De Bod, Costa, Gorka Izagirre, Direct Energie

De Bod, Costa, Gorka Izagirre, Direct Energie
dinsdag 3 april 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over belofte Stefan de Bod, de materiaalpech van Rui Costa en de selectie van Direct Energie voor Parijs-Roubaix.

Stefan de Bod wint Grand Premio Palio del Recioto

De 57e editie van de Gran Premio Palio del Recioto is een prooi geworden voor Stefan de Bod. Hij klopte de Sloveen Tadej Pogacar (Ljubljana Gusto Xaurum) en Andrea Bagioli (Colpack). Voor de 21-jarige Zuid-Afrikaan – uitkomend voor de opleidingsploeg van Dimension Data – is het zijn derde zege van het seizoen. Eerder kroonde hij zich al tot nationaal beloftekampioen tegen de klok, en won hij de U23-versie van Strade Bianche.

De Gran Premio Palio del Recioto is een Italiaanse beloftenkoers die wordt verreden in de regio Verona. De afgelopen jaren heeft de organisatie enkele renners als winnaar mogen huldigen, die tegenwoordig het mooie weer maken bij de profs. Hierbij moet gedacht worden aan Gianluca Brambilla (2008), Caleb Ewan (2013), Gianni Moscon (2015) en Ruben Guerreiro (2016). Vorig jaar ging Neilson Powless, nu actief voor LottoNL-Jumbo, er met de winst vandoor.


Fietswissel nekt klassementsambities Costa in Baskenland

Rui Costa mag een kruis maken over een goede eindklassering in de Ronde van het Baskenland. De Portugees stond voor aanvang van de tweede etappe op een 23e plaats in het klassement, op 1.22 van leider Alaphilippe. Door een fietswissel net voor de laatste klim van de dag, de San Pelalo, verloor de oud-wereldkampioen echter teveel tijd.

Op Twitter uit de UAE-Emirates-kopman zijn frustratie. “Een schakelprobleem zorgde ervoor dat ik van fiets moest wisselen één kilometer voor de laatste klim. Ik verloor daar belangrijke tijd. Het was onmogelijk om nog te herstellen. Verdomme!”


Gorka Izagirre: “Alaphilippe steekt er momenteel bovenuit”

Gorka Izagirre presteert momenteel uitstekend in ‘zijn’ Ronde van het Baskenland. De coureur van Bahrain Merida eindigde in de tweede etappe naar Bermeo in het spoor van Julian Alaphilippe en Primož Roglič. In het klassement bezet hij eveneens de derde plaats, op 39 seconden van de Fransman.

Na afloop van de rit gaf de Bask tegenover AS echter aan niet met de beste gevoelens rond te rijden. “Ik ben blij met het resultaat, maar de waarheid is dat ik me niet echt goed voel. Ik had nooit verwacht zo goed te staan in het klassement.”

Met nog enkele zware heuvelritten en een individuele tijdrit voor de boeg, mag de oudste van de gebroeders Izagirre naar boven kijken. Toch ziet hij Alaphilippe als sterkste renner in koers. “Hij steekt er op dit moment bovenuit. Hij is zowel de sterkste als de snelste renner”, is hij duidelijk.


Chavanel voert volledig Frans Direct Energie aan in Parijs-Roubaix

Het Franse Direct Energie heeft zijn selectie voor Parijs-Roubaix – die komende zondag op het programma staat – bekendgemaakt. De ProContinentale formatie zal onder meer aan de start verschijnen met Sylvain Chavanel, die voor de elfde maal zal deelnemen aan De Hel van het Noorden. Hij wist in 2009 als achtste de wielerbaan van Roubaix op te draaien.

De 38-jarige allrounder zal het kopmanschap op zijn minst moeten delen met Damien Gaudin, die in 2013 als vijfde wist te eindigen. Zij zullen worden bijgestaan door Adrien Petit, Alexandre Pichot, Romain Cardis, Simon Sellier en  Yohann Gène.

Selectie flag-fr Direct Energie voor flag-fr Parijs-Roubaix 
flag-fr Romain Cardis
flag-fr Sylvain Chavanel
flag-fr Damien Gaudin
flag-fr Yohann Gène
flag-fr Adrien Petit
flag-fr Alexander Pichot
flag-fr Simon Sellier

Dit artikel delen:

10 Reacties

freire93 3 april 2018 om 20:25

Petit, is anders ook wel goed in Roubaix.

wielerfan95 3 april 2018 om 20:31

Ik verwacht vooral veel van Gaudin, echt een Roubaix-rijder en weer goed in vorm. Kan een Haymannetje doen, als de kopgroep weet te overleven.

Raafje 3 april 2018 om 20:33

Ik vind Alaphilippe niet perse de sterkste renner in Baskenland, maar wel de snelste. Roglic vind minstens net zo sterk en met de tijdrit zie ik Roglic nog wel de leiding overnemen.

jorryt 3 april 2018 om 21:24

Alaphilippe is de snelste sprinter maar Roglic zit er vlak achter en die klimt minstens net zo goed en met zijn tijdrit kan hij heel goed gaan winnen.

wiebipedia 3 april 2018 om 22:55

Ik mag toch aannemen dat ze bij direct energie voor Gaudin en Petit rijden, niet voor Chavanel

LutsenkoFan 4 april 2018 om 00:43

Gaudin is erg wisselvallig.. Ene dag kan hij bijna iedereen aan en de andere dag komt hij geen drempel over.

miguelon 4 april 2018 om 01:56

Ik mag hopen dat Julian het haalt van de vleesgeworden saaiglic. Al vrees ik dat saaiglic het haalt zoals het een echte saaiglic betaamt, mits een saaie saaiglic-tijdrit… Geeeeuuuuuwww

Sebas 4 april 2018 om 08:08

Leuk voor De Bod. Dacht dat hij een beetje stil stond in zijn ontwikkeling, maar niets lijkt minder waar. Mooie overwinning en hopelijk op naar de profs.

Natte spons 4 april 2018 om 09:44

@miquelon: Tot nu toe heeft jouw Julian vooral erg geprofiteerd van Roglic en is de steil van de Sloween verre van saai te noemen. Valt aan als hij kan, hij heeft in de eerste 2 etappes alleen de pech dat er iemand net zo sterk klimt als hij, met een beter sprintje (ook saai?). Hopenlijk heeft hij geen pech op het vlak waar hij beter is dan zijn concurrent, namelijk in de tijdrit en wint hij het klassement.

sstijnntje 4 april 2018 om 10:12

Ja tijdrijden is saai en juist niet de puurste vorm van wielrennen… ga balsporten kijken miguelon.

Headlines

Materiaalzone

Populair