De Gendt herstelt goed na aanrijding: “Hoop Parijs-Nice te halen”

maandag 22 februari 2016 om 19:00
De Gendt herstelt goed na aanrijding: “Hoop Parijs-Nice te halen”

De Gendt in de bergtrui in Parijs-Nice 2015, Foto: Sirotti

Drie dagen nadat hij samen met Gert Dockx door een auto werd aangereden, heeft Thomas De Gendt zijn blik alweer volledig naar voren gericht. “Vanaf morgen mag ik weer op de fiets kruipen voor een lichte training, woensdag zal ik me aan een langere training wagen”, vertelt de renner van Lotto Soudal aan Sporza. “Als ik die twee testen goed doorsta, zal ik normaal gesproken starten in Parijs-Nice.”

Na het ongeluk in het Spaanse Calpe werd De Gendt naar het ziekenhuis gebracht, waar de schade al met al bleek mee te vallen. “Ik heb enkel nog wat pijn aan mijn (gebroken, red) ringvinger en rug. Vandaag ben ik op controle geweest bij de ploegarts en alle symptomen van een hersenschudding zijn weg.”

De Gendt boekte in het verleden twee ritzeges in Parijs-Nice (2011 en 2012) en won er vorig jaar nog het bergklassement. Niet verwonderlijk dus dat hij op 6 maart dolgraag aan de start wil staan. “Als ik de Tour vorig jaar kon uitrijden met een gebroken rib, dan lukt rijden met een gebarsten vinger me ook.” Al heeft hij dat niet helemaal zelf in de hand. “De ploegarts heeft het laatste woord.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Peter94 22 februari 2016 om 22:15

“Al heeft hij dat niet helemaal zelf in de hand.” Goede woordgrap!

Headlines

Materiaalzone

Populair