Davide Rebellin rijdt geen Giro d’Italia

woensdag 29 april 2015 om 10:30
Davide Rebellin rijdt geen Giro d’Italia

foto: Mario Stiehl

Hij is met afstand de oudste renner van het peloton. Maar van deflatie van zijn prestaties is nog geen sprake. Davide Rebellin viert in augustus zijn 44ste verjaardag, desalniettemin won hij gisteren de koninginnenrit in de Ronde van Turkije. Zijn Poolse CCC Sprandi Polkowice-ploeg staat volgende maand dankzij een wildcard aan de start van de Ronde van Italië. Rebellin neemt niet deel: zijn programma laat dat niet toe.

De etappewinst in de derde en zwaarste etappe van de Ronde van Turkije kan niet worden bestempeld als eenmalige uitschieter. De uitslagen van Rebellin zijn al heel het seizoen van een constant niveau. In februari eindigde hij op de achtste plek in de door Ben Gastauer gewonnen Tour du Haut Var. De Settimana Internazionale Coppi e Bartali, vorige maand, sloot hij af met een plek in de top vijf van het eindklassement. En de uitslag die tot vandaag de meeste opzien baarde was zijn vijfde plek in de semi-klassieker Brabantse Pijl. Op de woensdag voor de Amstel Gold Race reed hij de volledige wedstrijd in de voorste gelederen. In de sprint om de tweede plek moest hij uiteindelijk drie man voor zich dulden. Ook in de Amstel Gold Race was hij present. In finishplaats Vilt passeerde Rebellin de meet in de tweede grote groep, als 29ste.

De wapenfeiten uit de voorgaande wedstrijden leverde hem opnieuw het kopmanschap op van zijn ploeg in de Ronde van Turkije. Een jaar geleden wist hij al in de buurt van het podium te eindigen, met een vijfde plek in het eindklassement. Ook toen legde hij de basis van zijn eindrankschikking in de rit met aankomst bovenop Elmali. In de persconferentie na afloop van zijn ritwinst verklaarde Rebellin dat hem dat voordeel heeft opgeleverd. “Mijn conditie is beter dan vorig jaar, en ik kende de klim én de Ronde van Turkije, dat is mijn voordeel geweest”, zei de Italiaan. “Ik ben naar hier gekomen in de overtuiging op een podiumplek te kunnen finishen.”

Davide REBELLIN ( ITA / CCC Sprandi Polkowice ) gewinnt die erste Bergankunft in Elmali Seki bei der Tuerkei Rundfahrt 2015 - Finish - Ziel - Jubel - Freude - Emotionen - Aktion - Rennszene - Querformat - quer - horizontal - Event / Veranstaltung: Tour of Turkey 2015 - Stage 3 / 3.Etappe: Kemer nach Elmali Seki 165.0 km - Location / Ort: Elmali Seki - Turkey - Tuerkei - Asia - Asien - Date / Datum: 28.04.2015

Davide Rebellin slaat dubbelslag in Tour of Turkey – foto: Mario Stiehl

In de twaalf kilometer lange en met name steile klim naar Elmali kon gisteren alleen Kristijan Durasek weerstand bieden. In de laatste vijftig meter moest ook hij zijn meerdere erkennen in de Italiaan, die ook de leiding, van Mark Cavendish, in het algemeen klassement heeft overgenomen. Op basis van zijn vormpeil zou een nieuwe deelname aan de Giro d’Italia een logische vervolgstap zijn. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Eind januari verklaarde Mauro Vegni, directeur van RCS, de organisator van de Giro d’Italia, dat CCC Sprandi Polkowice haar selectie zelf mag samenstellen. Hij liet wel weten liever geen renners te ontvangen die de gemoederen verhitten. Daarmee doelde hij op Rebellin en zijn ploegmaat Stefan Schumacher die in het verleden beiden zijn geschorst wegens dopinggebruik. Geruchten gaan nu dat RCS in een meeting met de Poolse ploeg heeft gevraagd de Italiaan thuis te laten.

Rebellin hield zich op de vlakte toen hem werd gevraagd naar zijn eventuele deelname. “De Ronde van Italië is drie weken lang en heel veel vragend. Ik heb een ander programma, maar de conditie is goed. Een goed resultaat zou misschien mogelijk zijn, al bedoel ik daarmee niet het algemeen klassement. Of mijn programma kan wijzigen? Ik weet het niet. Het seizoen is in ieder geval lang en er zijn nog genoeg goede wedstrijden op komst.”

Voorafgaand aan de Tour of Turkey maakte de Italiaan echter duidelijk dat zijn aanwezigheid in de Giro uitgesloten kan worden. “Ik zal de Giro niet rijden”, tekent VeloNews op uit de mond van Rebellin. “Ik zou het heel graag doen, maar de ploeg heeft anders besloten. Het is een beslissing van de ploeg.” Zijn werkgever, CCC Sprandi Polkowice, heeft nog geen (voor)selectie naar buiten gebracht voor de Giro, die op 9 mei begint.

Dit artikel delen:

55 Reacties

Romāns Vainšteins 29 april 2015 om 19:30

Zie je wel, dat is jouw betekenis hier. Constant bezig met randzaken en wie wat van wie vindt.

0
LyndaLid 29 april 2015 om 19:41

Haha whatever man, serieus.

0
Giant-GreenEdge 29 april 2015 om 21:33

@lyndalid en romans

ik moest nochtans lachen toen ik het las…

lyndalid, tel nu het aantal beledigingen op in mijn richting en besef dan dat ik alleen gezegd heb dat je precies je pilletje bent vergeten te pakken.

@ klootje

iemand hypocriet noemen, is dat niet op de man spelen?

0
sven241 30 april 2015 om 00:00

Belachelijk dat een organisator beslist wie er wel en niet rijden en dat hij dan niet met gelijke mate meet. Wat ik hieruit op maak is dat er zoiets gebeurd is als dat CCC een uitnodiging kreeg mits het Rebellin en Schumacher niet opstelde. Als dat echt zo is, moet die man meteen weg.

0
Romāns Vainšteins 30 april 2015 om 00:06

Helemaal eens met Sven. Hypocriete symboolpolitiek van de hoogste plank.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone