Davide Rebellin rijdt geen Giro d’Italia
foto: Mario Stiehl
woensdag 29 april 2015 om 10:30

Davide Rebellin rijdt geen Giro d’Italia

Hij is met afstand de oudste renner van het peloton. Maar van deflatie van zijn prestaties is nog geen sprake. Davide Rebellin viert in augustus zijn 44ste verjaardag, desalniettemin won hij gisteren de koninginnenrit in de Ronde van Turkije. Zijn Poolse CCC Sprandi Polkowice-ploeg staat volgende maand dankzij een wildcard aan de start van de Ronde van Italië. Rebellin neemt niet deel: zijn programma laat dat niet toe.

De etappewinst in de derde en zwaarste etappe van de Ronde van Turkije kan niet worden bestempeld als eenmalige uitschieter. De uitslagen van Rebellin zijn al heel het seizoen van een constant niveau. In februari eindigde hij op de achtste plek in de door Ben Gastauer gewonnen Tour du Haut Var. De Settimana Internazionale Coppi e Bartali, vorige maand, sloot hij af met een plek in de top vijf van het eindklassement. En de uitslag die tot vandaag de meeste opzien baarde was zijn vijfde plek in de semi-klassieker Brabantse Pijl. Op de woensdag voor de Amstel Gold Race reed hij de volledige wedstrijd in de voorste gelederen. In de sprint om de tweede plek moest hij uiteindelijk drie man voor zich dulden. Ook in de Amstel Gold Race was hij present. In finishplaats Vilt passeerde Rebellin de meet in de tweede grote groep, als 29ste.

De wapenfeiten uit de voorgaande wedstrijden leverde hem opnieuw het kopmanschap op van zijn ploeg in de Ronde van Turkije. Een jaar geleden wist hij al in de buurt van het podium te eindigen, met een vijfde plek in het eindklassement. Ook toen legde hij de basis van zijn eindrankschikking in de rit met aankomst bovenop Elmali. In de persconferentie na afloop van zijn ritwinst verklaarde Rebellin dat hem dat voordeel heeft opgeleverd. “Mijn conditie is beter dan vorig jaar, en ik kende de klim én de Ronde van Turkije, dat is mijn voordeel geweest”, zei de Italiaan. “Ik ben naar hier gekomen in de overtuiging op een podiumplek te kunnen finishen.”

Davide REBELLIN ( ITA / CCC Sprandi Polkowice ) gewinnt die erste Bergankunft in Elmali Seki bei der Tuerkei Rundfahrt 2015 - Finish - Ziel - Jubel - Freude - Emotionen - Aktion - Rennszene - Querformat - quer - horizontal - Event / Veranstaltung: Tour of Turkey 2015 - Stage 3 / 3.Etappe: Kemer nach Elmali Seki 165.0 km - Location / Ort: Elmali Seki - Turkey - Tuerkei - Asia - Asien - Date / Datum: 28.04.2015

Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey – foto: Mario Stiehl

In de twaalf kilometer lange en met name steile klim naar Elmali kon gisteren alleen Kristijan Durasek weerstand bieden. In de laatste vijftig meter moest ook hij zijn meerdere erkennen in de Italiaan, die ook de leiding, van Mark Cavendish, in het algemeen klassement heeft overgenomen. Op basis van zijn vormpeil zou een nieuwe deelname aan de Giro d’Italia een logische vervolgstap zijn. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Eind januari verklaarde Mauro Vegni, directeur van RCS, de organisator van de Giro d’Italia, dat CCC Sprandi Polkowice haar selectie zelf mag samenstellen. Hij liet wel weten liever geen renners te ontvangen die de gemoederen verhitten. Daarmee doelde hij op Rebellin en zijn ploegmaat Stefan Schumacher die in het verleden beiden zijn geschorst wegens dopinggebruik. Geruchten gaan nu dat RCS in een meeting met de Poolse ploeg heeft gevraagd de Italiaan thuis te laten.

Rebellin hield zich op de vlakte toen hem werd gevraagd naar zijn eventuele deelname. “De Ronde van Italië is drie weken lang en heel veel vragend. Ik heb een ander programma, maar de conditie is goed. Een goed resultaat zou misschien mogelijk zijn, al bedoel ik daarmee niet het algemeen klassement. Of mijn programma kan wijzigen? Ik weet het niet. Het seizoen is in ieder geval lang en er zijn nog genoeg goede wedstrijden op komst.”

Voorafgaand aan de Tour of Turkey maakte de Italiaan echter duidelijk dat zijn aanwezigheid in de Giro uitgesloten kan worden. “Ik zal de Giro niet rijden”, tekent VeloNews op uit de mond van Rebellin. “Ik zou het heel graag doen, maar de ploeg heeft anders besloten. Het is een beslissing van de ploeg.” Zijn werkgever, CCC Sprandi Polkowice, heeft nog geen (voor)selectie naar buiten gebracht voor de Giro, die op 9 mei begint.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
29 april 2015 10:33
43 jaar en 3 weken koers, laat hem maar op het terras zitten en toertochten rijden.

Ik vind het altijd leuk om te zien dat een oude renner/sporter mee kan doen met de top dus als je het mij vraagt geef hem maar een contract voor 4 jaar.
29 april 2015 10:40
Prima zet van de Giro-baas, hoewel andere renners met een besmeurd verleden natuurlijk gewoon rustig met open armen ontvangen worden.

Wat mij betreft verdwijnt dit gedrocht zo snel mogelijk uit het peloton. Het is nu nog afwachten op de positieve testresultaten waarvan we allemaal wel diep van binnen weten dat ze komen. Hopelijk hoeven we niet te lang te wachten, dan komt op wielerflits misschien ook weer een stukje realiteitszin terug. Onvoorstelbaar dat deze man op een site voor fietsliefhebbers, waarvan je toch zou vermoeden dat ze op een schone sport hopen, zoveel steun krijgt.
29 april 2015 10:46
@lyndalid

gelieve uw visie niet te veralgemenen. Ik ben iemand die deze rebellin niet perse verdachter vind dan eender welk ander wielrenner. Laat dat allemaal dus maar achterwege zeker wanneer je ook nog eens het woord gedricht in de mond neemt.

of zoals je gisteren stelde; weer een ijzersterke post, genius..,
29 april 2015 10:48
Ik wil niet bashen oid maar Lynda... Wat heb jij een frustraties zeg.

Ik persoonlijk vind het maar jammer. Als je je straf hebt uitgezeten ben je wat mij betreft op gelijke voet met alle andere renners in het profpeloton. Jammer dat die Giro baas zich ermee bemoeit... Dan moet je zijn ploeg in zijn geheel niet uitnodigen
29 april 2015 10:50
Idd, anders maakt Vegni gewoon zelf de selecties van alle ploegen?
29 april 2015 10:53
En dat terwijl op de voorlopige startlijst namen als Contador, Basso, Kreuziger, Pellizotti en Ulissi staan. Over hypocriet gesproken.
Wel respect voor deze man. Als je bedenkt dat toen hij prof werd renners als Delgado, Fignon en Lemond nog actief waren!
29 april 2015 11:04
Goed dat Rebellin niet meedoet, hoeven we daar geen rekening mee te houden in de Giro-pool!:)
Paterski neemt wel deel ? Jammer, van die insinuatie van de Giro-baas met de verwijziging naar een dopingverleden. Is dit geen vorm van discriminatie ?
29 april 2015 11:43
Heel veel respect voor Rebellin! Gelijk heb je @Tutu888..Waarom Contador mag wel en Rebellin niet van de giro organisator?
29 april 2015 11:49
Onbegrijpelijk dat mannen zoals Valverde, Rebellin en Basso ooit zo idioot zijn geweest om doping te nemen (maar ook begrijpelijk want iedereen deed het in die periode en je kon anders niet mee). Maar die gasten hadden eigenlijk dat niet nodig, het is alsof Superman epo zou gebruiken.
29 april 2015 12:54
Kan iemand dat gedrocht van een LyndaLid verwijderen? Misschien dat de realiteitszin op Wielerflits dan ook weer een beetje terugkomt.
29 april 2015 12:59
Klasse hoor jongens. Dat jullie zo op je teentjes getrapt zijn door een negatieve post over een bejaarde dopingboef dat jullie meteen persoonlijk moeten worden. Vooral van Giant-Greenedge valt dat me erg tegen... Nee, wacht even. Juist niet; typisch, dat bedoelde ik.
29 april 2015 13:08
Had deze oude krijger graag in de Giro zien rijden. Petje af voor zijn recente vorm!
29 april 2015 13:19
Onschuldig tot schuld bewezen, dus waarom deze man en Schumacher melaatser benaderd worden dan anderen die hun straf gehad hebben, is mij een raadsel.
29 april 2015 13:20
@SuperPippo: volkomen met je eens, al denk ik wel dat 3 weken hem dat zou gaan opbreken.

Wielerflits heeft ook al hun mening klaar gezien deze tekst ".......Ook toen legde hij de basis van zijn einddrankschikking in de rit met aankomst bovenop Elmali......." :)
29 april 2015 14:03
Vreemde keuze van de ploeg. Ik ben geen fan van Rebellin, maar je weet dat de camera hem zal opzoeken, alleen al vanwege zijn leeftijd en controverse. Het lijkt mij dat de sponsor graag in beeld wil komen. Maar goed, wellicht is de afspraak met de Giro organisatie dat ze enkel mee mogen doen wanneer Rebellin niet wordt opgesteld. Toch een gevaarlijke factor wat betreft een schone koers.

Edit: niet het gehele bericht gelezen, mijn vermoeden staat daar al in..
29 april 2015 14:13
Die gaat starten in de Giro. Hij wil zeker starten, ik denk alleen dat zijn ploeg nog een beetje tegensputtert. Maar die gaan wel toegeven als Davide z'n poot stijf houdt.
29 april 2015 14:15
In z'n hoogtijdagen reed Rebellin de Giro ook niet of nauwelijks. Ik snap het probleem niet zo.
29 april 2015 14:18
@ll

haha, gisteren zette je de mensen die jouw mening niet volgden weg als niet bijster wijs, zelfs medeoorzaak van dopinggebruik, en nu klaag je over mensen die alleen maar zeggen dat je overdrijft. Mijn opmerking was dan inderdaad de zwaarste maar ik gebruik gewoon jouw woorden van gisteren. Dat kan je dan toch moeilijk als fout beschouwen? Waarom is dat bij mij trouwens typisch?
29 april 2015 14:23
@ Giant-Greenedge

Wat ik gisteren zei, in verschillende posts ook als reacties:
Quote:
als je hier nog in trapt ben je echt na al die jaren nog druppel wijzer geworden.
Quote:
Soms wordt het me weer duidelijk dat de sport nooit zal veranderen, als de supporters dat al niet willen.
Quote:
Als je haren hier niet recht van overeind gaan staan is dat wat mij betreft triester, dat betekent dat het alweer normaal is geworden dat dit soort boeven winnen.

Allemaal schrijf ik dat omdat het keer op keer bewezen wordt dat dit soort overwinningen toch weer op oneerlijke wijze behaald zijn. Rebellin, Schumacher.. Ze komen allebei uit de Gerolsteiner ploeg, waar ze nog niet eens normaal konden praten zo volgespoten zaten die. Die kunnen absoluut beter weg blijven uit het huidige peloton (hè verdorie, schrijf ik toch weer iets wat over wielrennen gaat). Waarna jij dit als logische respons meende te moeten schrijven:
Quote:
Ik denk dat iemand zijn pilleke vergeten te pakken heeft…
Ook in die discussie moet jij het weer op het persoonlijke trekken. Alles wat ik schrijf gaat tenminste nog over wat zich heeft voorgedaan, een oude boef die een etappe in de meest besmette ronde van allemaal wint. En dáárna reageerde ik pas met "ijzersterke post, genius", omdat na zo'n onzinnige sneer niks anders valt te zeggen.
29 april 2015 14:30
Dat is precies wat jij vaak doet GG. Als je het met iemand niet eens bent ga je op de man spelen en iemand als 'jochie' wegzetten.
29 april 2015 14:34
Rebellin is niet welkom, maar Valverde zouden ze met open armen ontvangen. Hypocriet.
29 april 2015 14:36
Dat het hypocriet is ben ik het overigens wel mee eens!
29 april 2015 14:43
@lyndalid

daarmee zeg ik gewoon dat je overdrijft en dat tegenover een forumlid dat regelmatig op een gelijkaardige manier de dingen formuleert...

@klootje

ik vind dat ik me als GGE zijnde best goed aan de regels houd. Een steekje op tijd en stond moet toch wel kunnen en die richt ik dan toch echt wel naar flitsers die dat ook wel eens doen. Ik ga ervanuit dat die er fan ook wel tegen kunnen. Lyndalid niet. Dat is inderdaad hypocriet...
29 april 2015 14:49
@ Giant-Greenedge

Haha als jij denkt dat ik ook maar een seconde van mijn slaap kwijt raak door jou "steekjes" dan ben je niet goed hoor. Maar je houdt jezelf zo voor de gek. Als mensen zich persoonlijk voelen aangevallen door mij dan komt dat doordat ze niet tegen de toon kunnen waarop ik hun inhoudelijk aanpak. Jij daarentegen maakt er af en toe een sport van om bepaalde leden eruit te filteren (en dan niet de trollen) en lekker te zoeken naar een goed "steekje" om uit te delen. In je laatste post alweer. Doe lekker je ding, maar gedraag je dan niet alsof ik de boel hier verziek en dat jou het recht geeft om nutteloze troep over pilletjes te posten.
29 april 2015 14:49
@klootje

ik miste een stuk... Als jochie? Nu ben ik niet mee.

Reacties zijn gesloten.