Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey

dinsdag 28 april 2015 om 15:10
Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey

foto: Tour of Turkey

Davide Rebellin heeft de derde etappe van de Tour of Turkey gewonnen. De Italiaan reed op de slotklim weg samen met Kristijan Durasek. In de slotmeters was de oude krijger dan de snellere van zijn Kroatische vluchtmakker. Op gepaste afstand finishte Eduardo Sepúlveda als derde. Rebellin neemt na de koninginnenrit van vandaag de leiderstrui over van Mark Cavendish.

Na de start van de etappe duurde het lang voor er een kopgroep ontstond. In de lastige beginfase slaagde er in eerste instantie niemand in om weg te rijden. Na twintig kilometer reed Marco Bandiera (Androni Giocattoli) uiteindelijk alleen weg. Iets later kreeg hij het gezelschap van Samuel Spokes (Drapac), Songezo Jim (MTN-Qhubeka), Juan Pablo Valencia (Colombia) en José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA).

Het gat werd nooit heel groot, maximaal vier minuten en tien seconden. Bovenop de eerste zware klim van de dag, de Avlan Beli, werd het gat dicht gereden en met minder dan vijftig kilometer te gaan was er weer een grote groep samen. Daaruit probeerden verschillende renners weg te springen, waarond Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) en Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

Drie renners slaagden er uiteindelijk in om weg te springen: Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Youcef Reguigui (MTN-Qhubeka) en Pavel Brutt (Tinkoff-Saxo). Astana en CCC Sprandi Polkowice hielden het verschil echter binnen de perken. Het drietal pakte nooit vveel meer dan een halve minuut voorsprong.

Aan de voet van de slotklim waren de drie vluchters gegrepen. Op de klim bij Elmali was het eerst Lluis Mas (Caja Rural) die de knuppel in het hoenderhoek gooide. De Spanjaard kwam niet echt weg. Zijn ploeggenoot Heiner Parra lukte dit wel in het gezelschap van Davide Rebellin (CCC) en Kristijan Durasek (Lampre-Merida). Parra moest met vijf kilometer te gaan zijn medevluchters laten gaan.

Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) en Enrico Barbin (Bardiani-CSF) probeerden nog terug te rijden naar het kopduo. Maar uiteindelijk was Eduardo Sepúlveda (Bretagne-Séché Environment) die nog het dichtste bij kwam. De Argentijn kwam vijftig seconden te kort.

Tour of Turkey 2015 (2.HC)
Uitslag rit 3: Kemer – Elmali (163 km)
1. flag-it Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) in 4u34m11s
2. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) op 7s
3. flag-ar Eduardo Sepúlveda (Bretagne-Séché Environment) op 50s
4. flag-au Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) op 1m20s
5. flag-be Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) op 1m23s
6. flag-it Enrico Barbin (Bardiani-CSF) op 1m29s
7. flag-co Heiner Parra (Caja Rural-Serguros RGA) op 1m32s
8. flag-it Daniele Ratto (United Healthcare) op 1m42s
9. flag-co Alex Cano (Colombia) op 1m46s
10. flag-au Adam Hansen (Lotto Soudal) op 1m57s

Klassement na rit 3:
1. flag-it Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) in 12u13m41s
2. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) op 7s
3. flag-ar Eduardo Sepúlveda (Bretagne-Séché Environment) op 50s
4. flag-au Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) op 1m20s
5. flag-be Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) op 1m23s
6. flag-it Enrico Barbin (Bardiani-CSF) op 1m29s
7. flag-co Heiner Parra (Caja Rural-Serguros RGA) op 1m32s
8. flag-it Daniele Ratto (United Healthcare) op 1m42s
9. flag-co Alex Cano (Colombia) op 1m46s
10. flag-au Adam Hansen (Lotto Soudal) op 1m57s

Dit artikel delen:

70 Reacties

Giant-GreenEdge 28 april 2015 om 18:44

Ik denk dat iemand zijn pilleke vergeten te pakken heeft…

albertooo 28 april 2015 om 18:57

@lyndalid
Je hoeft ook geen wereldtopper te zijn om in dit deelnemersveld te winnen. Gaat deze Rebellin zich over een maand in de top tien van de Giro rijden, dan praten we verder.

LyndaLid 28 april 2015 om 19:13
Quote:
Giant-GreenEdge – 28 april 2015 om 18:44
Ik denk dat iemand zijn pilleke vergeten te pakken heeft…

Ja, wederom een ijzersterke post genius.

Quote:
Je hoeft ook geen wereldtopper te zijn om in dit deelnemersveld te winnen.

Nee, uit het verleden blijkt vooral dat je hier lekker volgestopt moet zitten.

alsjewint 28 april 2015 om 19:56

Rebellin heeft geen brandschoon verleden, maar voor zover ik weet ligt hij nu niet onder verdenking in een of andere zaak. Ik zie niet in waarom je hier op voorhand al vragen bij deze zege moet stellen. Dit is geen topbezetting dus vind ik dit niet op voorhand verdacht. Je kunt er van alles van vinden maar gedrevenheid kun je hem niet ontzeggen als hij dit op zijn 43e nog kan.

robotour 28 april 2015 om 19:59

De bietensap werkt goed! Aan al degene die hier naar een snoep c.q. dopingpot verwijzen, houd daar nu eens mee op! Doe het maar eens op je 43ste!!

Daan° 28 april 2015 om 20:01

Man man man, wat een gezwerm. Geen doping of wel doping, wielrennen blijft even mooi :p

Koersmaniak 28 april 2015 om 20:09

@ah-ja: Ja bij muizen.. Muizen schijnen de ideale proefdieren te zijn. Er zijn nu eenmaal geen 2 Rebellins: 1 met dopingverleden en 1 zonder dopingverleden om dit op uit te testen.
Maar het gaat niet over telegraaf-onderzoek, maar wetenschappelijk onderzoek, zie hieronder:

Het effect is volgens de onderzoekers te wijten aan het zogenaamde ‘spiergeheugen’. Muizen (en mensen) die op jonge leeftijd veel hebben gesport, met of zonder steroïden, zijn op volwassen leeftijd gevoeliger voor training dan mensen die altijd inactief zijn geweest. Gevoeliger voor training wil zeggen dat ze sneller spierweefsel aanmaken, en dus sneller een hoger prestatieniveau bereiken.

Dat komt omdat bij training tegelijk met de spiermassa ook het aantal celkernen in het spierweefsel toeneemt. Jonge atleten die ophouden met sporten, verliezen hun opgebouwde spiermassa, maar het aantal celkernen blijft lange tijd op peil. Wanneer de trainingen daarna hervat worden, groeit het spierweefsel sneller dan bij andere terug aan rond die celkernen.

De Noorse wetenschappers ontdekten dat de korte behandeling met testosteron het aantal celkernen bij de jonge muizen met 66 procent deed toenemen. Daardoor bouwden ze op volwassen leeftijd sneller spierweefsel op dan de controlemuizen. De drie maanden zonder doping is volgens de onderzoekers omgerekend in mensenjaren ongeveer tien jaar, de lengte van een topsportcarrière.

Romāns Vainšteins 28 april 2015 om 20:10

Rebellin is natuurlijk ook wel iemand met enorm veel aanleg voor de sport, voor de 1 is het makkelijker tot je 43e door te gaan dan de ander. Niettemin leuk dat hij het toch maar weer flikt en deze ronde is hiervoor toch wel het passende decor.

6129ak2 28 april 2015 om 20:24

Rebellin , GROTE KLASSE !!!!
En weer moeten de pseudo-dopingdokters hun ongenuanceerde visie geven.
Egaal welke renner een koers wint , steeds zijn er lieden die met hun weetje de
de coureur en de wielersport menen te moeten afbreken.
BAH!!!

Daan° 28 april 2015 om 20:37

@6129ak2,
Welkom in de wereld van Wielerflits!

schipperaar 28 april 2015 om 21:11

Toch prachtig voor zijn kleinkinderen, hij lijkt veel ouder trouwens, heeft al veel geleden waarschijnlijk door al die verdachtmakingen.

Kristoffan 28 april 2015 om 21:28

Man, man, man wat heb ik me weer geërgerd aan José maarja niet mijn favoriet laten we het daarbij houden.

ProfrondeZevenbergen 28 april 2015 om 22:00

Jammer idd dat het altijd over doping moet gaan. Dat zure gedoe verpest wf. Enige tijd heb ik de reacties daarom niet gelezen. Maar ik vind reacties lezen juist heel leuk. En een tijdje ging het beter.
Om hier Rebellin weg te zetten als een boef na een ritzege in een hc koers waar het deelnemersveld zwak is, vind ik aanstootgevend en teleurstellend. Bovendien getuigt het voor mij van weinig wielerinzicht.

nero 28 april 2015 om 22:23

Held. Hij laat het toch maar weer zien. Een combinatie van talent, passie en karakter. Alleen daarmee lever je op deze leeftijd nog prestaties. Wat de dopingmaffia ook beweert.

sooike 28 april 2015 om 22:24

Ik heb bij weinig renners een dubbel gevoel als ik naar hen zit te kijken bij een opvallende prestatie. Maar bij Rebellin, en in iets mindere mate Valverde, heb ik dat wel. Ik betrap me er zelf op dat ik me niet kan losmaken van hun dopingverleden. Komt dat omdat ze wel erg leidend koersen na hun terugkeer of omdat ze iets uitstralen van een “lange neus-gevoel”?
Ik ben er nog niet achter, maar het gevoel dat Rebellin inderdaad niet te vertrouwen is, heeft bij mij wel de overhand. Het is inderdaad niet gebaseerd op nieuwe dopingperikelen, maar misschien is voor mij wel de wens de vader van de gedachte. Iedereen verdient inderdaad een tweede kans, maar bij deze coureurs ben ik geneigd deze visie even in de ampullenkast te zetten. Sorry, ik kan er niks aan doen…

Verweggistan 28 april 2015 om 22:25

Kevin Seeldraeyers +19:34.
Haal je dan als Turks team een dure buitenlandse kopman…

debarreman 28 april 2015 om 23:01

@koersmaniak
Zo te lezen zou het bloedpaspoort moeten worden uitgebreid met spieronderzoek naar het aantal celkernen.

Sijbrands 28 april 2015 om 23:25

Ik ben 44 en wordt nog ieder jaar beter en sterker. Ben ook pas op mijn 40ste begonnen met wielrennen, dat dan weer wel.

Coldeportes 29 april 2015 om 01:21

@sijbrands: LOL ;)

Spinergy 29 april 2015 om 10:20

Het wordt pas zorgwekkend als hij niet betrapt wordt.

Headlines

Materiaalzone

Populair