De Jong na zware val in Hoogerheide: “Ga starten op het WK”

De Jong na zware val in Hoogerheide: “Ga starten op het WK”

Foto: Marcel Koch

zondag 22 januari 2017 om 15:45

Thalita de Jong heeft na een zware val in de Wereldbeker-cross van Hoogerheide een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. De wereldkampioene had zichtbaar pijn, maar in het ziekenhuis werden geen breuken vastgesteld. “Ik ga starten op het WK”, zegt ze tegen BN/De Stem.

Somber
Ondanks de eerste diagnose, is De Jong niet gerust. “Ik merkte direct dat ik niet meer op mijn rechterbeen kon staan. Ik moest me aan het hek omhoogtrekken. Maar omdat ik mijn knie nog altijd niet gaan buigen of strekken, ga ik eind van de middag terug naar het ziekenhuis om daar foto’s van de knie te laten maken”, laat de huidige wereldkampioene weten.

“Natuurlijk ben ik bang”, gaat De Jong verder. “Iedere beweging doet pijn. Gisteren heb ik in België (ze won de Kasteelcross, red.) laten zien dat ik goed in orde ben. Vandaag had ik hier in mijn thuiswedstrijd iets willen zien aan mijn fans en dan val ik. Dit is een enorme domper. In het ziekenhuis dacht men aan gekneusde spieren rond de knie. Ik geef het nog niet op. Ik ga starten in Luxemburg. Al is het op een been.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Thijs E 22 januari 2017 om 15:47

De spirit is er, een weekje rust zal ook goed doen.

sooike 22 januari 2017 om 22:27

Ze viel voor mijn neus vanmiddag. En haar eerste reacties verraadden niet veel goeds. Als het maar geen grootspraak is dat ze volgende week aan de start staat.

Doomsday 23 januari 2017 om 07:56

Als je gisteren de koers zag dan is ze de enige die wellicht Vos kan stoppen..

Headlines

Materiaalzone

Populair