David van der Poel zegeviert in Supercross Baden

zondag 16 september 2018 om 18:36

foto: Steffen Müssiggang

David van der Poel heeft in Zwitserland de Supercross Baden op zijn naam geschreven. Onze landgenoot rekende in de slotfase af met Nicola Rohrbach, Dieter Vanthourenhout en Lars Forster, met wie hij de laatste ronden aan de kop van de wedstrijd reed.


Van der Poel treedt met zijn zege in de voetsporen van Klaas Vantornout, die de vorige twee edities won. De oudste telg van de crossfamilie Van der Poel laat net als zijn broertje de Amerikaanse wereldbekercrossen schieten. David kiest voor Europese crossen de komende periode.

foto: Steffen Müssiggang

De veldrit van Baden maakt deel uit van de EKZ Cross Tour, een regelmatigheidsklassement in Zwitserland. Hierna volgen nog manches in Aigle, Hittnau, Eschenbach en Meilen. Ook de nieuwe wereldbekercross in Bern wordt door dezelfde organisatie gerund.

Volledige uitslag EKZ Cross Tour Baden

Dit artikel delen:

8 Reacties

Pol 16 september 2018 om 18:50

Het zal dit jaar aanpoten worden voor veel renners, onder het juk van de broertjes.

marehoek 16 september 2018 om 19:00

David wordt ook elk jaar sterker.

Grobbel 16 september 2018 om 19:09

Als ik de UCI kalender er naast houd is dit een C1-koers, en Geraardsbergen C2… Dus dan is deze koers een stuk hoger gewaardeerd in punten voor de worldranking denk ik? (wat je misschien niet zou verwachten gezien het deelnemersveld in beide koersen)
http://www.uci.org/cyclo-cross/calendar

Jowinho 16 september 2018 om 20:05

Baden heeft dan ook meer historie dan Geraardsbergen. En niemand verplicht de Belgen om in Geraardsbergen te rijden.

assen 16 september 2018 om 20:39

Plus 1 voor Jowinho

EddyB1958 16 september 2018 om 20:46

Jowinho,die cross in China twee weken geleden is ook C1,dus aan de historie zal het niet liggen.

Mwielerfan 16 september 2018 om 23:43

Het zou flauw zijn om alle crossen in vlaanderen heel hoog te waarderen. Dan is het financieel nog makkelijker voor Vlamingen om veel punten te pakken en moeilijker voor de toch al vaak armere rest van de wereld (want minder sponsors).
Vergroot de toch al extreme dominantie.

sooike 17 september 2018 om 15:37

David komt waarschijnlijk ook door de iets grotere zuinigheid van Matthieu, langzaam uit de schaduw van zijn broer. Dat hoop ik, want het getuigt toch wel van een sterke mentaliteit als je jarenlang in de schaduw van je jongere broer moet koersen. Komen nu dan de echte beloningen en ereplaatsen voor David? Ik gun het hem !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair