Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey

dinsdag 28 april 2015 om 15:10
Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey

foto: Tour of Turkey

Davide Rebellin heeft de derde etappe van de Tour of Turkey gewonnen. De Italiaan reed op de slotklim weg samen met Kristijan Durasek. In de slotmeters was de oude krijger dan de snellere van zijn Kroatische vluchtmakker. Op gepaste afstand finishte Eduardo Sepúlveda als derde. Rebellin neemt na de koninginnenrit van vandaag de leiderstrui over van Mark Cavendish.

Na de start van de etappe duurde het lang voor er een kopgroep ontstond. In de lastige beginfase slaagde er in eerste instantie niemand in om weg te rijden. Na twintig kilometer reed Marco Bandiera (Androni Giocattoli) uiteindelijk alleen weg. Iets later kreeg hij het gezelschap van Samuel Spokes (Drapac), Songezo Jim (MTN-Qhubeka), Juan Pablo Valencia (Colombia) en José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA).

Het gat werd nooit heel groot, maximaal vier minuten en tien seconden. Bovenop de eerste zware klim van de dag, de Avlan Beli, werd het gat dicht gereden en met minder dan vijftig kilometer te gaan was er weer een grote groep samen. Daaruit probeerden verschillende renners weg te springen, waarond Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) en Thomas De Gendt (Lotto Soudal).

Drie renners slaagden er uiteindelijk in om weg te springen: Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Youcef Reguigui (MTN-Qhubeka) en Pavel Brutt (Tinkoff-Saxo). Astana en CCC Sprandi Polkowice hielden het verschil echter binnen de perken. Het drietal pakte nooit vveel meer dan een halve minuut voorsprong.

Aan de voet van de slotklim waren de drie vluchters gegrepen. Op de klim bij Elmali was het eerst Lluis Mas (Caja Rural) die de knuppel in het hoenderhoek gooide. De Spanjaard kwam niet echt weg. Zijn ploeggenoot Heiner Parra lukte dit wel in het gezelschap van Davide Rebellin (CCC) en Kristijan Durasek (Lampre-Merida). Parra moest met vijf kilometer te gaan zijn medevluchters laten gaan.

Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) en Enrico Barbin (Bardiani-CSF) probeerden nog terug te rijden naar het kopduo. Maar uiteindelijk was Eduardo Sepúlveda (Bretagne-Séché Environment) die nog het dichtste bij kwam. De Argentijn kwam vijftig seconden te kort.

Tour of Turkey 2015 (2.HC)
Uitslag rit 3: Kemer – Elmali (163 km)
1. flag-it Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) in 4u34m11s
2. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) op 7s
3. flag-ar Eduardo Sepúlveda (Bretagne-Séché Environment) op 50s
4. flag-au Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) op 1m20s
5. flag-be Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) op 1m23s
6. flag-it Enrico Barbin (Bardiani-CSF) op 1m29s
7. flag-co Heiner Parra (Caja Rural-Serguros RGA) op 1m32s
8. flag-it Daniele Ratto (United Healthcare) op 1m42s
9. flag-co Alex Cano (Colombia) op 1m46s
10. flag-au Adam Hansen (Lotto Soudal) op 1m57s

Klassement na rit 3:
1. flag-it Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) in 12u13m41s
2. flag-hr Kristijan Durasek (Lampre-Merida) op 7s
3. flag-ar Eduardo Sepúlveda (Bretagne-Séché Environment) op 50s
4. flag-au Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) op 1m20s
5. flag-be Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) op 1m23s
6. flag-it Enrico Barbin (Bardiani-CSF) op 1m29s
7. flag-co Heiner Parra (Caja Rural-Serguros RGA) op 1m32s
8. flag-it Daniele Ratto (United Healthcare) op 1m42s
9. flag-co Alex Cano (Colombia) op 1m46s
10. flag-au Adam Hansen (Lotto Soudal) op 1m57s

Dit artikel delen:

70 Reacties

fleche 28 april 2015 om 16:18

….ditkanniewaarzijn….!
Een bodybuilder is nog cleaner dan Rebellin. Sprak een jaar geleden een jonge prof (pro conti) die wedstrijden had gereden waar ook mr. R aan meedeed. Mr. R reed met de besten mee omhoog, en die jongen (zelf een klimmer) vond dat totaal ongeloofwaardig. Maar ja, wat doe je als je niks kunt bewijzen hè. Treurig is het wel.

52voor11achter 28 april 2015 om 16:34

Wat een aanfluiting. Wegwezen met deze bedrieger.

schipperaar 28 april 2015 om 16:43

Bedriegen of niet kijk eens naar zijn dijbenen. Als je wint heb je vrienden is ook al verleden tijd.

klootje kriekeljon 28 april 2015 om 16:49

Geweldig, wat een ironie.

Een weekje uit het nieuwe wielrennen: Astana, Meeusen mogen gewoon door met wat ze deden.. En Valverde en Rebellin winnen.

Maar het is geen farce, dat wielrennen he Purito.

Purito 28 april 2015 om 16:57

@klootje kriekeljon
Ach, Valverde en Rebellin hebben hun schorsing uitgezeten. Dan verdien je in het huidige systeem een nieuwe kans. Of je moet willen dat positief testen gelijk staat aan levenslang schorsen.

Het weren van Astana was juridisch gewoon niet mogelijk. Dat zou in elke andere sport ook het geval zijn. Het is spijtig, maar het is niet anders. En de zaak van Meeusen was zo vaag, dat je die jongen op basis van (een gebrek aan) dat bewijs niet kunt schorsen.

Mensen reageren altijd wat overhaast als het op doping aankomt.

klootje kriekeljon 28 april 2015 om 17:02

Kan zo zijn. Maar het blijft vaak moreel onverkoopbaar, dat juridische recht.

Wielrennen is het Game of Thrones van de sporten: een veredelde soap-serie die toch schitterend is om naar te kijken.

Noverca 28 april 2015 om 17:02

Boeien of hij doping gebruikt, gewoon heerlijk dat zo’n 43-jarige kerel hier alsnog de beste is. Mooie slotklim.

Plaggie 28 april 2015 om 17:03

Purito+1. Valverde en Rebellin stinken, zullen echt wel met meer dan gemiddelde aandacht gevolgd worden door de dopingjagers, maar (nog) zonder resultaat. Dus geweldenaars die leven voor hun vak.

Purito 28 april 2015 om 17:04

@kk
Focus je dan op dat schitterende aspect. We gaan het toch niet meer meemaken dat de sport schoon wordt.

klootje kriekeljon 28 april 2015 om 17:07

Dat doe ik ook wel. Net zoals ik net als jij ook van Spaanse wielrenners houd. Maar ik vertrouw ze ook voor geen meter. En maak er niet een grote heldenzang van.

Edit: jouw Purito is voor mij ook de Rebellin van deze generatie. Van Amstel tot Lombardije doet ie mee voor winst. Das toch wel bedenkelijk, niet? Valverde idem.

Purito 28 april 2015 om 17:14

@kk

Quote:
Net zoals ik net als jij ook van Spaanse wielrenners houd

Ik ben vooral fan van Purito. En van Mayo vroeger. Maar met het merendeel van de Spaanse renners heb ik niet eens zoveel hoor ;)

Quote:
Edit: jouw Purito is voor mij ook de Rebellin van deze generatie. Van Amstel tot Lombardije doet ie mee voor winst. Das toch wel bedenkelijk, niet?

Daarom zijn het ook wereldtoppers. Die kunnen dat. Ik vind dat verre van bedenkelijk. Ik zou het pas vreemd vinden mocht hij een Tour winnen of op regelmatige basis Froome en Contador lossen bergop.

ProfrondeZevenbergen 28 april 2015 om 17:31

Op deze leeftijd nog winnen. Respect hoor.

albertooo 28 april 2015 om 17:39

De reacties hier zijn zo hypocriet. Als Rebellin, Valverde of Purito wat winnen zijn het de grootste schoften, maar als een Fransman, Nederlander of Brit dit doet spreekt niemand over valsspelen. Het peloton is niet zo verdeeld als sommigen denken.

LyndaLid 28 april 2015 om 17:44
Quote:
De reacties hier zijn zo hypocriet. Als Rebellin, Valverde of Purito wat winnen zijn het de grootste schoften, maar als een Fransman, Nederlander of Brit dit doet spreekt niemand over valsspelen.

Really albertoo? Dit is zeker omdat je fan van Contador bent? Als Contador, Valverde maar zéker Rebellin op 82jarige leeftijd wint vind ik dat veel vervelender dan als Purito of een Nederlander of Fransman zonder bewezen dopingverleden wint. Als je dat verschil niet kan zien snap ik dat je mensen ongegrond hypocriet noemt.

albertooo 28 april 2015 om 17:53

@Lyndalid
Voor mij is er idd weinig verschil tussen Purito en bv. een Terpstra. En ik wantrouw hen niet minder dan bewezen gebruikers zoals Piti of Rebellin. Geniet van het wielrennen, en ga niet selectief winnaars afzeiken. Dopers komen uit alle landen.

LyndaLid 28 april 2015 om 17:56

@ albertoo

Je roept maar wat haha. Terpstra en Purito zijn toch allebei nooit gepakt? Valverde, Contador en zéker Rebellin zijn bewezen valsspelers! Hoe kan je dat verschil nou niet snappen?! Dat heeft trouwens ook niets met nationaliteit te maken.

Soms wordt het me weer duidelijk dat de sport nooit zal veranderen, als de supporters dat al niet willen.

BlancoProCycling 28 april 2015 om 17:59

@Purito
2 jaar terug in de Tour uitte een van de ploegleiders van toenmalig Belkin (ik weet niet precies meer wie) al kritiek op de Spanjaarden.
Hij zei: Het is toch wel vreemd dat die Spanjaarden altijd sterker worden in de laatste week, waarmee hij doelde op vooral Rodriguez.
Maar ik krijg wel langzaam respect voor Rebellin. Als je op die leeftijd er nog zo voor leeft, dan verdien je het ook wel. Of hij wel of geen doping gebruikt, doe ik net zoals bij alle anderen geen uitspraak.
Bovendien vind ik dit geen heel vreemde uitslag. Hij wint hier van Durasek en Sepulveda. Als hij nu ineens Froome en Contador het lastig ging maken, dan snap ik de argwaan. Maar nu is het echt geen toprenner meer.
Chris Horner en Jens Voigt konden het ook nog op hoge leeftijd…

albertooo 28 april 2015 om 18:05

@Lyndalid
Ik hoop niet dat jij gelooft dat renners die niet gepakt schoon zijn. Terpstra en Rodriguez rijden voor resp. Etixx en Katusha, ploegen die dit seizoen allebei als een trein gaan. Idem voor Movistar met Valverde. Contador en Kreuziger lopen alvast warm voor de Giro-Tourdubbel. Wat mij betreft hebben ze allemaal dezelfde betrouwbaarheid, maar ik ga er niet elk topic over volslingeren met beschuldigingen. ik vind het erg leuk om over doping te praten maar waarom niemand het aangewezen topic gebruikt is mij een raadsel, en het stoort me om deze discussies te voeren onder het verslag van een koers.

@Blanco
Als je Baskenland wint en podium rijdt in een monument ben je een topper. Anders zijn er misschien maar vijf toprenners op dit moment.

ah-ja 28 april 2015 om 18:11

ik vind het fantastisch. en dat iemand met bakken talent op zijn 43ste dit nog kan zegt me dat het wielrennen de juiste kant op gaat.

Koersmaniak 28 april 2015 om 18:12

Ex-dopinggebruikers zijn altijd in het voordeel van niet-gebruikers.
Men heeft dat getest op muizen: volspuiten, lange periode wachten waarin ze clean zijn en dan weer laten trainen en ze zouden vervolgens toch nog betere resultaten tonen dan muizen die altijd clean zijn gebleven.
Bij wielrenners noemt men dat dan: “de ervaring, klasse of mentaliteit van mannen als een Valverde, Rebellin, Vino,..”

ah-ja 28 april 2015 om 18:13

zijn laatste vergrijp ligt ondertussen ook al 7 jaar achter ons. dat waren nog steeds de hoogdagen van de doping hoor. iedereen verdient een tweede kans, deze man nog veel meer, namelijk respect. die houdt gewoon als geen ander van koersen

ah-ja 28 april 2015 om 18:15

bij muizen…

Giant-GreenEdge 28 april 2015 om 18:26

Moesten de topicregels gerespecteerd worden zouden hier nauwelijks reacties staan!

Giant-GreenEdge 28 april 2015 om 18:29

Een gewezen wereldtopper klopt op 43-jarige leeftijd een koers in een toch wel matig deelnemersveld en bij een paar hier slaan de stoppen alweer door. Dat is wat triest is, niet de zege van dit ‘oudje’…

LyndaLid 28 april 2015 om 18:35
Quote:
ik vind het erg leuk om over doping te praten maar waarom niemand het aangewezen topic gebruikt is mij een raadsel, en het stoort me om deze discussies te voeren onder het verslag van een koers.

Onder de Ronde van Turkije is dat ongeveer het enige zinnige waar over te praten valt.

Quote:
Een gewezen wereldtopper klopt op 43-jarige leeftijd een koers in een toch wel matig deelnemersveld en bij een paar hier slaan de stoppen alweer door. Dat is wat triest is, niet de zege van dit ‘oudje’…

Hou op zeg. Op deze berg wonnen praktisch alleen maar dopeurs de afgelopen jaren, en Rebellin is helemaal geen gewezen wereldtopper op dit soort beklimmingen. Als je haren hier niet recht van overeind gaan staan is dat wat mij betreft triester, dat betekent dat het alweer normaal is geworden dat dit soort boeven winnen. Diepe zucht dus.

Headlines

Materiaalzone

Populair