David van der Poel maakt in Ronde van Polen zijn WorldTour-debuut

vrijdag 29 juli 2022 om 12:44
David van der Poel maakt in Ronde van Polen zijn WorldTour-debuut

foto: Cor Vos

David van der Poel staat voor een mijlpaal in zijn carrière. De 30-jarige zoon van oud-wielrenner Adrie van der Poel maakt in de Ronde van Polen (30 juli-5 augustus) namelijk voor het eerst zijn opwachting in een wedstrijd in de WorldTour.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Van der Poel maakt sinds 2019 deel uit van de profploeg van Corendon-Circus, die in de loop der jaren is ontwikkeld tot Alpecin-Deceuninck. In al die jaren reed David meerdere professionele koersen op UCI .1 en .Pro-niveau (wat vroeger nog .HC was), maar in de WorldTour kwam hij nog nooit in actie.

Dit seizoen reed de oudere broer van Mathieu nog geen wegwedstrijden op UCI-niveau. Afgelopen veldritwinter sprak hij bij ons al over zijn rugblessure. “Ik moet met ermee leren leven”, aldus Van der Poel, die deze maand wel weer enkele kermiskoersen in België en criteriums in Nederland en Vlaanderen reed. Zo werd hij woensdag nog zesde in de Acht van Chaam.

In de Ronde van Polen zal Van der Poel dus voor het eerst uitkomen in de WorldTour. Hij is niet de enige Nederlander in de selectie van Alpecin-Deceuninck, want ook Sjoerd Bax is opgesteld. De sprinter van dienst is Jakub Mareczko, terwijl ook Giroritwinnaar Stefano Oldani van de partij is. Tobias Bayer, Senne Leysen en Fabio Van den Bossche maken de ploeg compleet.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

Al Phila 29 juli 2022 om 12:50

Als David goed is, kan hij wellicht ook nog meesprinten.

0
katerkop 29 juli 2022 om 13:04

Denk je niet dat de taak van Mareckzo is?
Sowieso een wel heel matig team

0
oostrijck 29 juli 2022 om 13:41

De sprint aantrekken voor Mareczko normaal gesproken ja.

0
Viktrodriguez 29 juli 2022 om 14:00

Mareczko voor de ritten zonder verkeersdrempel, Oldani voor de ritten met verkeersdrempel.

0
Ronellenfitsch 29 juli 2022 om 13:12

Ze balen er gewoon bij Alpecin van dat ze David niet bij het continentale ipv WT team hebben ingeschreven.

0
Viktrodriguez 29 juli 2022 om 14:06

Ik vermoed van niet.

Zeker niet als de ploeg feitelijk rondom zijn broer draait. Daarnaast reed diezelfde ploeg de afgelopen 3 jaar ook op dit niveau rond en alle drie de seizoenen reed David vd Poel ook gewoon bij de P(C)T-versie rond. David is gewoon fulltime-veldrijder, dus buiten wat Belgische koersen als voorbereiding op zijn veldritseizoen zie je hem meestal niet op de weg.

En zou David echt zo’n verschil maken? Lijkt me niet.

0
Ronellenfitsch 29 juli 2022 om 14:34

Nou, dit jaar hebben ze wel een renner als Conci bij het continentale team moeten stallen omdat een paar veldrijders de plaatsen in de WT ploeg vullen. Andersom was logischer

0
Ronellenfitsch 29 juli 2022 om 14:35

(Met WT ploeg bedoel ik natuurlijk ‘in de praktijk WT ploeg’)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone