De Jongh: “Lijkt mij onwaarschijnlijk dat Brailsford kan blijven bij Sky”

zondag 5 maart 2017 om 12:42
De Jongh: “Lijkt mij onwaarschijnlijk dat Brailsford kan blijven bij Sky”

foto: Sirotti (archief)

Steven de Jongh vindt dat Dave Brailsford zijn verantwoordelijkheid als baas van de Sky-ploeg moet nemen. “In zijn positie lijkt het mij onwaarschijnlijk dat hij kan blijven, kijkend naar alle dingen die zijn gebeurd”, zegt de ploegleider van Trek-Segafredo tegen Cyclingnews.

Daarmee zegt De Jongh niet dat hij Brailsford beschuldigt van enig vergrijp. Wel reageert hij op de verhalen rondom de mysterieuze pakketjes met triamcinolon. “Als je geen uitleg kan geven voor dit en de waarheid een paar keer verdraait… Uiteindelijk is hij verantwoordelijk”, stelt De Jongh.

“Als je duidelijk wilt zijn over wat er gebeurt in je team en je wilt transparantie, dan moet je dat eerst doen. Zo niet, dan heb je gefaald. Ze zijn niet transparant”, aldus de oud-renner, die in 2011 en 2012 nog ploegleider was bij Sky. De Britse ploeg wilde toentertijd een verklaring van de werknemers dat zij geen dopingverleden hebben. De Jongh wilde dat niet ondertekenen en bekende epo te hebben gebruik tijdens zijn loopbaan.

De Sunday Times meldt vandaag dat Freeman in 2011 testosteronpleisters bezorgd kreeg. Omdat het om een administratieve fout zou gaan, werd teambaas Brailsford destijds niet ingelicht. Eerder deze week werd al bekend dat Freeman in 2011 een grote hoeveelheid van het de krachtige prestatiebevorderende corticosteroïde Triamcinoline bestelde.

[poll id=”447″]

Dit artikel delen:

20 Reacties

flyellus42 5 maart 2017 om 12:47

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

achtpuntzes 5 maart 2017 om 12:49

helemaal mee eens. het zou een belediging van de wielersport zijn als de hoofdverantwoordelijke van het gelieg, gedraai en gestuntel bij SKY gewoon zou aanblijven.

Arry1337 5 maart 2017 om 12:51

Onzin, dan kun jij ofwel niet lezen, of begrijp je het verschil tussen de functie van de Jongh en Brailsford niet

krypton 5 maart 2017 om 12:58

Eentje in de categorie frustratie en wraakgevoelens… Zielig.

Vastaranta 5 maart 2017 om 13:02

Een pion van het schaakbord stoten is in mijn ogen niet de meesterzet tot de overwinning op doping in de sport. De wedstrijd dient gewonnen te worden door daders om te stoten en niet meer mee laten doen aan het spel. Dus als Brailsford bewezen fout was dan verwijderen. Dus als hij aangeklaagd kan worden, dan doen. De hoogste leiding van Sky zou wel consequenties moeten verbinden aan het niet transparant zijn. Dit omdat het intern erg belangrijk is dus dan moeten ze daar ook consequent in moeten zijn.

vlek 5 maart 2017 om 13:05

Zielig? Misschien wel, maar desondanks heeft hij natuurlijk 100% gelijk dat de positie van Brailsford onhoudbaar is geworden. Alles waar hij bij de start voor wenste te staan is tenslotte waardeloos gebleken.

IlPirata 5 maart 2017 om 13:06

Moest Steven niet weg bij SKY omdat hij in het verleden de dopingregels heeft overtreden.
Dacht het wel, dus dan heeft Brailsford boter op zijn hoofd.

ProfrondeZevenbergen 5 maart 2017 om 13:22

@redactie
Kan bij de poll (in het algemeen) ook “geen mening” toegevoegd worden?
Daarmee kan dan worden aangegeven dat het je niet interesseert.

Pantani77 5 maart 2017 om 13:23

@krypton: als steven met Alberto de tour wint Kun je pas van wraak spreken.

mark vv 5 maart 2017 om 13:44

Is de jongh wel te vertouwen dan? Hij heeft weinig recht van spreken.

alsjewint 5 maart 2017 om 13:46

@flyellus42

Daar zou je inderdaad zo over kunnen denken, maar als je wat verder doordenkt zijn er wel wat verschillen. Ik kan me allereerst ook wel vinden in de stelling van @arry1337. De Jongh was nooit de baas van een ploeg met de eindverantwoording en volgens mij heeft de Jongh niet steeds geroepen hoe schoon hij wel was als coureur. Hij heeft zijn misstappen bekend en dat vind ik dan al anders dan het gedraai en gekonkel van Brailsford. Het lijkt er nu op dat ze juist doordat ze zich zo sterk maakten voor transparantie, ze nu extra onder het vergrootglas liggen door deze affaire. Dan kun je als je het belang van het team voorop stelt beter echt open zijn en als baas je functie neerleggen, zoals dat in de politiek ook gebeurt als er een vertrouwenscrisis ontstaat.

argon18 5 maart 2017 om 14:05

de Jong is wel eerlijk geweest om te bekennen dat hij doping heeft gebruikt, maar dat staat in mijn optiek los van wraak gevoelens ten opzichte van de zielige vertoning van de huidige Sky ploeg, die ploeg is een zweer aan het worden
met de bezem door de ploeg
weer een degradering voor de wielersport

john 5 maart 2017 om 14:08

Als De Jongh een vent Was/is dan kwam hij naar buiten met wat die gasten allemaal gebruiken om de boel te besodemieteren bij dat hypocriet klubje uit Engeland

Koel 5 maart 2017 om 14:12

Wielrenners vergeten niets, een keer krijg je het met rente terug, prima!

kittelkolb 5 maart 2017 om 15:26

De Jongh komt hier niet echt lekker over, probeert enkel zijn gram te halen. Hij heeft natuurlijk wel gelijk, maar of het verstandig is hier je mening over te geven..

leegloper 5 maart 2017 om 15:31

Misschien hopen ze op gedonder bij Sky in de aanloop naar de (laatste?) Tour van Contador?

Toppie 5 maart 2017 om 15:34

Ploegleiders moeten van buiten de wielersport in stappen, alle wielrenners zijn verguist, E en T Dekker, Boogerd, Bettini, maar ook grote Zoetemelk en Eddy.

roaster 5 maart 2017 om 15:48

Ik begrijp oprecht niet waarom de Jongh juist over Brailsford in deze situatie zijn mening niet mag geven? Krypton, Kittkolb, John, Markvv en Flyellus42, onbegrijpelijke reacties.

Plaggie 5 maart 2017 om 20:04

En het is hem gevraagd…heeft het niet zelf de wereld ingeslingerd om iemand een hak te zetten.

raleigh 5 maart 2017 om 20:25

@roaster: helemaal mee eens, waarschijnlijk volgelingen van de omerta.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair