De Jongh: “Hier is het laatste woord nog niet over gesproken”
woensdag 9 mei 2012 om 10:35

De Jongh: “Hier is het laatste woord nog niet over gesproken”

Roberto Ferrari zelf mag zich dan van geen kwaad bewust zijn over zijn wilde sprint in de derde Giro-rit, Team Sky van het voornaamste slachtoffer Mark Cavendish denkt daar anders over. Ploegleider Steven de Jongh is het met zijn kopman eens dat een terugzetting in de daguitslag en geldboete niet genoeg straf is voor de kamikaze-Italiaan.

“We hebben contact gehad met de jury”, vertelt hij in De Telegraaf. “Ook hebben we gehoord dat andere ploegen hebben geklaagd. De manier waarop Ferrari van zijn lijn afweek, was absurd. Als het aan ons lag, was hij uit koers genomen. Hier is in ieder geval het laatste woord nog niet over gesproken.”

Excuses
Ondertussen heeft Androni Giocattoli haar renner verordend om Cavendish publiekelijk excuses te maken. “Nadat hij over de nerveuze spanning van de koers heen is, heeft Roberto Ferrari verklaard dat hij zich publiekelijk wil excuseren bij Mark Cavendish en de andere renners die betrokken waren bij de val in etappe drie”, verklaart de ploeg in een persbericht. Dit zal waarschijnlijk aan de start van de vierde rit vandaag in het zicht van de camera’s moeten gebeuren.

RIDE Magazine