David van der Poel: “Wist zeker dat stress Mathieu niet zou nekken”
foto: Cor Vos
zondag 3 februari 2019 om 17:40

David van der Poel: “Wist zeker dat stress Mathieu niet zou nekken”

Interview David van der Poel was niet te spreken over zijn optreden tijdens het WK veldrijden. Terwijl broertje Mathieu soeverein naar de titel reed, was het een uur keihard werken voor David. Uiteindelijk eindigde hij twintigste. “Ik had een mindere dag, zoals ik de afgelopen weken en maanden wel vaker had”, zei hij na de finish tegen WielerFlits.

“Op dit moment ben ik teleurgesteld over mijn eigen prestatie natuurlijk”, zei David van der Poel kort nadat hij over de aankomst kwam van het WK veldrijden in Bogense. “Maar moest ik hier nu staan en zou Mathieu niet gewonnen hebben, dan zou het natuurlijk dubbel zo zuur zijn. Dus dat maakt het wel weer goed.”

‘Niemand anders verdient die trui’
Van der Poel vindt het mooi dat zijn broertje de regenboogtrui pakte. “Hij verdient die trui dit jaar, niemand anders. Je moet het maar doen; hij kon niet verliezen. Niemand dacht dat hij kon verliezen – wat natuurlijk heel makkelijk kan. Om met die stress en druk van de voorbije maanden om te gaan en het dan af te kunnen maken, is knap.”

“Ik vond hem deze week heel rustig en gewoon zoals ik hem ken. En ook de laatste uren voor de start in de camper waren gewoon heel ontspannen en rustig. Toen wist ik wel dat het goed zat en dat stress hem zeker niet zou nekken. Het WK is echter altijd een aparte wedstrijd en het is mooi dat hij met die druk is omgegaan”, aldus Van der Poel.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2019 17:51
Gaat David trouwens ook op de weg rijden?
3 februari 2019 17:52
Zouden ze zonder hem weggereden zijn met zo'n pijnlijk 'oh shit !'-moment achteraf ?
    3 februari 2019 21:10
    Neen Adrie stond met de sleutel van de camper in de hand toen hij geïnterviewd werdt door Sporza.

Reacties zijn gesloten.