De Gendt doet een ‘De Gendt-je’ in Romandië, Roglič blijft leider

De Gendt doet een ‘De Gendt-je’ in Romandië, Roglič blijft leider

foto: Sirotti

donderdag 26 april 2018 om 17:15

Thomas De Gendt heeft de tweede rit in de Tour de Romandie 2018 op zijn palmares bijgeschreven. De 31-jarige Belg van Lotto Soudal maakte deel uit van de vroege vlucht en ging er in het laatste wedstrijduur alleen vandoor; zijn handelsmerk. Sonny Colbrelli won twee minuten later het sprintje van de achtervolgende groep, voor Samuel Dumoulin. Primož Roglič blijft leider.

Vijf min één maakt vier
Na amper vier kilometer koers was de vlucht van de dag vertrokken. Lotto Soudal was daarin wat van plan, want met De Gendt en Victor Campenaerts had de Belgische formatie twee kleppers mee in de ontsnapping van de dag. Het tweetal kreeg bijval van Nathan Brown (EF Education First-Drapac), Matteo Fabbro (Katusha-Alpecin) en Andriy Grivko (Astana). Al snel reden de vijf een mooie voorsprong bijeen, maar moesten ze al na dertig kilometer koers een tegenslag verwerken. Het Italiaanse klimtalent Fabbro kreeg te maken met materiaalpech en zou niet meer terugkeren vooraan.

Peloton laat begaan
De voorsprong van de vier liep op tot een kleine zeven en een halve minuut. In het peloton wilden de grote ploegen niet werken. Bahrain Merida en LottoNL-Jumbo zetten op een gegeven moment een aantal mannen op kop, maar de bonus van de vier bleef groot. Grivko moest voorin na dik honderd kilometer koers ook de rol lossen. Campenaerts reed vervolgens zijn kastje leeg voor zijn ploeggenoot. Op iets minder dan dertig kilometer voor de meet, zat zijn job erop. Niet veel later besloot De Gendt ook Brown overboord te kieperen, waarna hij een solo van 25 kilometer uit zijn benen schudde.

Dit artikel delen:

81 Reacties

S.t.B 26 april 2018 om 23:06

@Verstand op nul.. En ook dat kun je weer als gave bestempelen.. Duels weten te vermijden en toch winnen. Maar ik geef je gelijk… 3 uur lang kijken naar camerabeelden die eindeloos switchen van vroege vluchter naar afwachtend,nerveus en tenslotte een jagend peloton is vaak inherent aan de wielersport, maar ook godsgloeiend saai.. Ben ook meer van de duels.. Denk trouwens wel dat Gesink voor de ritten gaat waar duels onmogelijk te vermijden zijn.

VDB44 27 april 2018 om 01:47

Nogmaals, stop met die zever van duels, kruip zelf op een fiets en laat eens 130 man achter u rijden, dan spreek je wel anders. Dit is pas een echt duel, één man tegen de rest (waar waren trouwens de andere renners van de kopgroep? hij houdt als enige 2 minuten over), dit is pure klasse zijn manier van rijden.

Col du Bramont 27 april 2018 om 05:38

Sommige leden/schrijvers hier, hebben zo lijkt het zelf nog nooit een licentie gehad cq. wedstrijden gereden, waarschijnlijk zelfs nog nooit lange tochten in de bergen gereden, laat staan dat ze begrijpen waar het in de koers om gaat, d.i. winnen, als eerste over de streep komen.

Wat de Gendt liet zien was hoge school wielrennen. Hij won, wielrennen gaat om winnen.

S.t.B 27 april 2018 om 10:01

Word nu toch wel een beetje moe van altijd weer die ‘Doe het zelf maar eens’ reacties.. Echt een totaal non-argument.. Als ik een mening heb over Trump, heb ik dan pas recht van spreken als ik ook President van de VS ben geweest? Afwijkende meningen terechtwijzen, ergo.. Jouw mening als de enige ware presenteren omdat je in het weekend ook nog wel eens wat kilometers koerst is een makkelijke en tamelijk arrogante dooddoener..

djerkson 27 april 2018 om 12:20

Igv president worden is de kans nagenoeg onbestaande, maar de kans op fietsen is bijzonder groot voor iedereen lijkt me.

Romāns Vainšteins 27 april 2018 om 13:40

S.t.B heeft gelijk met zijn laatste punt, het is hier een discussieforum en geen strava.

Headlines

Materiaalzone

Populair