Niki Terpstra en Dylan van Baarle wederom een ronde aan hun koersbroek en bouwden hun voorsprong ietsje uit. Hun concurrenten zijn gewaarschuwd en gaan ongetwijfeld de aanval kiezen.
Dat het met de gretigheid van Belgische koplopers goed zit, bleek wel tijdens de baanronde. Toen De Pauw zich in het wiel van zijn ploegmakker en landgenoot klaarmaakte voor een snelle tijd, jutte De Ketele met beide armen het publiek flink op. De toeschouwers, die in groten getale hun weg hadden gevonden naar de Ahoy Arena, antwoordden maar wat graag met applaus en gejuich voor het sterke duo. Daarna werd De Pauw als een pijl uit een boog gelanceerd naar opnieuw een snelle tijd.

Koppelkoers
Eerder op de avond wonnen de Belgen de koppelkoers, waarin ze op de eerste dag ook al hun slag sloegen. Ze kozen vroeg de aanval en pakten een bonusronde, maar zagen Terpstra en Van Baarle hetzelfde doen. Tot groot genoegen van het publiek zochten De Ketele en De Pauw bij het ingaan van het laatste half uur opnieuw het offensief.

De Ketele maakte zich zo klein mogelijk op zijn vederlichte tweewieler om een nóg hogere snelheid te ontwikkelen. Na een krachtige handaflossing was het de beurt aan De Pauw om op zoek te gaan naar de achterkant van het peloton. Ondanks het hoge tempo waarmee werd gejaagd op het koppel, waren enkele minuten later de aansluiting en een nieuwe bonusronde een feit – en schalde de bekende scheepstoeter opnieuw door Ahoy.

In de slotfase probeerden Terpstra en Van Baarle tot twee keer toe opnieuw de bonusronde van hun rivalen te neutraliseren. In zijn bekende stijl demarreerde Terpstra. Onder luid gejuich slingerde de hardrijder zijn teammaat in de baan, maar ze kregen de bonusronde niet cadeau. Van Baarle schudde zijn hoofd: nee, het was deze keer niet aan hen besteed.

Daardoor beginnen de Belgen vandaag aan de derde dag met twee ronden voorsprong op de twee Nederlanders. Drie koppels volgen op drie ronden en daarmee is de koers nog allerminst beslist. Behalve Terpstra en Van Baarle hebben bijvoorbeeld ook Yoeri Havik en Wim Stroetinga volop zicht op de leiding. Hun sterke prestaties in de korte koppelkoers, op de baanronde en achter de derny bieden perspectief.

flag-nl Zesdaagse van Rotterdam 2018 – Tussenstand na dag 2
1. flag-be/flag-be Kenny De Ketele/Moreno De Pauw – 84 punten
2. flag-nl/flag-nl Niki Terpstra/Dylan van Baarle – 58 punten en 2 ronden
3. flag-nl/flag-nl Yoeri Havik/Wim Stroetinga – 52 punten en 3 ronden
4. flag-dk/flag-dk Marc Hester/Jesper Mørkøv – 44 punten en 3 ronden
5. flag-es/flag-es Albert Torres/Sebastian Mora – 44 punten en 3 ronden
6. flag-de/flag-de Roger Kluge/Christian Grasmann – 58 punten en 4 ronden
7. flag-pl/flag-pl Daniel Staniszewski/Wojciech Pszczolarski – 67 punten en 5 ronden
8. flag-nl/flag-nl Roy Pieters/Melvin van Zijl – 38 punten en 5 ronden
9. flag-nl/flag-nl Jesper Asselman/Pim Ligthart – 37 punten en 5 ronden
10. flag-fr/flag-fr Morgan Kneisky/Benjamin Thomas – 33 punten en 5 ronden
11. flag-nl/flag-nl André Looij/Nick Stöpler – 12 punten en 5 ronden
12. flag-nl/flag-nl Dion Beukeboom/Jan-Willem van Schip – 33 punten en 6 ronden
13. flag-nl/flag-nl Raymond Kreder/Ramon Sinkeldam – 10 punten en 6 ronden

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mwielerfan 6 januari 2018 om 01:32

Het verslag doet alsof er nog 3 rondes ingelopen gaan worden. Maar iedereen staat rondes achter en ook nog eens qua punten. De Belgen gaan hier gewoon winnen

0
Mark 6 januari 2018 om 01:43

Ik had de twee niet zo sterk verwacht op dag 1, echt een niveau beter dan de rest, vorig jaar was een stuk spannender. Of ze moeten een terugval krijgen.

0
Mark 6 januari 2018 om 01:52

Goed dat de Polen wat opgeschoven zijn waren sterk bezig op dag 1, maar door pech en communicatie problemen met de gangmaker in de derny race kregen ze een slechter resultaat dan eigenlijk verdient.

0
Max01 6 januari 2018 om 09:38

Mwielerfan het duurt zes dagen he. Ok de Belgen zijn supersterk maar hebben absoluut nog niet gewonnen!

0
Gladiool 6 januari 2018 om 09:56

Ze hebben inderdaad vaker voorgestaan halverwege, maar nog nooit gewonnen ;-).

0
williams 6 januari 2018 om 09:59

De Ketele en De Pauw zijn wel baanwielrenners die al maanden aan het trainen zijn hiervoor, Terpstra en Van Baarle zijn wegcoureurs die net begonnen zijn. Moest je een Terpstra in maart een 6-daagse laten rijden komt de rest er niet aan te pas…

0
WernerFranke 6 januari 2018 om 12:05

Geen idee met welke intenties ze hier zijn, maar dit is wel een beetje zielig voor Kreder en Sinkeldam.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone