De Backer: “De Ronde van Frankrijk blijft een droom”

donderdag 5 juni 2014 om 14:20

Bert de Backer hoopt dit seizoen zijn debuut te mogen maken in de Ronde van Frankrijk. De Belg van Giant-Shimano heeft de Ronde van Italië al uitgereden en denkt dat een tweede grote ronde tot de mogelijkheden behoort. “De Ronde van Frankrijk blijft een droom”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Ik weet dat ik in de voorselectie zit, maar of de ploegleiding me zal selecteren, blijft afwachten.”

“Als ik erbij ben, zal het zijn om als voorlaatste of laatste schakel te fungeren in de sprinttrein. Ook de rol van ploegkapitein zou me wel iets zeggen”, vervolgt De Backer. “Conditioneel ben ik klaar voor een tweede grote ronde. Echt, laat de Tour maar komen. Ik heb het gevoel dat ik, naarmate de Giro vorderde, almaar sterker werd. Het is dus niet zo dat ik uitgeblust het einde haalde. Dat overtuigt me dat de Tour echt wel welkom zou zijn.”

“Mijn kansen? Ik wil niet te ambitieus klinken. Ik hou het op dertig procent dat ik in Leeds aan de start zal staan”, aldus de 30-jarige Belg. “Misschien kiest de ploegleiding voor meer frisse renners. Maar nogmaals, met de Giro in de benen voel ik me sterker geworden. Ik heb de benen voor de Tour.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair