De Jongh: “Contador deed het boven verwachting”

De Jongh: “Contador deed het boven verwachting”

foto: Sirotti

zondag 28 augustus 2016 om 09:20

Met een linkerbeen dat dusdanig ingepakt was dat het iets weg had van Marvel-icoon Ironman, sleepte Alberto Contador zich naar de top van La Camperona. Dat deed de 33-jarige Spanjaard naar behoren, tot tevredenheid van diens ploegleider Steven de Jongh.

‘Belooft wat voor de komende weken’
De kopman van Tinkoff zou uiteindelijk als twaalfde boven komen, als tweede klassementsrenner op 25 seconden op Nairo Quintana. “Geweldig hoe hij de beklimming heeft aangepakt”, vertelt De Jongh aan De Telegraaf. “Waar hij gewend is zich heel temperamentvol op dit soort klussen te storten, ging hij nu met volledige controle omhoog. Ondanks de vele kneuzingen en de ontvelde plekken op zijn lichaam is het boven verwachting verlopen. Dat belooft gelukkig weer wat meer voor de komende weken.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Bizziecle 28 augustus 2016 om 09:48

Maar hopen dat hij de strijd nog aan kan gaan, anders zie ik niemand Quintana bedreigen

Pinto 28 augustus 2016 om 10:15

Als Contador goed hersteld zal hij in de 3 week top zijn en kan voor eindwinst strijden.

clarylucky 28 augustus 2016 om 10:28

Hij heeft geen helpers om hem te helpen in één of ander offensief dus ik zie hem de vuelta niet meer winnen

maklukzat 28 augustus 2016 om 10:33

Zal waarschijnlijk tussen Quintana , Froome en Contador gaan deze Vuelta. Ik geef hem nog een goede kans.

denistel 28 augustus 2016 om 10:36

Konig als outsider denk ik

Sephiroth 28 augustus 2016 om 10:39

ik hoop dat Contador alleen maar beter word. Die vent brengt tenminste leven in de brouwerij. En Clarylucky: hij heeft niet veel helpers nodig voor stunts. Kwestie van een van zijn companen vooruit sturen (Paulinho, gogl, hernandez of trofimov) en daar zijn karretje aanhaken.

Kan je adviseren om de giro etappe #16 van vorig jaar eens terug te kijken.

Johnny7 28 augustus 2016 om 10:45

Quintana en Froome hebben ook niet veel helpers. Rojas en Fernandez doen leuk werk aan het begin van een niet al te steile slotklim maar zijn daarna ook weg. Op dat moment heeft Contador ook nog vaak 1 of 2 mannen bij zich.
Froome koerst zoals het hoort, zelfde verhaal als bovenstaande mannen. Alleen Konig kan hem een klein beetje bijbenen en die knecht niet maar klampt meer aan voor zijn eigen klassment.

Grintametbrinta 28 augustus 2016 om 10:59

Zie dat mensen chaves al helemaal afschrijven maar dat zou ik nog niet doen. Froome en quintana kunnen nig steeds minder worden. Denk wel dat bertje nu weer favoriet is

Romāns Vainšteins 28 augustus 2016 om 11:04

Gisteren was een redelijk A-typische klim, vandaag zal wat meer helderheid brengen. De hele top 10 staat nog binnen schootsafstand en de opmerking dat Quintana en Froome ‘ook niet veel helpers’ hebben vind ik vrij eigenaardig. Met name Contador moet het alleen doen. Wat me wel opvalt is dat SKY een beetje loszanderig rijdt waar Movistar het heel nauwkeurig probeert te doen ditmaal.

pedro 28 augustus 2016 om 12:38

@Johnny7 Volgens mij volg je t niet helemaal. Op die steile klim in de 3e etappe zat Movistar nog met 4 man(en kon alleen Chavez nog volgen) en reed Hernandez bij iedereen weg, en Moreno staat ook 8e in het AK. Froome heeft König en Kennaugh en Contador heeft geen helper van dat niveau hoor

Cyclingbruh 28 augustus 2016 om 15:17

@pedro

Trofimov.

Headlines

Materiaalzone