‘Davide Rebellin (48) in gesprek met nieuwe Cambodjaanse ploeg’

zondag 1 december 2019 om 09:44
‘Davide Rebellin (48) in gesprek met nieuwe Cambodjaanse ploeg’

foto: Cor Vos (archief)

Davide Rebellin mag dan al 48 jaar oud zijn, de Italiaan hoopt ook in 2020 deel uit te maken van het wielerpeloton. En als we DirectVelo mogen geloven, dan is de gewezen winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race in gesprek met een continentale Cambodjaanse ploeg.

Rebellin voert naar verluidt gesprekken met het continentale Cambodia Cycling Academy. De nieuwbakken formatie zal zich vestigen in het zuiden van Frankrijk en een internationaal programma afwerken. De ploeg zal volgens DirectVelo bestaan uit negen Europeanen en zeven renners uit Cambodja en omstreken. Een van die renners is dus Rebellin, al is de Italiaan nog in gesprek over een contract.

De ploegpresentatie staat gepland voor midden december. De formatie is opgericht door Patrick Aurignac, die eerder al met Rebellin samenwerkte bij het bescheiden Sovac. Rebellin kwam dit seizoen nog uit voor de Algerijnse ploeg, maar stapte gedurende het jaar over naar het eveneens continentale Meridiana Kamen. De renner werd de afgelopen periode nadrukkelijk gelinkt aan het ambitieuze Hongaarse wielerproject Epowers Factory.

De renners en staf die al een contract hadden getekend bij het Hongaarse team, werden één week geleden echter geïnformeerd over het einde van de ploeg. De initiatiefnemers kregen het financiële plaatje niet op tijd rond. Hierdoor moet Rebellin weer op zoek naar een nieuwe werkgever voor 2020.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 1 december 2019 om 09:47

De Speld is het niet, maar het zou goed kunnen.

Scott Sunderland 1 december 2019 om 10:44

Op zich wel logisch om via Kuwait, Algerije en Hongarije nu naar Cambodja te gaan. Een wereldreiziger die zijn fiets meeneemt.

kielabokki 1 december 2019 om 10:59

(Angkor) Wat?!

De pakhaas der pakhazen moet eens lekker achter de geraniums gaan zitten.

HennieK 1 december 2019 om 11:34

En bedankt…
Zit ik weer de hele dag met ‘Cambodia’ van Kim Wilde in mijn hoofd…

Headlines

Materiaalzone

Populair