Davide Rebellin rijdt geen Giro d’Italia

woensdag 29 april 2015 om 10:30
Davide Rebellin rijdt geen Giro d’Italia

foto: Mario Stiehl

Hij is met afstand de oudste renner van het peloton. Maar van deflatie van zijn prestaties is nog geen sprake. Davide Rebellin viert in augustus zijn 44ste verjaardag, desalniettemin won hij gisteren de koninginnenrit in de Ronde van Turkije. Zijn Poolse CCC Sprandi Polkowice-ploeg staat volgende maand dankzij een wildcard aan de start van de Ronde van Italië. Rebellin neemt niet deel: zijn programma laat dat niet toe.

De etappewinst in de derde en zwaarste etappe van de Ronde van Turkije kan niet worden bestempeld als eenmalige uitschieter. De uitslagen van Rebellin zijn al heel het seizoen van een constant niveau. In februari eindigde hij op de achtste plek in de door Ben Gastauer gewonnen Tour du Haut Var. De Settimana Internazionale Coppi e Bartali, vorige maand, sloot hij af met een plek in de top vijf van het eindklassement. En de uitslag die tot vandaag de meeste opzien baarde was zijn vijfde plek in de semi-klassieker Brabantse Pijl. Op de woensdag voor de Amstel Gold Race reed hij de volledige wedstrijd in de voorste gelederen. In de sprint om de tweede plek moest hij uiteindelijk drie man voor zich dulden. Ook in de Amstel Gold Race was hij present. In finishplaats Vilt passeerde Rebellin de meet in de tweede grote groep, als 29ste.

De wapenfeiten uit de voorgaande wedstrijden leverde hem opnieuw het kopmanschap op van zijn ploeg in de Ronde van Turkije. Een jaar geleden wist hij al in de buurt van het podium te eindigen, met een vijfde plek in het eindklassement. Ook toen legde hij de basis van zijn eindrankschikking in de rit met aankomst bovenop Elmali. In de persconferentie na afloop van zijn ritwinst verklaarde Rebellin dat hem dat voordeel heeft opgeleverd. “Mijn conditie is beter dan vorig jaar, en ik kende de klim én de Ronde van Turkije, dat is mijn voordeel geweest”, zei de Italiaan. “Ik ben naar hier gekomen in de overtuiging op een podiumplek te kunnen finishen.”

Davide REBELLIN ( ITA / CCC Sprandi Polkowice ) gewinnt die erste Bergankunft in Elmali Seki bei der Tuerkei Rundfahrt 2015 - Finish - Ziel - Jubel - Freude - Emotionen - Aktion - Rennszene - Querformat - quer - horizontal - Event / Veranstaltung: Tour of Turkey 2015 - Stage 3 / 3.Etappe: Kemer nach Elmali Seki 165.0 km - Location / Ort: Elmali Seki - Turkey - Tuerkei - Asia - Asien - Date / Datum: 28.04.2015

Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey – foto: Mario Stiehl

In de twaalf kilometer lange en met name steile klim naar Elmali kon gisteren alleen Kristijan Durasek weerstand bieden. In de laatste vijftig meter moest ook hij zijn meerdere erkennen in de Italiaan, die ook de leiding, van Mark Cavendish, in het algemeen klassement heeft overgenomen. Op basis van zijn vormpeil zou een nieuwe deelname aan de Giro d’Italia een logische vervolgstap zijn. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Eind januari verklaarde Mauro Vegni, directeur van RCS, de organisator van de Giro d’Italia, dat CCC Sprandi Polkowice haar selectie zelf mag samenstellen. Hij liet wel weten liever geen renners te ontvangen die de gemoederen verhitten. Daarmee doelde hij op Rebellin en zijn ploegmaat Stefan Schumacher die in het verleden beiden zijn geschorst wegens dopinggebruik. Geruchten gaan nu dat RCS in een meeting met de Poolse ploeg heeft gevraagd de Italiaan thuis te laten.

Rebellin hield zich op de vlakte toen hem werd gevraagd naar zijn eventuele deelname. “De Ronde van Italië is drie weken lang en heel veel vragend. Ik heb een ander programma, maar de conditie is goed. Een goed resultaat zou misschien mogelijk zijn, al bedoel ik daarmee niet het algemeen klassement. Of mijn programma kan wijzigen? Ik weet het niet. Het seizoen is in ieder geval lang en er zijn nog genoeg goede wedstrijden op komst.”

Voorafgaand aan de Tour of Turkey maakte de Italiaan echter duidelijk dat zijn aanwezigheid in de Giro uitgesloten kan worden. “Ik zal de Giro niet rijden”, tekent VeloNews op uit de mond van Rebellin. “Ik zou het heel graag doen, maar de ploeg heeft anders besloten. Het is een beslissing van de ploeg.” Zijn werkgever, CCC Sprandi Polkowice, heeft nog geen (voor)selectie naar buiten gebracht voor de Giro, die op 9 mei begint.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Giant-GreenEdge 29 april 2015 om 14:55

@ll

mijn excuses, ik wist niet dat je psychologie gestudeerd hebt. Verbluffend, jouw vermogen om mensen te analyseren…

nu doe ik het weer…

je komt klagen over zere teentjes van anderen na een zoveelste dopingpost op rij en maakt dan zelf zoveel drukte omdat ik net als jij een speciale toon gebruik om iets inhoudelijks te melden, namelijk dat het storend is om het steeds opnieuw over doping te hebben en dat daar een apart topic voor is…

0
xistnc 29 april 2015 om 14:58
Quote:
Giant-GreenEdge – 29 april 2015 om 14:43
ik vind dat ik me als GGE zijnde best goed aan de regels houd

Multi-accounting is toch per definitie tegen de regels? Qua toonzetting en (gebrek aan) inhoud begint het behoorlijk naar UrbanSteel te ruiken, die overigens ook nog her en der voorbij komt.

0
LyndaLid 29 april 2015 om 15:02

Mijn god, volslagen zinloos dit dus.

Blijf lekker zo doorgaan, control f “lyndalid”, kan je weer een grappig-bedoeld non-humoristisch steekje uitdelen en is jouw dag ook weer goed. Inhoudsloos stuk nonsens. Oh, oeps! Neem ik zo de toon aan van degene met wie ik in “discussie” ben.

0
Giant-GreenEdge 29 april 2015 om 15:02

@xistnc

ik heb maar één account.

0
schipperaar 29 april 2015 om 15:04

Lijkt de fabeltjeskrant wel weer, wat een gekakel en Marianne Vos en een Francaise die een uur aan 40 voor het peleton uitrijdt krijgen welgeteld een reactie terwijl ze zo veel mooier op de fiets zitten.
@ll
Heb je al uitzicht op werk?

0
Giant-GreenEdge 29 april 2015 om 15:09

@ll

gisteren heb ik eerst aangegeven dat al die dopingposts eigenlijk niet mogen en dat jij overdrijft. Daarna bleef het aantal uitroeptekens stijgen in je post waarna ik die steek maak. Bewoordingen als inhoudsloos stuk nonsens zou ik nooit in de mond durven nemen…

jij gaat de laatste dagen extreem in overdrive wat doping betreft net zoals sommige anderen. Dat mag, maar doe dat in het juiste topic. Ik vind je dus niet inhoudsloos, maar vind wel niet dat je van je mening een veralgemening moet maken naar de andere flitsers toe en je gebruikt het verkeerde topic voor je terechte wantrouwen te uiten. Alhoewel jij geen wantrouwen uit maar gewoon beschuldigt…

0
LyndaLid 29 april 2015 om 15:15

Ik denk dat ik het al snap. Ik kom hier om over wielrennen te praten, en heb daar soms een sterke mening over. Bepaalde anderen komen hier om te laten zien hoe stoer ze zijn, of hoe lyrisch ze hun nonsens kunnen verwoorden.

Quote:
Heb je al uitzicht op werk?

En als je dan een zogenaamde sneer wilt uitdelen doe het dan ook goed haha. Ik weet niet of je zelf werkloos bent of gewoon op je werk niks belangrijks te doen hebt, maar ik studeer gelukkig nog gewoon.

Quote:
jij gaat de laatste dagen extreem in overdrive wat doping betreft net zoals sommige anderen.

Letterlijk vier posts, waarna jij weer in overdrive ging, op de man.

0
Laatste man 29 april 2015 om 15:18

Heeft ook nooit op een startlijst gestaan dit jaar. Met Bole en Paterski 2 prima mannen.

0
klootje kriekeljon 29 april 2015 om 15:20

GG,

Het dopingtopic is voor ongefundeerde beschuldigingen en verdenkingen.
Rebellin, Valverde, Schumacher.. zijn al eens op doping betrapt. Daarom is het in mijn ogen gewoon topic-gerelateerd. Het gaat hier namelijk over Rebellin en zijn staat van dienst, over zijn overwinning gisteren en over de laatste jaren van de ronde van Turkije die in korte tijd vooral bekend is geworden om zijn twijfelachtige eindwinnaars.

Verder bedoel ik met jochie, dat de toon van jouw reacties snel omslaat naar neerbuigend. En het lukt mij tot nu toe nog niet om daar de grap of plaagstoot in te zien.. aangezien je reacties geen grappige of luchtige momenten kennen en ik ook geen knipoog bij die ‘steken’ zie staan.

0
Giant-GreenEdge 29 april 2015 om 15:34

@ kk

een renner die nu al heel lang rondrijdt zonder gepakt te zijn constant wegzetten als dopeur nu, is tegen de regels… De bewoordingen van ll waren zelfs ronduit grof.

de term jochie combineren met neerbuigend vind ik dan weer denigrerend naar jongeren toe…

0
LyndaLid 29 april 2015 om 15:42

Haha jochie toch

0
Noverca 29 april 2015 om 15:45

Wat een gezeur zeg over doping enzo. Ik lees dat LyndaLid er vanuit gaat dat een wielerliefhebber wil dat doping uit de sport wordt verbannen. Wat een onzin. Doping kan juist zorgen voor interessantere koers: ik zou graag zien dat het gelegaliseerd wordt.

0
zoetepap 29 april 2015 om 15:48

hihi jullie zijn echt hilarisch soms. Deze domme Belg geeft KK volkomen gelijk.
LL is een beetje te jong maar das niet zo erg,GG lijkt me vlug op tenen getrapt. willen beiden hun gelijk hihi. Oja Rebellin zou van mij welkom zijn in de Giro. Maar met het oog op de rest van het seizoen denk ik toch beter dat hij andere wedstrijden aanpakt. Nu terug naar de papfles.

0
klootje kriekeljon 29 april 2015 om 15:49

GG, vooruit laten we er vanuit gaan dat jij daarmee gelijk hebt (ook al staat het duidelijk anders vermeld dan jij nu brengt in de huisregels), waarom houd je je dan niet aan regel: niet op de man spelen? Als die huisregels zo belangrijk voor je zijn?
Dat noem ik nu hypocriet.

0
schipperaar 29 april 2015 om 15:51

Laat gaan, vechten tegen de bierkaai heet dat.

0
zoetepap 29 april 2015 om 15:58

Mooie foto trouwens. Altijd geweten dat Rebellin nog een appeltje voor de dorst had. Die heeft waarschijnlijk zoals Valverde goed doorgespoten tijdens zijn schorsing/verlof/incubatietijd.

0
Zjoske 29 april 2015 om 16:10

Dat sommigen nog de tijd nemen om dit soort zinloze, uitzichtsloze discussies keer op keer tot in den treuren te voeren zeg. Ik ben blij dat ik mijn tijd beter kan besteden.

0
Purito 29 april 2015 om 16:53

Het lijkt wel een kruistocht tegen de heer Davide, LyndaLid. Relax, laat die ouwe toch lekker rijden ;)

Gelukkig is Rebellin de uitzondering. Als hij doping gebruikt, komt dat vanzelf uit. Zo ja, dan zal hij met harde hand de wielrennerij worden uitgegooid, en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. We moeten het ook allemaal niet groter maken dan het daadwerkelijk is.

0
Romāns Vainšteins 29 april 2015 om 17:18

Doodzonde als Rebellin niet de giro rijdt en ergens lekker ouderwets voor een etappe mag knokken. Hopelijk komen ze er nog op terug en wordt hij gewoon opgesteld.

0
Romāns Vainšteins 29 april 2015 om 17:22

En Linda is meer het type dat komt praten hoe men over wielrennen praat, daarbij het heilige vuur over probeert te brengen en regelmatig verzandt in slap geouwehoer over de site en haar wel en wee. Niks mis mee, zulke detaillisten, heb je op ieder forum nodig.

0
klootje kriekeljon 29 april 2015 om 17:31

En hoe zou je jezelf omschrijven RV? Dat mag in een rap. :P

0
LyndaLid 29 april 2015 om 17:39

Vol met slechte beeldspraak en metaforen! :)

0
Romāns Vainšteins 29 april 2015 om 18:30

Gewoonweg OK, liefhebber en met 0 behoefte om hier vijanden/vrienden te maken. Daar zijn toffere wielerfora voor. Wielerflits mag dan het best gelezen / bezocht zijn maar dat is eerder vanwege de mooie, professionele opzet dan het hardnekkige groepje incrowd-torenblazers hiero, met Verlinda ruim voor de troepen uit.

0
nickdt 29 april 2015 om 19:12

Lijkt wel een stel wijven hier. Lopen ook altijd te zeiken.

Overigens zou ik als Rebellin zijnde gewoon rijden en als het niet mag van die organisator voor de rechter slepen voor discriminatie omdat anderen met een dopingverleden wel mogen rijden.

0
LyndaLid 29 april 2015 om 19:14
Quote:
met Verlinda ruim voor de troepen uit.

Lol, dat probeer je nu al duizend keer te pluggen en je hebt nog steeds geen “haha” erop gekregen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone