Dayer Quintana zegeviert op Kitzbüheler Horn

dinsdag 8 juli 2014 om 15:33

foto: Sirotti

De derde rit in de Ronde van Oostenrijk, met finish op de steile Kitzbüheler Horn, is bijgeschreven op het palmares van Dayer Quintana. Het jongere broertje van Nairo Quintana was de sterkste uit een weggereden kopgroep. Peter Kennaugh toonde zich sterk en blijft leider in het algemeen klassement.

Het was slecht weer in Oostenrijk, maar toch werd er flink tempo gemaakt. Een kopgroep van tien was namelijk vooruit: Francis De Greef (Wanty-Groupe Gobert), Rory Sutherland (Tinkoff-Saxo), Guillaume Levarlet, Jeremy Bescond (beide Cofidis), Dayer Quintana (Movistar Team), Brent Bookwalter (BMC), Matej Mohoric, Davide Villella (beide Cannondale), Dmitry Kozontchuk (Katusha) en Jan Tratnik (Amplatz-BMC).

Het Team Sky van leider Peter Kennaugh achtervolgde dus, maar aan de voet van de beklimming was de ploeg al snel opgesnoept. Ondertussen was Dayer Quintana vooraan weggereden, terwijl Sutherland en De Greef in de achtervolging gingen. Kennaugh toonde zich sterk en schudde zijn concurrenten één voor één van zich af. Alleen Damiano Caruso kon bij hem blijven tot aan de meet. Ook alle ontsnappers werden bijgehaald, behalve Quintana, die zodoende zijn eerste profzege kon boeken.

flag-at Int. Österreich-Rundfahrt 2014 (2.HC)
Uitslag etappe 3: Bad Ischl – Kitzbühel (206 km)

1. flag-co Dayer Quintana (Movistar Team)
2. flag-it Damiano Caruso (Cannondale)
3. flag-gb Peter Kennaugh (Team Sky)
4. flag-es Javier Moreno (Movistar)
5. flag-at Patrick Konrad (Team Gourmetfein – Simplon Weis)
6. flag-fr Guillaume Levarlet (Cofidis)
7. flag-fr Jerome Coppel (Cofidis)
8. flag-ch Oliver Zaugg (Tinkoff-Saxo)
9. flag-si Jure Golcer (Team Gourmetfein – Simplon Wels)
10. flag-it Donato De Ieso (Bardiani-CSF)
Volledige rituitslag

Algemeen klassement na etappe 3
1. flag-gb Peter Kennaugh (Team Sky)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone